De Meisjes van Verkade & Zaanse Schans

09:30 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco & toilet, richting de Zaanse Schans.

11:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op de Zaanse Schans waar op een gezellige locatie een kopje koffie of thee met appelgebak voor u klaar staat. Toeslag voort een 2e kopje koffie of thee is € 1,25 per persoon, mits van tevoren gereserveerd. Na de koffie hebben uw gasten de tijd om rond te kijken op de Zaanse Schans.

Even ten noorden van Amsterdam ligt de Zaanse Schans. In deze typische Hollandse, historische omgeving is veel te zien en te beleven: diverse musea, oude ambachten, werkende molens (verf, olie, hout en mosterdmolens). Er zijn dagelijks demonstraties klompen maken, plateel schilderen, tin gieten en kaas maken.  De gezellige straatjes kenmerken zich door de authentieke, groene, houten huisjes, waar nu veel leuke winkeltjes in zitten en o.a. een Bakkerijmuseum.

Sommige bezienswaardigheden kunt u gratis bekijken en bij sommigen betaalt u een entree zoals de molens ca. € 3,50 p.p., het gezellige Bakkerijmuseum/winkeltje (gratis), en het Noorderhuis ca. € 3,00 p.p. men rekent dit zelf ter plaatse af indien men een kijkje wenst te nemen!

Zaans Museum/Verkade Museum
Het museum is dagelijks open van 10-17 uur en entree is gratis met de Museumjaarkaart of Vriendenloterij-VIP-kaart en anders betaal je ca. € 15,00 per persoon. Reserveren wij voor u de entree als groep van minimaal 25 betalende gasten, dan zijn de kosten ca. € 12,50 p.p.

VERKADE EXPERIENCE!
Laat je verrassen en ontdek dat ook heel veel vanzelfsprekend Hollandse dingen typisch Zaans zijn! Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken, van iconen als Honig, Albert Heijn en Verkade, van borrelnootje tot cacao en chocolade. De rijke collectie van het museum onthult verhalen van de bewoners, hun leven en werken, de vele innovaties en het industrieel erfgoed. Geniet van de schilderijen van Hollandse landschappen met molens, de prachtige Zaanse streekdracht, sjiek-burgerlijke gebruiksvoorwerpen en spannende sporen uit de verdwenen walvisvaart.

13:15 uur
Er staat een lekkere Hollandse lunch voor u klaar: kroket, pistoletjes, zachte witte- en bruine bolletjes, diverse soorten vleeswaren, kaas, boter, zoetbeleg, melk, jus d’orange en water en ter afsluiting is er voor iedereen 1 x koffie of thee.

Liever een pannenkoeklunch?
Ook dat kan voor dezelfde prijs maar deze lunch wordt dan wel voor iedereen geserveerd dus of de koffietafel of de pannenkoeklunch: tomatensoep, pannenkoek met keuze uit spek OF ham OF kaas OF naturel (1 beleg per persoon), poedersuiker en stroop op tafel en melk, jus d’orange en water en ter afsluiting is er voor iedereen 1 x koffie of thee.

Helaas vaart er geen rondvaartboot meer vanaf de Zaanse Schans; wij kunnen eventueel wel een boot voor uw gezelschap afhuren; prijs op aanvraag.

14:30 uur
Vertrek vanaf de parkeerplaats naar Volendam.

15:00 uur
In Volendam aangekomen hebben uw gasten de tijd om te genieten van de gezellige sfeer of kan men eventueel om 15.30 uur per boot, via de Gouwzee, naar Marken! De boot vaart 2 x per uur en de tocht duurt zo’n 30 minuten. De groepsprijs voor een enkele reis naar Marken is ca. € 9,00 p.p. en retour kost dit ca. € 14,00 per persoon. Op Marken aangekomen heeft men de tijd om zelf rond te kijken en uw gasten kunnen dan bijvoorbeeld rond 17 uur worden opgehaald door de bus of men gaat terug met de boot!

Men kan ook een bezoek aan bijvoorbeeld een Marker Vissershuisje brengen, waar je kunt zien hoe de Markers vroeger geleefd hebben en er wordt iets verteld over de unieke klederdracht van Marken. Hier kunnen wij geen reservering maken voor een groep omdat het huisje daarvoor te klein is. Ook kan men op eigen gelegenheid het Marker Museum (entree ca. € 3,00 p.p. mensen met een MJK hebben gratis entree), de Klompenmakerij (gratis entree) of de kerk bezoeken.
Een wandeling met een gids in Marker Klederdracht, die u de mooiste verhalen kan vertellen, behoort ook tot de mogelijkheden!
Kosten ca. € 80,00 per gids/1 uur/max. 25 personen per gids.

Uiteraard kunt u ook gewoon in Volendam blijven want daar is ook genoeg te zien en te doen! 

Het Volendams Museum is een historisch museum met een vaste expositie over de Volendammer klederdrachten en de historische interieurs. Het museum toont het Volendam uit de tijd tussen 1850 en 1950. De interieurs worden getoond in de Botterstraat, waar vijf kamers zijn geplaatst. Van die vijf kamers tonen vier verschillende authentieke woonkamers en toont er één een winkel. Twee woonkamers worden getoond in zogenaamde appelbloesem-interieurs en twee tonen het gladhouten interieur. De woonkamers komen uit de periode tussen 1815 en 1920.
Uiteraard wordt er ook aandacht aan de visserij geschonken in dit leuke museum! Er zijn scheepsmodellen te zien en in een van de zalen is een replica van het vooronder van de VD 222 ondergebracht. Er zijn ook schilderijen en beelden van kunstenaars die Volendam ooit bezocht hebben, te bewonderen.

Het sigarenbandjeshuisje is een aparte ruimte in het museum. Deze ruimte is volledig beplakt met sigarenbandjes. De ruimte is ontstaan door meer dan 11 miljoen sigarenbandjes in mozaïeken te plaatsen. Op deze manier zijn afbeeldingen van de Nederlandse provinciewapens ontstaan, alsook een aantal wereldberoemde gebouwen, kunstwerken en molens. Entree senioren ca. € 5,00 per persoon/gidsen rondleiding ca. € 39,00 per gids/20 personen/Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree/het museum is goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Ook leuk; ga eens op de foto  in klederdracht!
Na afloop is er dan voor iedereen een afdruk; uw gezelschap zal wel in meerdere groepen worden verdeel maar wij kunnen dit ook regelen als u dit niet met de hele groep wilt doen maar de mensen hier zelf voor kiezen. Kosten ca. € 9,50 per persoon. 

TIP:
U kunt, na uw bezoek aan de Zaanse Schans, ook rond 15.15 uur een bezoek brengen aan de gezellige kaas- en klompenmakerij, net voor je Volendam in rijdt! Hier krijgt u een gratis rondleiding door de kaasmakerij én de klompenmakerij en kunt u na afloop een bezoek brengen aan de grote, bijbehorende winkel waar u, indien gewenst, nog een lekker stukje kaas of een leuk souvenir kunt kopen! Ook kan men hier iets op eigen gelegenheid drinken en kunt u in klederdracht op de foto!

16:30 uur
Uw chauffeur staat klaar om u weer naar huis te brengen. Natuurlijk kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner of buffet; prijzen en suggesties op aanvraag.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen  € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.
Parkeerkosten bus Zaanse Schans ca. € 45,00

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 1 kopje koffie of thee met gebak
. bezoek aan de Zaanse Schans
· heerlijke lunch met kroket en drankjes als beschreven
. bezoek aan Volendam
· verzorging van de chauffeur