De Meyer Werf & Bourtange

08:30 uur
Vertrek per luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, richting Papenburg.

10:15 uur
Verwachte aankomst bij een gezellige locatie waar de “Kaffee und Kuchen” al voor u klaar staan!

11:00 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!

Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd.
De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

13:00 uur
Er wordt natuurlijk ook aan de inwendige mens gedacht dus staat er een goed verzorgde lunch voor u klaar op een gezellige locatie nabij de Werf: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei en worstjes, diverse soorten worst en kaas, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt en diverse soorten brood en boter.

Voor een toeslag van ca. € 5,00 per persoon is het volgende, warme en typisch Duitse buffet ook mogelijk: Groente-kruiden soep, Schnitzel met jagersaus, reepjes vlees in een roomsaus, visfilet met een passende saus, daarbij aardappel gratin, groente en rijst, diverse soorten salades, dressings, haring met diverse soorten sausjes, stokbrood en boter. U sluit af met een lekker dessertbuffet.

14:15 uur
Uw chauffeur brengt u rechtstreeks richting Bourtange.

15:15 uur
In Bourtange aangekomen zijn er diverse mogelijkheden; u kunt een boeiende film over de geschiedenis en de wederopbouw van de vesting: ‘De Dagen van Roem’, bekijken, deze duurt een klein half uur en de entreekosten zijn ca. € 4,00 vanaf 20 personen. Ook is het leuk om na de film met een gids mee te gaan IN KLEDERDRACHT die u gedurende ca. 30 minuten van alles vertelt en laat zien in de historische vesting! Ook dit kost ca. € 4,00 per persoon. Uiteraard is het ook mogelijk uw gasten vrije tijd te geven zodat men zelf even rond kan kijken en desgewenst iets gebruikt bij 1 van de horecagelegenheden. (Dat is uiteraard voor eigen rekening).

Het huidige Bourtange is gebaseerd op tekeningen van de vesting van 1742 en geeft een compleet beeld van hoe de vestingstad er toen bij moet hebben gelegen. De vestingstad is nog steeds bewoond en biedt een informatiecentrum, horeca en musea, te midden van de herstelde wallen, grachten en oude kanonnen. Heden en verleden komen samen in Bourtange!

16:45 uur
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een diner of een buffet, bijvoorbeeld: groentesoep – varkensoester met roomsaus, diverse groenten, salade, pommes frites en gebakken aardappelen- sorbet van vanille ijs met aardbeiensaus en slagroom. Toeslag voor dit diner is ca. € 22,50 p.p. inclusief 2 uur extra bushuur i.v.m. latere thuiskomst.

Liever een Buffet? Vooraf wordt een kopje groente- of tomatensoep geserveerd en aansluitend staat het buffet klaar: huzaren-,  appelcompote, Griekse salade, tonijnsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, zigeunerspiesjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen en stokbrood met kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere sorbet met slagroom. Toeslag buffet ca. € 27,00 p.p. inclusief 2 uur extra bushuur i.v.m. latere thuiskomst.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 65,50 per persoon
55 – 62 personen € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en aanpassingen op dit voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Deze prijs is inclusief:
*vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
*2 kopjes koffie of thee met “Kuchen” (gebak)
*presentatie Meyer Werft door deskundige Nederlandstalige gids
*lunch als beschreven incl. beschreven drankjes
*bezoek aan Bourtange (excl. film en rondleiding)
*verzorging van de chauffeur

Foto 1 + 4: Papenburg Marketing GmbH