Deltapark Neeltje Jans met rondvaart

09.00 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen; aansluitend vertrekt u naar Zeeland.

10:30 uur
Bij Deltapark Neeltje Jans aangekomen wandelt u vanaf de bus-parkeerplaats naar het restaurant waar u de dag begint met 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appeltaart.

11:15 uur
Na de koffie ziet u de film van ca. 30 minuten, over de bouw van de Stormvloedkering en maakt u kennis met uw gids. Daarna kunt u alles met uw eigen ogen bekijken tijdens de rondleiding van ca. 1 uur, met uw gids door het binnenste van de Stormvloedkering. In 1953 waren de dijken te slecht en ook veel te laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Bij Deltapark Neeltje Jans bezoek je dit bouwwerk van binnen en buiten.

Een groot gedeelte van de stormvloedkering bestaat uit een verkeerskoker. In deze “koker” bevindt zich de Expo “Zeeland veilig”. Aan de hand van deze expositie vertelt de gids alle “ins & outs” over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook krijg je een kijkje op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het water enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de pijlers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.
Deltapark Neeltje Jans is goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn echter enkele attracties die u niet kunt bezoeken met uw rolstoel. U kunt slechts deels de Stormvloedkering bezoeken en de expo “Walviswereld” is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

13:00 uur
Rond de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar in het restaurant waar deze in een aparte hoek geserveerd zal worden: Authentiek wit en donker desembrood,
boerenachterham en kipfilet, jong belegen kaas en Zeeuwse kruidenkaassoort, broodje kroket, confituren,  Nutella chocopasta en fruit van het seizoen + onbeperkt koffie en thee
(zonder lunch krijgt u een korting van ca. € 13,00 p.p.)

Voor een toeslag van ca. € 5,00 p.p. is een Zeeuwse Lunch mogelijk:
Biologische pomodorisoep (vegetarisch) Authentiek wit en donker desembrood. Zeeuws spek en boerenachterham. Jong belegen kaas en kruidenkaassoort, confituren, Zeeuws garnalenkroketje, gebakken Zeeuwse mosselen, fruit van het seizoen en koffie + thee naar wens.

Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid alles te bekijken bij deze grootste dag-attractie van Zeeland.

Zo kunt u AQUAPOLIS bezoeken, dit is het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve voedershows, tribune en ‘live’ presentaties op grote beeldschermen of meer te weten komen over de mosselen bij de Mosselexpositie; een verrassend kleurige interactieve expositie over de roem van Zeeland; de Mosselen! Ook de diverse exposities of de 3D film, zijn een bezoekje waard!

15:00 uur
U vertrekt vanaf de steigers voor de mooie rondvaart met de Ms Christaan B door het Nationaal Park de Oosterschelde en langs de Oosterscheldekering. (inclusief plattegrond en uitleg). Na de rondvaart wandelt u in ca. 10 minuten terug naar de bus.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts; uiteraard kan de dag worden afgesloten met een diner vanaf ca. € 25,00 p.p. U bent dan ca. 2 uur later thuis. Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 60 personen € 75,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appelgebak
* entree Waterland Neeltje Jans
* film & rondleiding Oosterscheldekering met deskundige gidsen
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* rondvaart 1 uur
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 1,2,3,4,5,7 © Deltapark Neeltje Jans