Paleis het Loo

11:15 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Voordat u Paleis het Loo bezoekt gaat u eerst lunchen op een mooie locatie in de bossen van Hoenderloo waar onze chauffeur u heenbrengt per luxe touringcar met airco en toilet (en desgewenst met een lift!)

12:30 uur
Op een mooie en sfeervolle locatie in de bossen nabij Hoenderloo, wordt u hartelijk ontvangen met een goed verzorgde koffietafel: diverse broodsoorten (bruin & wit brood, zachte bolletjes bruin & wit, krentenbrood), 2 soorten vleeswaren, kaas, rundvleeskroket met mosterd, verschillende zoetwaren, dieet margarine en echte boter + 2 x koffie, thee of melk.

14:15 uur
U brengt een bezoek aan het gerenoveerde Paleis Het Loo!

De kostbaar ingerichte vertrekken, geven een beeld van drie eeuwen bewoning door de Oranjes, terwijl de gereconstrueerde tuinen met hun waterwerken en sierlijk belijnde bloemperken, de sfeer van de 17de eeuw ademen. Door zijn fraaie ligging in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft een bezoek aan het paleis in elk jaargetijde zijn bekoring. Het paleismuseum bestaat uit een hoofdgebouw (Corps-de-Logis) met links en rechts twee paviljoens, verbonden met dienstvleugels rond het voorplein (Basse-Cour). In de Oostvleugel, de vroegere keukens, zijn thans delen van de museumcollectie tentoongesteld. Op de bovenverdieping is het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden gevestigd.

De tuinen en stallen zijn het grootste deel van het jaar geopend. U kunt een bezoek aan het dak brengen en genieten van een koninklijke uitkijk over de tuinen. Er is hedendaagse kunst te bewonderen in de tuinen en u kunt een mooie Oranje-wandeling maken! In de wintermaanden kunt u ieder jaar genieten van de serene kerstsfeer op Paleis Het Loo met de bijbehorende schaatsbaan!

Spirit of Winter 
Doe winterse inspiratie op bij buitenfair Spirit of Winter! Ruim 150 stands met producten van mode & interieur tot hapjes en drankjes. Laat je culinair verrassen; lunch in een pop-up restaurant, bezoek de Koffiebar en neem een kijkje in de Hofkeuken waar live cooking sessies worden gegeven. Bezoek de stands met kleding die worden gedragen tijdens de modeshows en bekijk een ‘hoe heurt ’t eigenlijk’ demonstratie van Butler Paul! Datum: ca. 13- 17 november

Winterpaleis Het Loo op het Stallenplein!
Met een feestelijke presentatie met alle blikvangers voor een winters gedekte tafel. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemschikkingen, menukaarten en serviezen. De presentatie onder de Aanspanplaats is overdekt, maar niet geheel verwarmd. Warme kleding is aan te raden!
Datum: ca. 7 december – 5 januari

De Oranje-Wandeling
Bezoekers van Paleis Het Loo kunnen via de barokke tuinen een wandelroute volgen door een deel van het paleispark. Via een tourniquet achter de Colonnades is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ brengt u langs de veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes gingen wandelen, varen en zwemmen. Bezoekers kunnen zo letterlijk voorbij het einde van de barokke tuinen kijken. De tuinen van Paleis Het Loo zijn een reconstructie van de oorspronkelijke 17e-eeuwse tuinen. Deze tuinen zijn echter na de 17e eeuw steeds aangepast aan de mode van de tijd. In het paleispark zijn deze veranderingen uit de 19e, 20e en 21e eeuw nog steeds zichtbaar.

De Oranje-wandeling door het paleispark duurt een uur en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De route start aan het einde van de barokke tuinen. U kunt tot 15.30 uur beginnen aan de historische wandelroute. In verband met de sluiting van Paleis Het Loo om 17.00 uur vragen wij u om uiterlijk 16.30 uur terug te zijn. De toegangskaart voor de tuinen is ook geldig voor de Oranje-wandeling. Datum: ca. 31 maart – 30 september

TIP:
Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen derhalve een korting van ca. € 17,50 per persoon.

17:15 uur
Terug bij het restaurant sluit u de dag af met een heerlijk 3 gangen diner:
* Groente- of tomatensoep
* Schnitzel geserveerd met champignonsaus, groenten & aardappelgarnituur
* Dessert van ambachtelijk gemaakt Veluws boeren vanilleroomijs met vruchten en slagroom

19:15 uur
Vertrek huiswaarts.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 68,50 per persoon
55 – 62 personen € 66,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* entreekaarten Paleis Het Loo
* drie gangen diner schnitzel als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* parkeren Bus Paleis Het Loo