Tingieter, Ambachten & Speelgoed

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet bij in Voorhout. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Flevoland. Uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte.

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de ambachtelijke tingieterij waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en wat lekkers. (Toeslag voor gebak in plaats van cake is ca. € 2,75 p.p.)

In dit ambachtelijke familiebedrijf heerst een gezellige sfeer en krijgt u op een duidelijke manier te zien hoe tin gieten in zijn werk gaat en tijdens een demonstratie wordt het hele productieproces doorlopen. Het is uiteraard allemaal handwerk en vooral de nabewerking is een zeer geduldig en precies werkje. In de hal is een eenvoudig maar gezellig terras ingericht waar de introductie en het koffie drinken zal plaatsvinden. Na de uitleg en demonstraties is er nog gelegenheid om het winkeltje te bezoeken. Bij vertrek is er voor iedereen een leuk aandenken voor thuis!

13:00 uur
Bij het Speelgoed- & Oude Ambachtenmuseum wordt u hartelijk ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten brood en broodjes, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie, thee of melk.

Na de lunch heeft u ruim de tijd om dit unieke museum te bezoeken!
Het is een gigantisch museum dat geweldig geschikt is voor groepen op zoek naar nostalgie! Er is zoveel te zien en aan te raken dat uw gasten er werkelijk versteld van zullen staan; trek er dan ook minimaal 2 uur voor uit! In totaal zijn er ruim 160 verschillende ambachten te zien!  Zo hebben bijvoorbeeld de groenteboer, de DAF-garage, de metselaar, de bontwinkel, de jeneverstokerij, de sportwinkel, de behanger, de kunstschilder, de botenwerf, de dameskapper, de zilversmid, de pruikenmaker, de PTT, de mijnwerkers, de hoedenmaker en nog meer ambachten hun eigen hoekje. Het gehele museum is rolstoelvriendelijk er zijn indien gewenst, leen- rolstoelen én rollators voorradig. Museum & alle koffiekamers zijn bij warme dagen gekoeld en men heeft als klap op de vuurpijl ook nog een geweldige Anton Pieck collectie!

Er is een restaurant aanwezig dus men kan op eigen gelegenheid nog iets gebruiken of wij kunnen een kopje koffie of thee met gebak voor u reserveren a ca. € 6,50 p.p.

16:45 uur
Vertrek naar uw diner locatie.

17:45 uur
U sluit de dag af met een lekker diner, dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme groenten, salade en mayonaise
* mini sorbet met vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u liever voor een buffet dan kan dat ook:
kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runder-stoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een mini sorbet met vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom

Kiest u voor het buffet in plaats van het 3 gangen diner, dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.  Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,75 per stuk wanneer de drankjes op 1 rekening gaan. Bestelt men de drankjes los dan betaal je de normale prijs. Drankjes Hollandse Bar all-in gedurende 2 uur kost ca. € 15,00 p.p. U zit met uw gezelschap in een eigen, aparte ruimte!

20.00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 82,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met cake
* entree Tingieterij incl. rondleiding en klein aandenken
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* entree Speelgoed & Oude Ambachtenmuseum
* drie gangen diner als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur