De Biesbosch & Dordrecht

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van 50 zitplaatsen (eventueel is een grotere touringcar met 60 zitplaatsen ook mogelijk) en airco & toilet staat voor en uw gasten gaan aan boord.
Aansluitend brengt onze chauffeur u naar Brabant. Uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte.

10:45 uur 
Bij de boot aangekomen laat de chauffeur u zo dicht mogelijk bij de boot uitstappen en hebben uw gasten de tijd om aan boord te gaan waar 2 kopjes koffie of thee met gebak voor u klaar staan.

11:00 uur
U maakt een mooie 2 uur durende rondvaart door nationaal Park de Biesbosch!

Het Nationaal park de Biesbosch is een uitzonderlijk natuurgebied dat grote bekendheid en waardering heeft gekregen o.a. door zijn unieke landschap, brede en smalle kreken en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. De eeuwenoude getijdendelta heeft door de aanleg van de Deltawerken z’n grote getijdenwerking verloren maar het tijverschil bedraagt toch nog altijd zo’n 40 cm. Het natuurgebied is meer dan 8000 ha groot. Hier vind je dan ook nog bevers en talloze vogelsoorten. De beste manier om deze unieke plek te ontdekken is natuurlijk per boot!

Bijzonderheden Boten:
De rederij heeft een prachtige vloot van zes passagiersschepen met een capaciteit van 25 tot 300 passagiers waarmee heerlijke tochten door Nationaal Park De Biesbosch worden gemaakt. De schepen die totaal tot 1000 passagiers aankunnen zijn met hun geringe diepgang      speciaal gebouwd om door dit gebied te varen.  De comfortabele boten zijn verwarmd en uitgerust met toiletten, bar en geluidsinstallatie. De uitleg via de geluidsinstallatie is overal goed te volgen en voor eventuele  rolstoeltoegankelijkheid wordt in overleg gezorgd!

TIP:
U kunt deze tocht ook van 12 – 14 uur maken en dan met een lunch aan boord in plaats van de koffie met gebak. De lunch ziet er als volgt uit: vijf broodsoorten, krentenbrood, peperkoek en cake. U kunt uw boterham royaal beleggen met één van de vijf verschillende vleessoorten, jong belegen of komijnekaas. U kunt daarnaast ook kiezen uit verschillende zoetwaren en tevens is een kroketje + 2 x koffie of thee inbegrepen. Hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 5,50 per persoon en de 2 x koffie of thee met gebak bij aankomst 11 uur komt dan te vervallen.
Wilt u beiden; dus 2 x koffie of thee met gebak én de lunch met kroket dan betaalt u een toeslag van ca. € 13,50 p.p.

13:00 uur
De boot meert weer aan en u heeft de tijd om aan boord van de bus te gaan. Aansluitend brengt onze chauffeur u naar Dordrecht.

13:45 uur
Verwachte aankomst in Dordrecht waar u in het centrum uitstapt en vrije tijd heeft om te lunchen en deze oude en historische stad te bekijken!

Dordrecht is een oudhollandse stad met een rijke historie, die vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar is in de binnenstad. De stad werd al groot in de Middeleeuwen en ontwikkelde zich tot hét handels- en bestuurscentrum van Holland en beleeft al in de 14de eeuw haar eigen gouden eeuw. Vandaag de dag combineert de stad deze historie met een hedendaags karakter, er is een ruim aanbod aan musea, restaurants en bijzondere winkels. Kortom een stad die uitnodigt om te bezoeken!

Uiteraard is het ook mogelijk om samen iets te doen in plaats van vrije tijd, bijvoorbeeld:

*Stadswandeling inclusief bezoek aan de Grote Kerk    
Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u naast het oude centrum van Dordrecht ook De Grote- of Onze-Lieve-Vrouwe Kerk; een 15e-eeuwse in steen overwelfde Brabants-gotische kruisbasiliek met kooromgang en straalkapellen. Zeer bezienswaardig zijn de koorbanken (1538-1542), de kansel (1756), het Kam-orgel (1671), het Verschueren-orgel (2007), de gebrandschilderde ramen, de fresco’s en de vele fraaie grafzerken.  In de monumentale kerkruimte zijn diverse permanente exposities te bewonderen zoals de Dordtse Synode, de gewelfrozetten en het gouden doop- en avondmaalstel. Daarnaast zijn er regelmatig wisseltentoonstellingen. Er is een doorlopende videopresentatie waarin de geschiedenis van de kerk overzichtelijk uit de doeken wordt gedaan.

Dordrecht is als oudste stad van Holland rijk aan ‘hidden gems’. In de stadswandelingen ontdek je samen met de gids indrukwekkende highlights van de Dordtse binnenstad, zoals de Grote Kerk, het Groothoofd en het historische havengebied. Je hoort de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Dordrecht en onderweg ontdek je verborgen plekjes, waar zelfs doorgewinterde Dordtenaren aan voorbij zouden lopen! Duur van deze wandeling is ca. 2 uur/Kosten ca. € 15,00 per persoon incl. entree kerk en gids (prijs is afhankelijk van het aantal gasten per gids)
Zonder entree voor de kerk kost de wandeling van ca. 1,5 uur ca. € 10,00 p.p.

*Bezoek aan het Hof van Nederland
‘Het Hof van Nederland’ is een plek van nationale betekenis!
In dit museum in Dordrecht zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu. Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar de vergadering echt plaatsvond, in de Statenzaal. Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Je leert over de invloed van de Synode van Dord recht op de Nederlandse taal en cultuur. En je ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch. In 1572 werd in dit gebouw de basis gelegd voor een onafhankelijk land. Waar je vrij bent om te denken wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je bent! Entree ca. € 12,50 p.p. / Museumjaarkaart gratis entree

*Rondvaart binnenhavens van Dordrecht
Maak kennis met de mooie binnenhavens van Dordrecht!  De rondvaartboot is een elektrisch aangedreven open boot en is speciaal ontworpen om door het mooie Dordrecht te varen. Startend naast de Wijnbrug vaar je onder druppelende bruggen, langs donkere doorkijkjes en kolossale pakhuizen. Je wilt niets missen, zeker niet als de boot koers zet richting het drierivierenpunt waar de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord elkaar kruisen. Tijdens deze rondvaart van een uur krijg je informatie over de bezienswaardigheden die Dordrecht rijk is.
Duur: ca. 1 uur/ Prijs ca. € 11,00 p.p./maximaal 40 personen per boot

17:00 uur
Vertrek huiswaarts.
Uiteraard is het ook mogelijk om nog een diner te gebruiken. U bent dan ca. 2 uur later thuis. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 39 personen € 64,50 per persoon
40 – 44 personen € 60,50 per persoon
45 – 50 personen € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* rondvaart Biesbosch 2 uur
* vrije tijd Dordrecht
* verzorging van de chauffeur

Banner & foto’s 2,4,6 en 8 Persfoto’s Zilvermeeuw
Foto’s 3,5,7,10 en 11 Dordrecht Marketing