De Linge & de Goudse Glazen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco & toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u via een mooie route richting Betuwe.

10:15 uur
U bent aangekomen bij de Glasblazerij Leerdam waar u wordt ontvangen met 1 kopje koffie of thee en appelgebak. Na de koffie kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat! Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is dan weer te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen.

MUSEUMJAARKAART
Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben op vertoon van de klaart, gratis entree bij de Glasblazerij en krijgen daarom een korting van ca. € 7,00 p.p. die wij achteraf met u verrekenen op de eindnota.

11:45 uur
U wandelt in ca. 5 minuten naar de aanlegsteiger van de boot die om 12 uur vertrekt.

12:00 uur
Gooi de trossen maar los! De boot vertrekt!

U maakt een prachtige 2 uur durende tocht over de Linge op het prachtige riviercruise schip met panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. De schepen zijn uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invalidentoilet, overdekte verwarmde rookruimte enz. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend lunchbuffet voor u klaar: kroket, diverse soorten bruin en wit brood, zachte bolletjes, harde broodjes, rozijnenbrood, Betuwse fruitconfituren, diverse soorten zoetwaren, 5 soorten vleeswaren, kaas, margarine, en 2 kopjes koffie of thee.

De rederij vaart met grote boten dus er kunnen ook andere gasten aan boord zijn; uiteraard zit u wel gezellig met uw gezelschap bij elkaar!

14:00 uur
De boot meert weer aan en u heeft de tijd om aan boord van de bus te gaan. Aansluitend vertrekt u rond 14.15 uur richting Gouda.

15:00 uur
Verwachte aankomst in Gouda waar de chauffeur u zo dicht mogelijk bij de Kerk laat uitstappen.

15:15 uur
U brengt een bezoek aan de Sint- Jan.

De grote brand van 1552 verwoest een groot deel van de middeleeuwse Sint-Jan. Kort na de ramp geven de bestuurders opdracht voor de bouw van de meest opzienbarende kerk van Nederland. Met 123 meter is het ook nog de langste kerk van Nederland en dan zijn de 72 Goudse Glazen ook nog eens wereldberoemd! Wie de Sint-Jan inloopt valt stil bij het zien van de majestueuze ruimte met de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Die beleving wordt alleen maar sterker, wanneer je het wonderlijke licht door de ‘Hollandse Meesters’ ziet binnenvallen. Het is het begin van een indrukwekkende ontdekkingstocht langs Bijbelse en historische taferelen vol menselijke emoties.

Uw gasten worden door de gidsen ontvangen met een kop koffie en een stroopwafel; aansluitend  wordt u meegenomen voor een ca. 45 minuten durende rondleiding door de Sint-Jan. Er mogen maximaal 25-30 gasten met 1 gids mee.! Mensen met een Museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart gratis entree; wij verrekenen dit (ca. € 7,50 p.p.) dan op de eindnota met u.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunt u uw gasten ook nog even vrije tijd geven en/of de dag eindigen met een lekker diner of buffet; wij regelen het graag voor u!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 93,50 per persoon
45 – 62 personen € 90,00 per persoon
2 Gidsen Sint Jan  € 90,00 totaal
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* entree en demonstratie Glasblazerij
* rondvaart van 2 uur inclusief lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
* entree en rondleiding St. Jan Gouda door gids(en)
* kopje koffie met stroopwafel
* verzorging van de chauffeur