De Bakker & de Palingroker!

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en onze chauffeur brengt u richting Harderwijk.

11:00 uur
In Harderwijk aangekomen begint u de dag met een bezoek aan de ambachtelijke Palingrokerij!
Al meer dan 40 jaar bestaat dit bedrijf en in 2018 hebben ze een prachtig nieuw bedrijf neergezet dat helemaal is ingericht op het ontvangen van groepen. Hier krijgt u een uniek kijkje achter de schermen in de ambachtelijke palingrokerij, kunt u een bezoekje brengen aan het leuke palingmuseum, bekijkt u een film over de palingvangst etc. Er is altijd een demonstratie paling fileren en natuurlijk mag iedereen een stukje van de lekkerste paling proeven!

Na afloop van de Paling Experience kan men eventueel in de visspeciaalzaak nog een lekker visje mee naar huis nemen waarbij je kunt kiezen uit meer dan 100 soorten vis & vislekkernijen.
Alles is hier onder 1 dak en prima rolstoel toegankelijk!

Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er voor iedereen rond 12.15 uur een lekker kibbeling- of lekkerbekmenu met 1 kopje koffie, thee, glaasje fris of bier, klaar!

12:45 uur
Vertrek richting Hattem.

13:30 uur
In Hattem aangekomen stapt u uit op de grote bus parkeerplaats (er mag geen bus het centrum in) en loopt u in een paar minuten naar het Bakkerijmuseum waar u rond 13.45 uur hartelijk wordt ontvangen.

Hier wordt uw gezelschap verdeeld in 2 groepen (bent u met max. ca. 50 gasten dan hoeft de groep niet gesplitst te worden); Terwijl groep 1 vast gaat rondkijken in het museum gaat groep 2 genieten van de unieke en bijzonder amusante ‘Krakelingenshow’; het lijkt bijna op een conference! Tijdens de geweldig leuke show laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…. én wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!

Na ca. 45 minuten wordt er dan van programma gewisseld. In het museum waant u zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven!
Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje!

Mensen met een Museumjaarkaart hebben op vertoon van de kaart gratis entree; deze korting van ca. € 8,50 p.p. wordt op de eindnota met u verrekend

U sluit uw bezoek aan het museum af met een kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak! 

Extra informatie:
De ‘Krakelingenshow’ en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw maar desondanks nog zeer de moeite waard!

16:15 uur
Vertrek huiswaarts.
Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner; vraag ons naar de mogelijkheden!

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; u heeft de tijd om uit te stappen; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen  € 69,00 per persoon
55 – 60 personen  € 67,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* entree Palingrokerij inclusief film & rondleiding
* kibbeling- of lekkerbekmenu incl. 1 consumptie als beschreven
* entree Bakkerijmuseum incl. hilarische Krakelingenshow
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* verzorging van de chauffeur