Deltapark Neeltje Jans met rondvaart

08.30 uur
Onze chauffeur staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.

08:45 uur
Vertrek richting Zeeland.

10:30 uur
Bij Deltapark Neeltje Jans aangekomen wandelt u vanaf de bus-parkeerplaats naar het restaurant waar u de dag begint met 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appeltaart.

11:15 uur
Na de koffie ziet u de film van ca. 30 minuten, over de bouw van de Stormvloedkering en maakt u kennis met uw gids. Daarna kunt u alles met uw eigen ogen bekijken tijdens de rondleiding van ca. 1 uur, met uw gids door het binnenste van de Stormvloedkering. In 1953 waren de dijken te slecht en ook veel te laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Bij Deltapark Neeltje Jans bezoek je dit bouwwerk van binnen en buiten.

Een groot gedeelte van de stormvloedkering bestaat uit een verkeerskoker. In deze “koker” bevindt zich de Expo “Zeeland veilig”. Aan de hand van deze expositie vertelt de gids alle “ins & outs” over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook krijg je een kijkje op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het water enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de pijlers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.
Deltapark Neeltje Jans is goed rolstoeltoegankelijk. Er zijn echter enkele attracties die u niet kunt bezoeken met uw rolstoel. U kunt slechts deels de Stormvloedkering bezoeken en de expo “Walviswereld” is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

13:00 uur
Rond de middag staat er een lekkere lunch voor u klaar in het restaurant waar deze in een aparte hoek geserveerd zal worden: kroket, diverse soorten busbrood, zacht puntje, krentenbol, diverse soorten kaas & vleeswaren, handfruit, zoetbeleg en koffie, thee of melk naar wens.

Voor een toeslag van € 3,75 p.p. is ook een meer uitgebreide lunch mogelijk: gebakken Zeeuwse mosselen, luxe meergranen broodje, diverse soorten busbrood, Zeeuwse mini-bolus, diverse soorten kaas & vleeswaren, Zeeuwse garnalenkroket of een vleeskroket, handfruit, zoetbeleg en koffie, thee of melk naar wens.

Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid alles te bekijken bij deze grootste dag-attractie van Zeeland.

Zo kunt u AQUAPOLIS bezoeken, dit is het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve voedershows, tribune en ‘live’ presentaties op grote beeldschermen of meer te weten komen over de mosselen bij de Mosselexpositie; een verrassend kleurige interactieve expositie over de roem van Zeeland; de Mosselen! Ook de diverse exposities of de 3D film, zijn een bezoekje waard!

15:00 uur
U vertrekt vanaf de steigers voor de mooie rondvaart met de Ms Christaan B door het Nationaal Park de Oosterschelde en langs de Oosterscheldekering. (inclusief plattegrond en uitleg). Na de rondvaart wandelt u in ca. 10 minuten terug naar de bus.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts; uiteraard kan de dag worden afgesloten met een diner; vraag ons naar de mogelijkheden.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 62 personen € 65,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appelgebak
* entree Waterland Neeltje Jans
* film & rondleiding Oosterscheldekering met deskundige gidsen
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* rondvaart 1 uur
* verzorging van de chauffeur

Foto’s 1,2,3,4,5,7 © Deltapark Neeltje Jans