De Kaasmaker & de Glasblazer

10:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting de monumentale kaasmakerij op de Utrechtse Heuvelrug.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op de prachtige en sfeervolle locatie waarin de kaasmakerij gevestigd is. Hier wordt u hartelijk ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten verse broodjes met hartig beleg, 2 kopjes koffie, thee of (karne)melk. Indien gewenst kan deze lunch bij grotere gezelschappen ook als buffet gepresenteerd worden en een warme lunch is ook mogelijk.

Tussen de bedrijven door is er een film en uitleg over het bedrijf te zien waarin u o.a. kunt volgen hoe de kaas gemaakt wordt die u natuurlijk ook mag proeven én u heeft nog de tijd om rond te kijken en een bezoek aan het kaas- & botermuseum te brengen waar u ook een kijkje kunt nemen in het leuke winkeltje en het minimuseum! Hier zult u vele indrukken van vroeger opdoen. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. Wilt u nog iets extra’s doen dan is de Speurtocht naar Spreekwoorden een leuke aanrader!

14:00 uur 
Tijd om te genieten van de humoristische demonstratie van ras- entertainer én glasblazer Willem Buyse! Hij laat u in een wervelende show zien wat u met hitte en glas allemaal kunt doen! Ook zal hij gedurende de show enkelen van uitnodigen ook eens iets te blazen. Deze 1,5 uur durende show zal u boeien van de eerste tot de laatste minuut. Halverwege is er even een pauze waarin 2 kopjes koffie of thee met heerlijk vers gebak geserveerd worden.

TIP:
Wij kunnen u ook nog een leuke tour door de prachtige omgeving aanbieden; onder leiding van deskundige gidsen maakt u een mooi bus-rondrit over de Utrechtse Heuvelrug; geniet van de mooie natuur, kastelen en prachtige dorpen! U kunt dan ook wat eerder aankomen bij de Kaasmakerij in de ochtend en dan na de koffie de toertocht maken en dan rond 13 uur de lunch en verder het programma volgen. Kosten voor de rondrit met gids ca. € 3,00 p.p.

15:30 uur
Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner; u bent dan ca. 2 uur later thuis en betaalt een toeslag van ca. € 25,50 p.p. voor het diner + 2 uur extra bushuur a ca. € 65,00 per uur)

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen  € 57,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* presentatie kaasmakerij inclusief proeverij
* wervelende show door de Glas-entertainer
* Bezoek aan het leuke Kaasmuseum
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* verzorging van de chauffeur