De Historische Driehoek

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hoorn waar wij om uiterlijk 10.30 uur aanwezig dienen te zijn dus we nemen de tijd ruim!

10:40 uur
Zittend op een houten bank, ziet u hoe het West-Friese landschap, oud en nieuw, aan u voorbijtrekt. De conducteurs beantwoorden graag uw vragen over stoomtram en streek. Tijdens deze rit worden 2 kopjes koffie of thee met appelgebak geserveerd. De trein rijdt via Wognum en Twisk richting Medemblik waar u rond 12.00 uur zult arriveren. Daar kunt u dan even de benen strekken en rondkijken in het mooie Medemblik! Aansluitend wandelt u dan weer naar de boot die om 13.20 uur vertrekt naar het Zuiderzeemuseum waar u rond 14.35 uur zult arriveren.

13:20 uur
Tijdens de boottocht naar Enkhuizen staat er een eenvoudige maar lekkere lunch voor u klaar: diverse soorten brood en broodjes, krentenmik, diverse soorten vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter, fruit en 2 kopjes koffie of thee. U kunt de lunch eventueel uitbreiden met een kroket a ca. € 2,30 p.p.

14:35 uur 
Bij het Zuiderzeemuseum aangekomen heeft u de tijd om zelf rond te kijken in dit leuke en sfeervolle museum! Dit is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven.

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Er zijn diverse restaurants waar men op eigen gelegenheid iets kan gebruiken.

TIP:
Er is een desgewenst een rolstoelroute verkrijgbaar zonder moeilijke bruggetjes en met een aantal drempelvrije huisjes die bezocht kunnen worden met een rolstoel.  Dus heeft u duwende begeleiding dan is dit een erg leuke route! Eventueel is een rondleiding ook mogelijk (ca. € 99,00 per gids/maximaal 20 personen/ca. 1 uur) of bijvoorbeeld een leuke ouderwetse schoolles compleet met strenge juf! (ca. € 99,00 per gids/maximaal 30 personen/ca. 30 minuten).

17:00 uur
U neemt de boot terug naar de parkeerplaats (duurt ca. 20 minuten want hij vaart ook langs het NS-station).

17:30 uur
Vertrek huiswaarts.

Indien gewenst kunt u de dag afsluiten met een goed verzorgd 3 gangen diner (vanaf ca. € 22,50 per persoon) of een heerlijk buffet vanaf ca. € 27,50 p.p.
Er komt dan nog wel extra bus-huur bij omdat u later thuis bent; dat is ca. € 60,00 per uur.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 92,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
* rit per stoomtram van Hoorn naar Medemblik
* vrije tijd Medemblik
* boottocht Medemblik – Zuiderzeemuseum
* lunch als beschreven aan boord van de boot
* entree Zuiderzeemuseum
* verzorging van de chauffeur