De Tingieter & Het Zandsculpturenfestijn

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met luxe touringcar met airco en toilet. Uw gezelschap heeft de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de tingieter.

10:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de ambachtelijke tingieterij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en cake. (Toeslag voor gebak in plaats van cake is € 2,00 p.p.)
In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken. Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

12:30 uur
Op een gezellige locatie in het bos gebruikt u de lunch: kroket, diverse broodsoorten, luxebroodjes, krentenbollen, 5 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, Roomboter, Jam/hagelslag en inclusief koffie/thee of melk.

13:30 uur
Via een leuke route gaat u verder naar Garderen.

14:00 uur
Bij het Zandsculpturenfestijn aangekomen heeft u volop de tijd heeft om te genieten van de prachtige zandsculpturen en de mooie beeldentuin en leuke winkeltjes.
Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe. Het terrein van het zandsculpturen-festijn wordt omringd door nostalgische kasteelmuren met verrassende decoraties en muurgraveringen. De zandkunstwerken en de ambiance er omheen zijn een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen en zetten de Veluwe prachtig op de kaart!

Woorden en verbeelding komen samen in schitterende zandsculpturen tijdens de nieuwe tentoonstelling van 2024 met het thema “BOEKEN”. Loop door de bibliotheek van sculpturen waar verhalen zichtbaar worden van onder andere kinderboeken, literatuur en sprookjes. Of je nu een gepassioneerde lezer bent die zich verliest in romans, of eerder iemand die geniet van visuele kunst en verbeelding, deze tentoonstelling heeft voor elk type bezoeker iets bijzonders in petto.

Het grootste deel (ca. 2/3) van Zandsculpturen Garderen is overdekt !

Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. De paden zijn verhard en breed genoeg voor een rolstoel of scootmobiel. Ook zijn er rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein.

Indien gewenst kan er ’s middags nog een kopje koffie of thee met appelgebak geserveerd worden maar men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken. Kosten kopje koffie met appelgebak ca. € 6,00 per persoon/2e kopje koffie of thee ca. € 1,75 p.p.

16:15 uur
Vertrek naar uw diner locatie. Uiteraard kunt u het diner ook laten vervallen en rechtstreeks naar huis gaan; dat scheelt ca. € 20,00 p.p. en u bent dan ca. 2 uur eerder thuis.

17:15 uur
In Elburg aangekomen staat een goed verzorgd diner voor u klaar:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook:
kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runderstoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
Kiest u voor het buffet in plaats van het 3 gangen diner, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.
Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,50 per stuk / Afkoop van de drankjes (Hollandse Bar) gedurende 2 uur kost ca. € 15,00 p.p.

20:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 85,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijs op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
2 kopjes koffie of thee met cake
entree en demonstratie tingieterij incl. aandenken
lunch met kroket en drankjes als beschreven
entree beeldentuin & Zandsculpturenfestijn
3 gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
verzorging van de chauffeur