de kip, het ei & dekselse pannetjes

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Brabant.

10:30 uur
U wordt hartelijk ontvangen op het landhuis in een klein Brabants plaatsje, waar alles in het teken staat van ….eieren!
In de gezellige ontvangstruimte krijgt u koffie of thee en heerlijke zelfgemaakte appeltaart, terwijl u op de hoogte wordt gebracht van allerlei interessante kip- en eiweetjes! Want hoe lang kun je eieren bewaren? En wat is een kapoentje? Hoeveel eieren worden er jaarlijks geproduceerd in Nederland? En welk ei brengt geluk?

Alle uitleg is goed te volgen door kleine luidsprekers binnen- en buiten. De scharrelkippen op het landgoed zijn gehuisvest in verrijdbare kippenkooien en wandelen zelf naar buiten. Van de eieren worden allerlei producten gemaakt; zoals pasta’s en allerlei heerlijke soorten advocaat, die u natuurlijk ook mag proeven!

Er mag vrij gewandeld worden door de prachtig aangelegde tuin en het is heerlijk toeven in de serre terwijl er van alle vier soorten advocaat geproefd mag worden! Bij grotere groepen (tot ca. 90 personen) wordt er een mooie pagode-tent aan de serre vastgemaakt zodat iedereen lekker kan zitten. Ook kunt u een kijkje nemen in de bijhorende landwinkel.

13:00 uur
Op een gezellige locatie in de buurt staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, broodjes, krentenbrood, witbrood, bruinbrood, roggebrood, div. soorten vlees, kaas, jam, en onbeperkt koffie en thee.

14:30 uur
Uw chauffeur staat klaar om richting Terwolde te brengen. Eventueel kan dit ook met een ander bezoek worden gecombineerd of kan het diner vervallen; u bent dan rond 17 uur weer terug en het arrangement wordt ca. € 22,00 p.p. voordeliger; vraag ons naar de exacte prijs!

15:30 uur
Onder leiding van een zeer deskundige en vooral gezellige, gids maakt u een prachtige toertocht door de omgeving waarbij u natuurlijk allerlei leuke anekdotes te horen krijgt!

17:00 uur
Op een sfeervolle locatie staat een uniek en vooral lekker ‘dekselse pannetjes menu’ voor u klaar! Wat houdt dat in? U krijgt drie met zorg bereide hoofdgerechten geserveerd in een gezellig Deksels Pannetje. Hierbij worden maar liefst zes bijgerechten geserveerd.  Een snelle, smakelijke en zeer originele maaltijd die u natuurlijk afsluit met een deksels lekker dessert!

U maakt vooraf drie keuzes voor het hele gezelschap, uit de onderstaande pannetjes:
– Oma’s draadjesvlees
– Mini schnitzel 75 gram
– Kippendij met kerrie saus
-Half om half gehaktballetjes met jus
– Vis van de dag (meerprijs ca. € 1.50 p.p.)
– Varkensprocureur
Als bijgerechten worden geserveerd twee soorten aardappelen, twee warme groenten,  een salade en appeltjes uit de oven met kaneel en suiker

19:00 uur
Vertrek naar huis.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 79,50 per persoon
63 – 69 personen € 83,00 per persoon (dubbeldekker)
70 – 79 personen € 79,00 per persoon (idem)
80 – 88 personen€ 76,00 per persoon (idem)
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 x koffie of thee met huisgemaakte appeltaart
* uitleg/presentatie en proeverij 4 soorten advocaat
* lekkere lunch incl. drankjes en kroket
* mooie rondrit met gids
* Dekselse pannetjes diner incl. dessert (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur