De Holterberg & Het Bakkerijmuseum

09:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Holten. Onderweg zal hij het één en ander vertellen.

10:30 uur
U bent intussen aangekomen bij het Natuurmuseum Holterberg met het diorama waar u de tijd heeft om rond te kijken. Dit mooie natuurmuseum midden in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug heeft één van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, u beleeft de natuur van dichtbij!Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen; een bezoek aan dit leuke creatieve museum is dus zeker de moeite waard!
Het museum is rolstoelvriendelijk en beschikt over een aangepast toilet. Iedere groep wordt persoonlijk welkom geheten door één van de natuurgidsen en geïntroduceerd in de wereld van de Nederlandse en Europese natuur.

Rondleiding…een aanrader! Maak een bezoek aan het museum nog boeiender en kies voor een rondleiding. Professionele gidsen nemen u mee op een levende reis door de natuur, van oertijd tot Wadden, van Veluwe tot Alpen en nog veel meer.  Een geweldige belevenis voor iedereen. Kosten ca. € 30,00 per gids / maximaal 20 personen per gids

11:30 uur
Nadat u heeft rondgekeken neemt u weer plaats in de bus en gaat er een enthousiaste gids met u mee om u gedurende ca. 50 minuten de mooie plekjes rondom Holten te laten zien en u daar van alles over te vertellen! De tocht begint met een kort bezoek aan de, tegenover het informatiecentrum gelegen, Canadese begraafplaats waar ook even gestopt zal worden.

12:30 uur
Nadat u de gids heeft afgezet gaat u verder richting uw lunchlocatie.

13:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, boter, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee. Eventueel uit te breiden met soep ca. € 1,75 per persoon of een kroket ca. € 1,75 per persoon. Uiteraard is een warme 3 gangen lunch ook mogelijk; toeslag ca. € 3,50 per persoon.

14:45 uur
Na de lunch is het tijd voor het Bakkerijmuseum; een levendig museum over het maken van brood én ijs! Uniek in Nederland en de vele enthousiaste vrijwilligers geven u graag een demonstratie, leiden u rond en laten van alles zien rondom de bakkerij en ijsfabriek die hier ooit te vinden was! U kijkt uw ogen uit! Het museum is voor 90% rolstoelvriendelijk en beschikt ook over een aangepast toilet. Een kopje koffie of thee met een ‘kozak’ is tevens inbegrepen!

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een bezoek aan Museumboerderij De Olle Tied;
600 Antieke poppen wachten in deze boerderijmuseum op een bezoekje. Vroeger was dit een gewoon werkende boerderij en nu kunt u er oude machines zien, oude handgereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen. Verder allerlei antieke huishoudartikelen en meubilair van bromtol tot kabinet! U gaat dus weer helemaal terug in de tijd! Ook hier is een kopje koffie of thee met in dit geval, krentewegge, inbegrepen! Prijzen Bakkerij- en IJsmuseum en Museumboerderij, incl. koffie/thee en wat lekkers, zijn gelijk aan elkaar dus geen probleem waar u voor kiest!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 49,50 per persoon
45 – 62 personen € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:

• vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
• entree Natuurmuseum Holterberg met Diorama
• prachtige rondrit Holterberg met gids
• lunch als beschreven
• bezoek aan Bakkerijmuseum of
   Museumboerderij
• kopje koffie of thee met wat lekkers
• verzorging van de chauffeur

Foto’s 1,3 & 4 © Toerisme Rijssen – Holten
Foto’s 2 & 6 © Twente Marketing