Paleis het Loo

11:15 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Voordat u Paleis het Loo bezoekt gaat u eerst lunchen op een mooie locatie in de bossen van Hoenderloo waar onze chauffeur u heenbrengt per luxe touringcar met airco en toilet (en desgewenst met een lift!)

12:30 uur
Op een mooie en sfeervolle locatie in de bossen nabij Hoenderloo, wordt u hartelijk ontvangen met een lekker ’12 uurtje’: Oerbrood, Kroket, Soep, Ham en kaas, Krentenbol & Onbeperkt koffie en thee.

14:15 uur
U brengt een bezoek aan het onlangs gerenoveerde Paleis Het Loo!

Om bij het Paleis en de tuinen te komen loopt men in ca. 15 minuten (ca. 700 meter) vanaf de parkeerplaats naar de hoofdentree van het Paleis!

Na een grootschalige renovatie kan Paleis Het Loo weer bezocht worden in een vorstelijke entourage! Maak kennis met de Oranjes: bezoek hun privé-vertrekken in het paleis en wandel door de indrukwekkende baroktuinen met ruisende fonteinen en geurende bloemen! Onder het voorplein is tevens een enorme nieuwe publieksruimte gecreëerd.

Paleis het Loo was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Het interieur toont o.a. 300 jaar bewoning door de Oranjes van Willem lll tot Wilhelmina. Het paleis en de tuinen zijn voor een groot deel in de 17e eeuwse staat teruggebracht. Een wandeling langs hoogspuitende fonteinen, tuinvazen en eeuwenoude bomen brengt u in koninklijke sfeer.

Extra informatie:
* Om het Paleis te bezoeken moet iedereen (ook groepen) van tevoren een starttijd reserveren.
* Indien gewenst kunnen wij zorgen voor een leuke rondleiding in de tuinen of in de stallen/Koetshuis van 1 uur/ De kosten voor deze Paleistour/groepsrondleiding zijn ca. € 100,00 per
gids voor maximaal 15 gasten per gids.  In het Paleis zijn helaas geen rondleidingen mogelijk.

Wilt u alles te weten komen over het Loo en zijn bewoners?
Een leuke audiotour met uw eigen telefoon of tablet (wel een koptelefoontje meenemen!) is gratis! U kunt van tevoren de App van het Paleis downloaden en krijgt zo alle informatie die u wilt!
Wilt u ter plaatse een leenapparaat gebruiken dan kost dat ca. € 2,00 p.p. en dit moeten wij ook van tevoren reserveren.

Voor mensen die wat slechter ter been zijn is er een pendeldienst van entreegebouw/stallen naar het paleis & de tuinen en weer terug (afstand is ca. 800 meter) met 2 x 9-persoons elektrokarren, (kosten ca. € 1,00 p.p. retour en op basis van beschikbaarheid dus deze kunnen niet gereserveerd worden). In het paleis zijn tevens liften aanwezig en er zijn een aantal aangepaste toiletten beschikbaar.

Spirit of Winter 
Bezoekt u in de wintermaanden het paleis, combineer het dan met de Buitenfair Spirit of Winter! Ruim 150 stands met producten van mode & interieur tot hapjes en drankjes. Laat je culinair verrassen; lunch in een pop-up restaurant, bezoek de Koffiebar en neem een kijkje in de Hofkeuken waar live cooking sessies worden gegeven. Bezoek de stands met kleding die worden gedragen tijdens de modeshows en bekijk een ‘hoe heurt ’t eigenlijk’ demonstratie van Butler Paul! Datum: ca. 13- 17 november > voor de fair betaalt u een toeslag vanaf ca. € 13,50 p.p. het ligt er namelijk aan wanneer en wat voor ticket u koopt maar wij zoeken het graag voor u uit!

Winterpaleis Het Loo op het Stallenplein!
Ook een aanrader tijdens de wintermaanden! Met een feestelijke presentatie met alle blikvangers voor een winters gedekte tafel. Van immense pasteien, kunstig gevouwen servetten, suikerwerken en koninklijke desserts tot bloemschikkingen, menukaarten en serviezen. De presentatie onder de Aanspanplaats is overdekt, maar niet geheel verwarmd. Warme kleding is aan te raden!
Datum: ca. 7 december – 5 januari

TIP:
Mensen met een Museumjaarkaart of Vriendenloterij-Vipkaart hebben gratis entree en krijgen derhalve een korting van ca. € 17,50 per persoon.

17:15 uur
Terug bij het restaurant sluit u de dag af met een heerlijk 3 gangen diner:
* Groente- of tomatensoep
* Schnitzel geserveerd met champignonsaus, groenten & aardappelgarnituur
* Dessert van ambachtelijk gemaakt Veluws boeren vanilleroomijs met vruchten en slagroom

19:15 uur
Vertrek huiswaarts.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 68,50 per persoon
55 – 62 personen € 66,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 12 uurtje met kroket en drankjes als beschreven
* entreekaarten Paleis Het Loo
* drie gangen diner schnitzel als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur
* parkeren Bus Paleis Het Loo