De Boer & de humoristische Bakker

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Museumboerderij.

10:30 uur
Bij de sfeervolle Museumboerderij, een klein stukje buiten Elburg, wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee en een plak Veluwse krentenwegge. Daarna krijgt u een boeiende uitleg met diapresentatie. Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken; zeer de moeite waard; u waant zich terug in tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal en ook mensen die van klederdrachten houden komen hier aan hun trekken!

12:30 uur
In de mooie historische vissersstad Elburg staat op een sfeervolle locatie middenin het centrum een heerlijk luxe lunchbuffet klaar: Groentesoep, kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.

13:45 uur
Na de lunch vertrekt u richting Hattem.

14:30 uur 
In het Nederlands Bakkerijmuseum wordt u ontvangen door de humoristische bakker en woont u eerst de unieke en bijzonder amusante ‘Krakelingen-show’ bij! Het lijkt bijna op een conference! Hierbij laat de bakker in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet….en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!

Daarna heeft u de tijd het sfeervolle museum te bekijken en gaat u terug in de tijd! U waant zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven! Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje!

Extra informatie:
De ‘Krakelingenshow’ en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw!
Kosten voor een kopje koffie met appelgebak ca. € 6,25 p.p.

16:45 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u uw gasten ook nog even vrije tijd geven in het historische Hattem of de dag afsluiten met een diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 79,00 per persoon
45 – 62 personen € 77,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met krentenwegge
* entree en presentatie Boerderijmuseum
* heerlijk luxe lunchbuffet met soep, kroket en drankjes als beschreven
* entree en Krakelingenshow Nederlands Bakkerijmuseum
* verzorging van de chauffeur