De Bakker, Orchideeën & Vlinders

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet.  Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Noordoostpolder.

10:45 uur 
U bent inmiddels aangekomen bij de Pantropica, (voorheen de Orchideeënhoeve) waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie en gesorteerd gebak. Na de koffie heeft u volop de tijd om te genieten van alles wat deze prachtige locatie te bieden heeft; u komt ogen te kort!

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders! In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin.
De paden zijn rolstoeltoegankelijk en er zijn bovendien gratis rolstoelen te leen. Ook zijn er zijn aangepaste toiletten aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen.  De Maleisische tuin is de grootste; deze tuin meet maar liefst 2.000 m².  De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen.  het is heerlijk toeven in de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

Voor de liefhebbers is er ook een interessante film en u kunt natuurlijk een bezoek brengen aan de mooie en sfeervolle winkel waar u terecht kunt voor kersverse orchideeën en een groot assortiment woondecoraties en accessoires. (Uiteraard geheel vrijblijvend).

De zwevende bloementuin verblijd je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen!

In Pankong River, het gloednieuwe waterwerelddeel van de Orchideeën Hoeve, kom je ogen tekort. Volg het pad en daal af naar het gigantische aquarium waar twee panoramaramen je een bijzondere inkijk geven in de imposante leefwereld van maar liefst 3.000 tropische vissen. Laat je betoveren door de prachtige kleurpatronen van de reuzen goerami, sta oog in oog met de reusachtige pauwoogzoetwaterrog en neem het wildpad om de zilveren arowana van bovenaf te bewonderen. Maar pas op! Voor je het weet zwemt de zoetwaterhaai voorbij, op zoek naar een lekker hapje…

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is een buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

13:00 uur
In het sfeervolle restaurant staan een lekkere lunch voor u klaar: diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. Toeslag kroket ca. € 1,95 p.p.
Na de lunch kan men nog verder kijken of even rustig napraten met elkaar in het restaurant!

TIP:
Desgewenst is een warme lunch of pannenkoekmaaltijd ook mogelijk! Het is ook mogelijk iets later te vertrekken en dan te beginnen met de lunch en de koffie/gebak rond een uur of 3 te doen!

Op Woensdag, Zaterdag en Zondag is er om 14 uur ook een leuke ‘Jungle Show. Deze is gratis toegankelijk. Op overige dagen en tijden kunnen wij deze voor uw groep reserveren; in dat geval betaalt u eenmalig ca. € 75,00.
De show duurt ca. 20 minuten en met een beetje geluk beland je tijdens jouw tocht door de tropen middenin een spectaculaire show in het Jungletheater. Het Jungletheater bevindt zich in het hart van de rimboe en staat bol van verrassingen. Als het zonlicht namelijk wegvaagt onder het dichte bladerdek van de jungle, komen mysterieuze dieren tot leven en ontmoet je bijzondere tropische planten! De dappere avonturiers van de Orchideeën Hoeve spreken de taal van de tropen. Zij vertellen in de beboste theateromgeving op gezette tijden honderduit over hun avonturen, verklappen leuke weetjes en laten je kennis maken met tropenbewoners die je nog nooit van zo dichtbij hebt bewonderd. Nestel op één van de boomstamzitjes en geniet van het vernuft van de natuur. Maar blijf op je hoede! Voor je het weet gaan de planten bewegen, sta je oog in oog met een harige vogelspin of kronkelt er een Konings Python over je tenen…

14:15 uur
Onze chauffeur brengt u via een mooie route naar Hattem.

15:00 uur 
Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats bent u bij het Nederlands Bakkerijmuseum aangekomen waar u de tijd heeft om rond te kijken in het prachtige en zeer uitgebreide museum (je waant je terug in de tijd!) en te genieten van de unieke en bijzonder amusante ‘Krakelingen-show’ bij! Het lijkt bijna op een conference! Grotere gezelschappen worden opgesplitst in 2 groepen.
Na ca. 45 minuten wisselt u dan van programma.

Tijdens de geweldig leuke show laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…. en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!

In het museum waant u zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven! Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje! Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree; deze korting van ca. € 8,50 p.p. wordt op de eindnota met u verrekend

Extra informatie:
De ‘Krakelingenshow’ en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw maar desondanks nog zeer de moeite waard. Desgewenst kunnen wij ook nog zorgen voor koffie of thee en een reuzenkrakeling!

17:15 uur
Vertrek huiswaarts; uiteraard kunnen wij ook nog een 3 gangen diner voor u verzorgden; dat kan al vanaf ca. € 22,50 p.p. maar dan bent u ook 2 uur later thuis. Vraag ons naar de mogelijkheden.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 74,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak
lunch als beschreven
* entree Orchideeënkwekerij, Vlindertuinen, Zwevende Tuinen en Makirijk
* aardigheidje bij vertrek
* entree en Krakelingenshow in het Nederlands Bakkerijmuseum
* verzorging van de chauffeur