De Stoomtram & het Zuiderzeemuseum

08.50 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Hoorn waar wij om uiterlijk 10.30 uur aanwezig dienen te zijn dus we nemen de tijd ruim!

10:40 uur
Zittend op een houten bank, ziet u hoe het West-Friese landschap, oud en nieuw, aan u voorbijtrekt. De conducteurs beantwoorden graag uw vragen over stoomtram en streek. Tijdens deze rit wordt een kopje koffie of thee met tartelette (soort appelgebak) geserveerd. De toeslag voor een 2e kopje koffie of thee bedraagt ca. € 1,80 p.p. De trein rijdt via Wognum en Twisk richting Medemblik waar u rond 12.00 uur zult arriveren en waar uw chauffeur klaar staat om uw gasten naar de lunchlocatie te brengen.
Bijzonderheden: Mensen met een geldige Museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart een korting van ca. € 18,00 per persoon, die wij achteraf op de eindnota met u verrekenen.

12:30 uur 
Op een mooie locatie staat een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: kroket, wit- en bruinbrood, croissants, krentenbollen, 2 soorten kaas en 2 soorten vleeswaren, onbeperkt koffie, thee, melk en jus d’orange. De toeslag voor een kopje soep is ca. € 1,50 p.p.

13:45 uur
Vertrek naar Enkhuizen.

14:15 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het Zuiderzeemuseum waarvandaan u per boot naar de ingang vaart (duurt ca. 10 minuten). Daarna heeft u zelf de tijd om rond te kijken. Dit is een levend museum doordat er vele demonstraties van oude ambachten zijn en de diverse ‘bewoners’ u het gevoel geven dat ze er ook echt wonen! In het seizoen zijn bij veel huisjes mensen aanwezig die u uitleg geven.

Nederlands grootste binnenwater was ooit de Zuiderzee. In 1932 werd die afgesloten en omgedoopt tot IJsselmeer. U krijgt in het museum een goed beeld van het wonen en werken rond de voormalige Zuiderzee.  Het openluchtgedeelte is gebouwd als een stadje met ruim 130 woningen, winkels, werkplaatsen en de museumhaven met historisch zeilschepen. Ook kunt u diverse ambachtslieden aan het werk zien zoals de mandenmaker, de touwslager en de palingroker en zijn er ‘levende bewoners’ uit Urk anno 1905.

Er zijn diverse restaurants waar men op eigen gelegenheid iets kan gebruiken.

TIP:
Er is een desgewenst een rolstoelroute verkrijgbaar zonder moeilijke bruggetjes en met een aantal drempelvrije huisjes die bezocht kunnen worden met een rolstoel.  Dus heeft u duwende begeleiding dan is dit een erg leuke route! Eventueel is een rondleiding ook mogelijk (ca. € 82,50 per gids/maximaal 20 personen/ca. 1 uur) of bijvoorbeeld een leuke ouderwetse schoolles compleet met strenge juf! (ca. € 82,50 per gids/maximaal 30 personen/ca. 30 minuten).

17:00 uur
U neemt de boot terug naar de parkeerplaats (duurt ca. 20 minuten want hij vaart ook langs het NS-station).

17:30 uur
Vertrek richting uw dinerlocatie.

18:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een lekker diner voor u klaar:
* een lekkere soep vooraf
* schnitzel met passend aardappel- en groentegarnituur
* ijsdessert
Drankjes (Hollandse Bar) kosten op deze locatie ca. € 2,50 per stuk en worden door u ter plaatse afgerekend. Uiteraard is een andere locatie of een ander menu/buffet ook mogelijk. Ook kunt u het diner laten vervallen; dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 14,50 p.p.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 79,00 per persoon
50 – 58 personen € 77,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met tartelette
* rit per stoomtram van Hoorn naar Medemblik
* lunch als beschreven met kroket, koffie, thee, melk en sinaasappelsap
* entree Zuiderzeemuseum
* 3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur