De Meisjes van Verkade & Zaanse Schans

09:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco & toilet, richting de Zaanse Schans.

11:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op de Zaanse Schans waar u bij het Zaans Museum wordt ontvangen met een kopje koffie en gesorteerd gebak. De toeslag voor een 2e kopje koffie of thee is ca. € 2,00 p.p.

11:30 uur
Na de koffie heeft men zelf de tijd om rond te kijken en te genieten van het mooie Zaans Museum/Verkade Museum!

VERKADE EXPERIENCE!
Laat je verrassen en ontdek dat ook heel veel vanzelfsprekend Hollandse dingen typisch Zaans zijn! Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken, van iconen als Honig, Albert Heijn en Verkade, van borrelnootje tot cacao en chocolade. De Zaanse voedselindustrie wordt tot leven gebracht in het hart van het museum: het Verkade Paviljoen. 

Waan je in een chocolade- en koekjesfabriek uit de vroege twintigste eeuw, waar de machines nog volop draaien. Hier is de bedrijfscollectie van de firma Verkade ondergebracht, een collectie die alle reclame-uitingen van dit bedrijf omvat zoals posters, verpakkingen, blikken, en nog veel meer unieke objecten. Daarnaast omvat de collectie ook duizenden foto’s en drie werkende productielijnen voor chocolade, biscuit en waxine. Het hoogtepunt wordt gevormd door de originele aquarellen van de beroemde Verkadeplaatjes en de daarbij behorende albums. 

Ga aan de slag als meisje van Verkade en test jouw vingervlugheid met de games. Schop jij het tot directeur, of vlieg je de laan uit?

In het Zaans Museum maak je kennis met een wereldberoemd stukje Nederland. Het Nederland van de molens, de industrie, de groene houten huizen, maar ook van de koopmansgeest, het harde werken en de kenmerkende no-nonsens mentaliteit. De rijke collectie van het museum onthult verhalen van de bewoners, hun leven en werken, de vele innovaties en het industrieel erfgoed. Geniet van de schilderijen van Hollandse landschappen met molens, de prachtige Zaanse streekdracht, sjiek-burgerlijke gebruiksvoorwerpen en spannende sporen uit de verdwenen walvisvaart.
Mensen met de Museumjaarkaart hebben gratis entree; wij verrekenen de entree voor de MJK-houders met u op de eindnota.

13:00 uur
Er staat een uitstekend verzorgde Hollandse lunch voor u klaar: groentesoep, diverse soorten brood en broodjes, diverse soorten vleeswaren, kaas, boter, fruit en koffie en thee naar wens. Voor ca.  € 2,50 p.p. extra kan er een kroket bij worden besteld.

14:00 uur
Na de lunch kan men de benen strekken en genieten van al het moois dat de Zaanse Schans te bieden heeft!

ZAANSE SCHANS
Even ten noorden van Amsterdam ligt de Zaanse Schans. In deze typische Hollandse, historische omgeving is veel te zien en te beleven: diverse musea, oude ambachten, werkende molens (verf, olie, hout en mosterdmolens). Er zijn dagelijks demonstraties klompen maken, plateel schilderen, tin gieten en kaas maken.  De gezellige straatjes kenmerken zich door de authentieke, groene, houten huisjes, waar nu veel leuke winkeltjes in zitten en o.a. een bakkerijmuseum.

PRIJZEN:

Sommige bezienswaardigheden kunt u gratis bekijken en bij sommigen betaalt u een entree zoals de molens ca. € 3, 50 p.p., het gezellige Bakkerijmuseum/winkeltje (gratis), en het Noorderhuis ca. € 1,50 p.p.  Voor een rondwandeling met gids bedragen de kosten ca. € 5,50 per persoon (1,5 uur).

15:00 uur
De rondvaartboot ligt al op u te wachten om u mee te nemen voor een mooie tocht van ca. 45 minuten. (Er is toilet aan boord). U maakt een leuke tocht langs de huizen en molens van de Zaanse Schans, de fraaie koopmanshuizen van de Gortershoek en langs een stukje industriële bedrijvigheid aan de oevers van de Zaan! De afvaart begint bij de rondvaartsteiger naast de mosterdmolen en tijdens de rondvaart vertelt de kapitein u veel wetenswaardigheden over de Zaanse Buurt. Deze boottocht completeert uw bezoek aan een stukje Zaanstreek met zijn nauwe banden naar de 17e en 18e eeuw!

16:00 uur
Uw chauffeur staat klaar om u weer naar huis te brengen. Natuurlijk kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
35 – 44 personen  € 63,00 per persoon
45 – 62 personen  € 59,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 1 kopje koffie of thee met gebak
· entree Zaans/Verkademuseum
· heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
. vrije tijd Zaanse Schans
. mooie rondvaart Zaanse Schans
· verzorging van de chauffeur