De Bataviawerf & Aviodrome

09:00 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Lelystad.

10:15 uur
Aankomst bij Batavialand waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en gebak. Daarna is het tijd voor een interessante rondleiding over de Bataviawerf!
Hierbij bezoekt u uiteraard de replica van “De Batavia”, de boot die in de 17e eeuw op een rif voor de Australische westkust is vergaan en kunt u de bouw van de replica van “De 7 Provinciën” bekijken die destijds gebouwd werd voor Admiraal Michiel Adriaensz. de Ruyter voor zijn vele zeeslagen. U bekijkt ook nog een film en u kunt tevens een bezoek aan het NISA brengen (Nederlands Instituut voor scheeps- en onderwaterarcheologie). De rondleiding duurt ruim 1,5 uur en u kunt daarna dan zelf nog even rondkijken!

Batavialand vertelt hét verhaal van de geschiedenis van Flevoland!  Het is een combinatie van een prachtig museum met het verhaal van deze grootste polder ter wereld en de Bataviawerf met de replica van het VOC Schip De Batavia.

Rond het middaguur staat er in  het naastgelegen restaurant een goed verzorgde lunch voor u klaar: soep van de dag, oerbrood, kroket, kaas, salade en 2 kopjes koffie, thee of melk.

14:15 uur
Aankomst bij Luchtvaartmuseum Aviodrome waar u wordt meegenomen op een reis langs de hoogtepunten van 100 boeiende luchtvaartjaren………….

Uw gezelschap wordt in kleinere groepen verdeeld en deskundige gidsen nemen u mee voor een ca. 1,5 uur durende rondleiding. Voor touringcargroepen is Luchtvaartmuseum Aviodrome een geweldige bestemming!

Je komt er ogen en oren tekort en men zal hier de wereld van de luchtvaart beleven op een leuke manier. Er wordt vaak gevlogen, motoren gestart, er is een audiovisuele route met geluiden, filmbeelden, interactieve zaken, een restauratie- werkplaats, een grootbeeld filmtheater, een simulator en een hal van 6000 m² met vliegtuigen. Ook is er een prachtig buitenterrein met nostalgische vliegtuigen en diverse historische luchtvaartgebouwen zoals het perfect nagebouwde vooroorlogse Schiphol gebouw uit 1928. Na de rondleiding kan men nog even zelf rondkijken of iets gebruiken in het restaurant.

Ervaar de Nederlandse luchtvaart van toen en nu! Bewonder meer dan 100 unieke oude en nieuwe vliegtoestellen van dichtbij. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet en haal zelf je vliegbrevet in een echte flight simulator. Of bekijk de spectaculaire 4D-film! De burgerluchtvaart bestaat 100 jaar. Om dat te vieren is het binnenmuseum van Aviodrome volledig vernieuwd! De nieuwe, interactieve expositie toont iconische toestellen en vertelt het avontuurlijke verhaal van pioniers uit de luchtvaart.

Uiteraard heeft u ook de tijd om nog iets te gebruiken in het restaurant.
*Voor scholen en zorginstellingen zijn speciale tarieven beschikbaar; vraag ons naar de prijzen! Mensen met een Museumjaarkaart of BankGiro Loterij VIP kaart hebben gratis entree! Wij verrekenen dit dan met u op de eindnota.

16:45 uur
Vertrek naar uw dineradres.

17:30 uur
Op een gezellige locatie staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook:
kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runderstoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
Kiest u voor het buffet in plaats van het 3 gangen diner, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.
Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,00 per stuk / Afkoop van de drankjes (Hollandse Bar) gedurende 2 uur kost ca. € 10,00 p.p.

Uiteraard is een andere locatie of bijvoorbeeld een bbq of livecooking-buffet ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Wilt u geen diner dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 17,50 p.p.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen  € 92,50 per persoon
55 – 62 personen  € 89,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 1 kopje koffie of thee met gebak
· entree en rondleiding Batavia Werf & entree Museum
· heerlijke lunch met soep en kroket als beschreven
· entree Luchtvaartmuseum Aviodrome incl. rondleiding
· drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto 1,2 & 3 © Aviodrome marketing
Foto 5 & 6 © Marketing Batavialand