De Meyer Werf & Koninklijke Hooghoudt

Momenteel is de Hooghoudt rondleiding niet te reserveren; inmiddels kan je wel terecht in de ‘Oude Remise’ coöperatie de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans voor een rondleiding of cocktail workshop > wij werken dit graag voor u uit. 

08:30 uur
Onze touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Papenburg (D). Denkt u er aan dat iedereen een geldig reisdocument bij zich heeft!?

10:15 uur
In Papenburg wordt u op een gezellige locatie ontvangen met 2 kopjes koffie, thee en natuurlijk “Kuchen”!

11:00 uur
Bij de Werf aangekomen is het dan tijd voor een reis door de indrukwekkende wereld van de Oceaanreuzen!

Papenburg is de thuishaven van de grootste cruiseschepen. Tijdens uw bezoek aan de MEYER WERFT ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxe oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. 
De Meyer Werft is een SUPER MODERN BEDRIJF met een traditie van meer dan 200 jaar. Met meer dan 375 m lang, 75 m hoog en 125 m breed behoort het overdekte bouwdok van de werf tot de grootste ter wereld. Cruiseschepen als de „Homeric“, „Mercury“, „Aurora“ en „Radiance of the Seas“ zijn hier van stapel gelopen, en hebben de werf wereldberoemd gemaakt.

U krijgt eerst een interessante ca. 30 minuten durende uitleg (in het Nederlands, indien mogelijk) waarbij u alles over de werf en zijn geschiedenis, de schepen en de overtocht van de boten over de rivier de Ems te horen krijgt.  Daarna gaat u zelf op pad en kunt u o.a. vanuit de 2 bezoekersgalerijen de bouw van de cruiseschepen op afstand volgen. U eindigt uw bezoek aan de werf met een kijkje in het bezoekerscentrum en de Meyer shop.

12:45 uur
Terug in Papenburg staat er een lekker lunchbuffet klaar: appelsap, sinaasappelsap en koffie, thee of melk, roerei gekookt ei en warme worstjes, diverse soorten worst en ham, kaasplankje met fruit, worst- en eiersalade, zoetbeleg, yoghurt, kwark en cereals en diverse soorten brood en boter.

15:00 uur
Tijd voor een leuke rondleiding door de Hooghoudtfabrieken!
Tijdens deze rondleiding leer je Hooghoudt van binnen kennen. Letterlijk. Je ontdekt bijvoorbeeld de pronkstukken uit de afgelopen 125 jaar en welke mijlpalen er zijn geweest. In de distilleerderij ervaar je hoe men aan de diverse smaken komt; lageren, distilleren, huwen en extraheren; je beleeft het allemaal mee! Natuurlijk sluit je dit arrangement af met een maximale proefervaring: een paar van de bekende jenevers maar genieten van een echte Hooghoudt-limonade mag en kan natuurlijk ook!

TIP:
Wij kunnen hier ook een Cocktail Experience voor u regelen! U doet dan eerst de tour en dan mag je een eigen favoriete cocktail ontwerpen!
Eerst maken we de Hooghoudt-tour en daarna mag ga je zelf aan de slag. Betovergrootmoeder Grietje begon er in 1888 mee, met het proeven en mixen en uitproberen wat nou de beste smaak oplevert. En jij kunt het vandaag de dag zelf ook doen. Maak je eigen favoriete cocktail. De perfecte mix met de juiste ingrediënten. Wat kies je? Jonge jenever met vlierbloesemtonic en munt en limoen? Of liever bruine jenever met gingerale en gember. Er zijn honderden mixen mogelijk. Geef er een naam aan en klaar ben je. Tijgerhaai. Groningse hot shot. Tymen’s Tornado. Wie weet, wordt jouw mix straks wel een hit.
Duur: 2 tot 2,5 uur/Aantal personen: maximaal 25 /Toeslag bovenop de rondleiding ca. € 12,50 euro per persoon
Inclusief: Welkomstdrankje, rondleiding, mix jouw eigen cocktail

Uiteraard kunt u uw gasten ook vrije tijd geven of iets kiezen uit de diverse onderdelen uit het voorstel naar Groningen. Ook kunnen we Papenburg combineren met een actief programma in Drenthe (solex/Dafjes/fietstocht/bezoek TT Assen etc.) of een leuk bezoek aan vestingstad Bourtange. Ook de Apfelkornbranderij in Hasselune is een bezoek meer dan waard; wilt u meer weten dan werken wij het graag uit!

16:30 uur
Vertrek richting uw diner-locatie.

17:30 uur
Er staat een goed verzorgd 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar op een gezellige locatie. De inhoud van het diner wisselt pers seizoen maar kan er als volgt uitzien:
* Keuze tussen groente of tomatensoep met stokbrood en kruidenboter
* Malse gebraden varkensfilet in honingmosterdsaus, kip kerrie ragout, gebakken schnitzels met 2 soorten sauzen en visstoofpot. Rijst, gebakken aardappelen, warme groente en salades
*
IJstaart met warme kersen, huisgemaakte griesmeelpudding en vanille of chocolade mousse.

Liever een koud- en warm buffet? Ook dat kan vanaf een toeslag van ca. € 10,00 per persoon en dan zijn tevens bier, huiswijn en fris inbegrepen!

Toch liever afsluiten met een live cooking buffet met gerechten die al klaar zijn of die speciaal voor u in de wok of op de plaat vers worden bereid? Dat kan voor een toeslag van ca. € 17,50 per persoon. Gedurende de maaltijd zijn ook alle non- alcoholische drankjes inbegrepen en voor bijvoorbeeld bier en wijn betaalt u dan ca. € 1,50 per glas. Men heeft hier aparte ruimtes beschikbaar voor gezelschappen.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 117,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee en ‘Kuchen’ (gebak)
* entree en rondleiding Meyer Werf o.l.v. Nederlandstalig gids
* lunchbuffet inclusief drankjes als beschreven
* entree en rondleiding Hooghoudtfabrieken incl. 2 consumpties
* drie gangen diner in buffetvorm als beschreven (excl. drankjes)
* Duitse Belastingen
* verzorging van de chauffeur

Foto 2 + 4 Papenburg Marketing GmbH