De Bakker & het Zandsculpturenfestijn

08:45 uur
Vertrek per luxe touringcar voorzien van bar, airco en toilet richting het Bakkerijmuseum op de Veluwe.

10:15 uur
In Hattem aangekomen stapt u uit op de grote bus parkeerplaats (er mag geen bus in de stad rijden) en loopt u in een paar minuten naar het Bakkerijmuseum waar u hartelijk wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en heerlijke appelgebak!

11:00 uur 
Na de koffie wordt uw gezelschap gesplitst (kleinere groepen tot ca. 35 personen worden niet gesplitst); de ene helft gaat rondkijken in het prachtige en zeer uitgebreide museum (je waant je terug in de tijd!) en de andere helft gaat alvast genieten van de unieke en bijzonder amusante ‘Krakelingen-show’ bij! Het lijkt bijna op een conference!  Na ca. 45 minuten wisselt u van programma.

Tijdens de geweldig leuke show laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…. en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!

In het museum waant u zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven! Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje! Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree; deze korting van ca. € 8,50 p.p. wordt op de eindnota met u verrekend

Extra informatie:
De ‘Krakelingenshow’ en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw maar desondanks nog zeer de moeite waard!

12:30 uur
U wandelt terug naar de bus en uw chauffeur brengt u naar uw lunch locatie.

13:00 uur
Op een gezellige locatie staat in een aparte ruimte een lekkere koffietafel (aan tafel geserveerd) voor u kaar: kroket, verschillende soorten brood, luxe kadetjes, knäckebröd, beschuit en roggebrood, diverse soorten vleeswaren, koffie, thee, melk, karnemelk en zoetwaren!

14:15 uur
Vertrek richting Garderen via een leuke route binnendoor.

15:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Beeldentuin/Zandsculpturen waar u volop de tijd heeft om te genieten van de prachtige zandsculpturen en beeldentuin.
De zandkunstwerken en de ambiance er omheen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en zetten de Veluwe prachtig op de kaart! Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe. Het terrein van het zandsculpturen-festijn wordt omringd door nostalgische kasteelmuren met verrassende decoraties en muurgraveringen. Indien gewenst kan er rond een uur of 4 nog een kopje koffie of thee met appelgebak geserveerd worden maar men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken. Kosten 1 kopje koffie met appelgebak ca. € 6,50 per persoon.

Woorden en verbeelding komen samen in schitterende zandsculpturen tijdens de nieuwe tentoonstelling van 2024 met het thema “BOEKEN”. Loop door de bibliotheek van sculpturen waar verhalen zichtbaar worden van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. Of je nu een gepassioneerde lezer bent die zich verliest in romans, of eerder iemand die geniet van visuele kunst en verbeelding, deze tentoonstelling heeft voor elk type bezoeker iets bijzonders in petto.

Het grootste deel (ca. 2/3) van Zandsculpturen Garderen is overdekt !
Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein.

17:15 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u de dag afsluiten met een drie gangen diner of een buffet; dit is mogelijk vanaf ca. € 23,50 p.p.; u bent in dat geval ook ca. 2 uur later thuis (2 uur extra bus huur is ca. € 130,00).

18:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 73,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met gebak
* entree Bakkerijmuseum inclusief humoristische Krakelingenshow
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree Zandsculpturenshow & Beeldentuin
* verzorging van de chauffeur