Dat gaat naar Den Bosch toe…

08:45 uur
Vertrek per luxe touringcar met airco & toilet richting Den Bosch.

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen op een sfeervolle locatie in Den Bosch waar u wordt ontvangen me koffie of thee en een lekkere Bossche Bol!

11:15 uur
Jaap en Henk halen u af op uw koffieadres en nemen u mee voor een interessante tocht door Den Bosch…………!

Laat uzelf op cultuurhistorische wijze theatraal verrassen door de heren Jaap.F.Grolleboer en Henk.Z.Knotjes! Zij leiden u op ludieke wijze door karakteristiek ‘s-Hertogenbosch en zorgen voor een opwaardering van uw culturele kennis. Als stadsgidsen verzorgen zij rondleidingen langs vele historische en culturele hoogstandjes. U moet deze tocht als een soort theater zien waar ook het gezelschap bij betrokken wordt! Hilarisch en succes verzekerd! Ter informatie: Jaap en Henk nemen maximaal rond de 40/42 personen mee; dit omdat het anders niet goed te volgen is voor iedereen. Mocht u dus rond de 45-50 personen zitten dan kunt u de groep beter opsplitsen zodat de ene helft in de ochtend de wandeling doet en de andere helft bijvoorbeeld de boottocht over de Binnendieze maakt; na de lunch wisselt u dan van programma!

12:45 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar: diverse soorten brood en broodjes, diverse vleeswaren, kaas, kroket, zoetbeleg en koffie en thee naar wens.

14:00 uur
U maakt een mooie tocht over de bijzondere rivier de Binnendieze die deels onder de stad door slingert. Uiteraard wordt er onderweg door de schipper van alles verteld over de historie van Den Bosch en de Binnendieze. Ter informatie: er zijn maximaal 3 boten voor 16 personen beschikbaar per tijdstip (anders moet u ca. 15 minuten wachten of op een ander punt in de stad opstappen.) De bootjes zijn open! Dit is een vrij drukke attractie die altijd al snel vol zit. Wij raden u voor de maanden mei,juni,september en oktober aan niet te lang met reserveren te wachten. De bootjes vertrekken de hele dag door.

Aansluitend heeft u vrije tijd, MAAR……… uiteraard kunnen wij ook nog een leuke activiteit voor het hele gezelschap regelen! Een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

* WORKSHOP MAAK JE EIGEN BOSSCHE BOL!
U gaat naar Den Bosch toe, Zoete Lieve Gerritje…. en daar hoort natuurlijk een Bossche bol bij.
In deze hilarisch workshop maakt u ze zelf! U wordt bij het beeld van Zoete Lieve Gerritje verwacht waar tante Annie klaar staat om jullie wat over de Bossche Bol te vertellen; via een korte ‘Bossche Bol Route’ door de stad loop je (of ga je in polonaise) naar een leuke locatie waar je met zijn allen aan de slag gaat; van slagroom kloppen tot fondant maken! Alles wordt op humoristische wijze gedaan, er wordt samen gezongen over de Bossche Bol en er is ook nog een prijsuitreiking voor de mooiste Bossche Bol! Verder zijn koffie, thee, fris, wijn, bier etc. inbegrepen!
Duur ca. 1 uur / Kosten ca. € 22,50 p.p. / Duur ca. 2 uur (aan te raden!) ca. € 27,50 p.p.

* DA VINCICODE DEN BOSCH
Midden in het centrum van Den Bosch staat een kluis. Deze kluis heeft een code.Kraak de code en……de verrassing is voor u! U wordt met een drankje ontvangen in centrum Den Bosch waarbij u ondertussen de uitleg van dit spel krijgt.‘Wie kraakt de code’De kluis die midden in de stad staat is een familieschat. De code is jarenlang geheim gebleven maar vandaag gaat u de kluis kraken. Dit doet u niet alleen, want de laatste overgebleven persoon van de familie is de kluizenaar en hij gaat u helpen! Het eerste team dat de kluis bereikt met de juiste code, mag de kluis kraken. Houd u de inhoud zelf of geeft u dit terug aan de kluizenaar?? Duur ca. 3 uur/ Kosten ca. € 24,00 p.p.

* CRAZY 88 DEN BOSCH!
Ook in Den Bosch kunnen wij u dit programma aanbieden! Een doorgedraaid stadsspel waarbij humor, lef en actie de belangrijkste ingrediënten zijn! Voer zo snel mogelijk 10 opdrachten uit en haal de meeste punten binnen. Maar het zijn niet zomaar opdrachten….Er zijn 88 bijzondere opdrachten waar lef en een dosis humor voor nodig is. De opdrachten hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Na afloop krijgt u uw eigen videomateriaal digitaal thuisgestuurd om nog eens terug te denken aan deze bizarre dag! Aan het eind is er voor de winnaar natuurlijk een prijsje en de daarbij behorende eeuwige roem! Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 24,00 p.p.

* SLIDE SCOOTERTOCHT DOOR DEN BOSCH
De slide scooter is een Amerikaanse trend en komt naar Nederland! Voor Amerikanen begint dit een normaal vervoersmiddel te worden, in Nederland is deze step opkomend…. Ervaar nú de slide scooter! De niet gemotoriseerde scooter maakt de meest waanzinnige bochten en bewegingen mogelijk. Op een nieuwe en unieke manier kunt u zich voortbewegen op straat!

Het is leuk en makkelijk…Iedereen kan het! U staat met beide benen op de slide scooter en door een soort skibeweging te maken gaat de scooter vooruit. Het is even oefenen, maar als het eenmaal lukt, blijft u swingen! Er zijn 2 routes beschikbaar. De combinatie cultuur, geschiedenis en een beetje sportiviteit maakt de Slide scootertocht tot een uniek uitje. Duur ca. 3 uur/Kosten ca. € 27,50 p.p.

* SPEURTOCHT DOOR DEN BOSCH (te voet of per step!)
Bent u een echte Sherlock Holmes? Dan hebben wij een uitdaging voor u. Wij hebben een fantastische route door Den Bosch uitgezet, maar die vindt u alleen door een stukje hoogstaand speurwerk!U start in het centrum van Den Bosch waar de koffie klaar staat. U krijgt eerst een uitgebreide uitleg. Vervolgens gaat u in groepjes van 5 á 6 personen op pad. U krijgt een kaart en vragen mee voor onderweg. De route vindt u door de vragen juist te beantwoorden. De speurtocht leidt u langs de mooiste plekjes van de Den Bosch. Maar dan moet u natuurlijk wel uw best doen om de juiste route te vinden! Het beste speurteam wordt aan het einde beloond met een mooie verrassing! Duur ca. 2,5-3 uur/Kosten ca. € 15,00 p.p.

* ESCAPE ROOM DEN BOSCH!
Een ontsnapping uit de Escaperoom midden in het centrum van Den Bosch is een unieke belevenis. Je hersenen draaien op volle toeren en de adrenaline giert door je lijf. Gaat de deur van de Escaperoom open of…

Je hebt de keuze uit 2 ontzettend spannende kamers… Uit welke kamer wil je nou écht ontsnappen? De martelkelder; In 1831 werd in de donkere gewelven onder de Uylenburgh in het hart van Den Bosch een onbekende man gevangengezet. Een man met een duister geheim waar hij nooit met iemand over heeft kunnen spreken. Jaren van eenzame opsluiting en marteling onderging hij zwijgend. Bij zijn dood liet hij slechts enkele aanwijzingen na. Vind de verborgen sleutel en ontsnap uit de martelkelder! Da Vinci Code kamer; Op slechts 500 meter van de Sint-Janskathedraal, midden in het  Bisdom ‘s-Hertogenbosch ligt de Heilige Graal verborgen. In de ondergrondse  bewaarkamer krijg je exact 60 minuten om het geheim van de Graal te onthullen. Een  haast onmogelijke opgave met cryptische aanwijzingen, mysterieuze cijfercodes en  ondoorgrondelijke symbolen. Alleen met de juiste oplossing gaat de deur weer open. Onthul jij het eeuwenoude geheim op tijd? Duur ca. 1 uur/ Prijs vanaf ca. € 20, = per persoon (afhankelijk van het aantal  deelnemers).
Omdat er 2 kamers zijn voor maximaal 8 personen per keer, per kamer kunt u dit onderdeel ook combineren met een ander onderdeel uit voornoemde mogelijkheden. Vaste start tijden Escape Room: 10.00 uur – 11.30 uur – 13.00 uur – 14.30 uur – 16.00 uur – 17.30 uur – 19.00 uur – 20.30 uur – 22.00 uur.

* BIERPRESENTATIE
Je begint met een uitgebreide geschiedenis over bier onder het genot van vier verschillende bieren met borrelhapjes. Aansluitend rondleiding in de bouwerij. Het duurt ruim een uur en kost ca. € 14,50 p.p.

* JEROEN BOSCH
Neem deel aan een rondleiding in het Jheronimus Art Centre etc.
Jheronimus Bosch; ruim vijf eeuwen geleden woonde en werkte de schilder in ‘s-Hertogenbosch. Hij voorzag zijn meesterwerken van fantasievolle figuren. In een prachtige, voormalige kerk kunt u genieten van deze spraakmakende kunstenaar. Geen stoffig museum, maar een belevenis die alle zintuigen prikkelt! Met een glazen lift kunt u naar het topje van de toren van waaruit u een prachtig uitzicht over de hele stad hebt. Op iedere verdieping in de toren vindt u reproducties van de schilderijen van Jheronimus Bosch, in het kerkgedeelte zweven figuren die direct uit het werk van Bosch lijken te komen, vanuit heerlijke theaterfauteuils kunt u naar een film kijken en in de kelder komt u Bosch zelfs tegen! Entree inclusief audio tour ca. € 7,50 per persoon / rondleiding met maximaal 15 personen per gids ca. € 25,=

Wijnproeverij in de 16e eeuwse kelders. Een leerzame proeverij; hoe proef je wijn, hoe herken je de leeftijd? Uiteraard wordt er ook geproefd. Inclusief 1 witte- en 3 rode wijnen proeven, brood, olijven en kaas. Duur ca. 1,5 uur.  Kosten vanaf ca. € 15,00 p.p.

* Een bezoek aan de St. Janskathedraal; één van de meest interessante cultuurhistorische bouwwerken in Nederland. Deze laat gotische kruisbasiliek is gebouwd tussen 1380 en 1530 en een aantal jaar geleden ingrijpend gerestaureerd. Met het grote aantal beeldhouwwerken is de St. Jan één van de meest gedecoreerde bouwwerken van Nederland. Deskundige gidsen leiden u hier rond. Kosten ca. € 5,= p.p. /alleen entree is gratis

* U kunt ook per step of fiets door Den Bosch! 
Na een korte uitleg is het tijd om zelf de stad te verkennen! Door middel van foto’s, beschrijvingen én een goede samenwerking tussen de deelnemers ontstaat er een mooie route. Tijdens deze route behoort u ook een aantal vragen te beantwoorden zodat U weet of u de juiste route volgt. Deze tocht voert u langs mooie bezienswaardigheden, het centrum en natuurgebied Het Bossche Broek. Na ongeveer 2 uur bent u weer terug bij het beginpunt. (incl. 1 consumptie) Kosten ca. € 18,50 per persoon / tijdsduur 2,5 uur. Deze tocht kan overigens ook per solex worden afgelegd, in dat geval betaalt u een toeslag van ca. € 30,= per persoon.

Stadsgolf; een combinatie van golf en midgetgolf door de binnenstad van Den Bosch. Er is een 9 holes baan uitgezet en u passeert tevens de mooiste plekjes van de stad! Met de stadsgolfroute, een golfbal, diverse onderdelen en natuurlijk een scorelijst gaat u op pad in groepjes van ca. 9 personen. Aan de hand van voorbeelden die u bij de stadsgolfroute krijgt zet u een nieuwe hindernis uit op de aangegeven locatie en zo maakt u een mooie tocht door den Bosch. De route duurt ca. 3 uur en de deelnemer met de minste slagen is de winnaar. Kosten ca. € 22,50 p.p. incl. flesje drinken.

* Wie is de Mol? Zin in sensatie, mysterie, spanning en teambuilding? Kom dan naar Den Bosch en vind uit wie de mol is! Een spannend uitje waarbij teamwork centraal staat. U kent het populaire tv-programma “Wie is de mol” waarschijnlijk wel. Binnen een team wat u denkt te kunnen vertrouwen zit een mol. Iemand die opzettelijk, maar ongemerkt opdrachten laat mislukken. Maar hoe komt u achter de identiteit van de mol? Wie is de mol in uw team? U wordt in teams ingedeeld en onder het genot van een kopje koffie kunt u alvast uw strategie doorspreken. Wees op uw hoede en zorg dat u ogen in uw rug heeft. Uw beste vriendin of die aardige collega kan de mol zijn! Probeer samen te werken, maar let goed op met wie. Een mol is slim en niet te vertrouwen. Is die collega nou zo’n zenuwpees dat hij alles laat vallen? Weet zij écht het antwoord op die vraag niet? Toeval ….of opzet?

Inclusief: Uitgebreide uitleg van het spel, vele opdrachten, Begeleiding tijdens het spel, Flesje drinken voor onderweg en prijsuitreiking voor het beste team. Kosten ca. € 25,= per persoon / Duur ca. 3 uur.

GPS fietstocht door en om Den Bosch; er zijn 5 routes beschikbaar van 11 tot 25 km. Zo is er bijvoorbeeld een speurtocht. U wordt dan ontvangen met een kop koffie of thee. Hierna wordt de route en het E-Trex navigatiesysteem met u doorgenomen. Vervolgens gaat u zelfstandig met het GPS systeem als leidraad op pad. Door middel van foto’s, beschrijvingen en een goede samenwerking tussen de deelnemers ontstaat er een mooie route. Tijdens deze route moet u ook een aantal vragen beantwoorden en uiteindelijk komt er dan een leuke slagzin uit. Deze tocht voert u langs de mooiste bezienswaardigheden van Den Bosch en omstreken. Waar precies? Puzzelt u dit maar zelf uit! Na ongeveer 2 uur bent u weer terug en heeft u alle tijd om de antwoorden te controleren. Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 30,00 p.p.

Swingsteppen! Dit is een soort step die in Amerika al voor een ware rage heeft gezorgd! Onder de step zitten dezelfde wieltjes als onder inline skates. Om de swingstep te laten voortbewegen moeten dezelfde bewegingen worden gemaakt als bij skiën. In het begin is het even wennen maar als u het eenmaal doorheeft swingt u iedereen voorbij! Duur ca. 2,5 uur / Kosten ca. € 22,50 p.p.

* Samen aan de kwast! Samen met je collega’s een groot schilderij maken van allemaal kleine schilderijtjes voor een kale plek in de hal. Dit duurt ca. 2,5 uur en thee en koffie is inbegrepen. Kosten ca.€ 35,= p.p.

* Den Bosch ontdekken per Segway! De Segway is een hypermoderne tweewieler die elektrisch is aangedreven. Iedereen kan met dit apparaat overweg, je moet echter wel even de basisbeginselen onder de knie krijgen. Met de Segway tour heb je de keuze tussen 2 verschillende routes: 1,15 of 2,15 uur. Verder is er een keuze om door het Paleiskwartier of door het natuurgebied De Bossche Broek te toeren. Kosten zijn afhankelijk van de gekozen Segway tour. Kosten vanaf ca. € 62,50 p.p.

17:00 uur
Vertrek naar uw dinerlocatie.

18:15 uur
Op een sfeervolle locatie sluit u de dag af met een uitstekend internationaal 3 gangen live cooking buffet! Er staat van alles voor u klaar en wilt u liever zelf iets kiezen dan maakt de kok dat ter plaatse in de wok of op de plaat voor u klaar! Tevens zijn gedurende 2 uur alle drankjes Hollandse Bar inbegrepen, dus ook bier en wijn! U zit hier met uw gezelschap bij elkaar maar niet in een aparte ruimte. Liever een diner of een bbq? Andere locatie of helemaal geen diner? Alles kan! Laat het ons weten en wij werken het voor u uit.

20:15 uur
Vertrek huiswaarts.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:

45 – 54 personen  € 115,00 per persoon
55 – 62 personen  € 113,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met Bossche Bol
* hilarische stadswandeling met Jaap & Henk
* heerlijke lunch als beschreven
* rondvaart Binnendieze
* vrije tijd Den Bosch (excl. eventuele entreegelden)
* wereldgerechtenbuffet live cooking incl. drankjes als beschreven
* verzorging van de chauffeur

Foto 1,3,4,5 © Citymarketing Den Bosch/Karin Jonkers