3 Dagen Parijs & Disneyland Parijs

DAG 1, 

06:30 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, video en toilet naar Parijs. In verband met de rijtijdenwet dient u onderweg minstens een stop van 45 minuten te maken. Wij raden u aan deze stop rond een uur of half 10 in België te maken zodat u daar tevens van het ontbijtbuffet gebruik kunt maken: diverse soorten brood, roerei en gekookte eieren, croissants, boterkoekjes, koude vleeswaren, kaas, boter, koffie, thee, fruitsap, melk, fruit, yoghurt. Kosten ca. € 15,=  per persoon.

13:30 uur
Verwachte aankomst in Parijs waar de chauffeur uw gezelschap afzet onderaan de trappen van de “Sacre Coeur” in de bekende kunstenaarswijk “Montmartre” Hier heeft u de tijd om op eigen gelegenheid te lunchen, te winkelen, een ‘terrasje te pikken’, de prachtige Sacre Coeur te bekijken of gezellig rond te dwalen op de beroemde Place du Tertre,het hoogste punt van de stad waar eens de galg van de abdij stond maar wat nu al sinds de 19e eeuw de plaats is waar artiesten hun schilderijen tentoonstellen. (voor mensen die slecht ter been zijn gaat er ook een tandradbaantje naar boven / kosten ca. € 2,= p.p. enkele reis).

16:45 uur
U maakt een leuke rondvaart over de Seine waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad passeert, zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Louvre etc. Aan boord wordt via een Nederlandstalige koptelefoon uitleg gegeven.

18:00 uur
U gebruikt het diner bij een eenvoudige maar gezellige en typisch Parijse Bistro in de bekende studentenwijk Quartier Latin. Het 5 gangen keuze diner ziet er als volgt uit:
* Kir
* Franse uiensoep of 6 slakken in kruidenboter of garnalencocktail 
  of boerenpaté of een vissalade
* zalmfilet of kalkoen biefstuk met tarragon saus of kipfilet in wijnsaus
  of rundvlees in rode wijnsaus of geroosterd kalfsvlees
* vanille / rode bessen ijs of chocolade mousse of verse fruit cocktail
  of appeltaart of sorbetijs
Tevens zijn rode- en witte tafelwijn, bier, fris en mineraalwater inbegrepen. (overige drankjes betaalt u ter plaatse).

20:15 uur
Vertrek naar uw hotel.

21:00 uur
U checkt in bij een eenvoudig maar prima toeristenklasse hotel, bijvoorbeeld *** Hotel Ibis, een eenvoudig maar net 3 sterren hotel in de wijk Batignolles waar u verblijft in 1- en 2 persoons
kamers met aparte bedden of een tweepersoonsbed. Alle kamers hebben Wifi en zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet, tv, bureau. Vanaf het hotel loop je in ca. 5 minuten naar metrostation Brochant (lijn 13). Het hotel ligt op ca. 4 km van Gare du Nord.
Ter informatie: In verband met de rijtijdenwet moet de touringcar om uiterlijk 21.00 uur stilstaan, mocht u de bus langer nodig hebben dan zullen wij in Parijs een bus inhuren of we zorgen er voor dat iedereen een dagkaart voor de metro heeft waarmee men onbeperkt kan reizen.                                                Einde dag 1

DAG 2,

09:00 uur
Nadat u gebruik heeft gemaakt van het ontbijtbuffet is het tijd om Parijs te verkennen! Voor de Disneyliefhebbers zal de touringcar richting Marne La Vallee rijden waar het park om 10.00 uur haar deuren opent.

Disneyland Parijs; de magische wereld van sprookjes en helden!
Deze wereld vol betovering is een belevenis voor jong en oud. Zodra u Disneyland Parijs binnenkomt heeft u het gevoel dat u zich in het verleden bevindt, in een levendig Amerikaans stadje. Beleef het Wilde Westen uit de vorige eeuw, met alle helden uit die tijd, cowboys, indianen en goudzoekers. Keer terug naar de tijd dat u kind was en genoot van alle fantastische sprookjes. Laat u meeslepen door een wervelwind van plezier en natuurlijk gaat u ook genieten van de nieuwste attractie The Twilight Zone Tower of Terror!
Disneyland Paris; een droom die u met open ogen moet beleven!

“Walt Disney Studios Park”; hier neem je een kijkje achter de schermen van de fascinerende wereld van film, televisie, animatie en entertainment.
Stap binnen in de studiowereld, ga op in de actie en laat je fantasie op hol slaan! Lach, applaudisseer en geniet van Disneys eerbetoon aan Hollywood. Het Studiopark ligt naast het bestaande park maar is iets kleiner. Wij raden u aan bij een één daags bezoek alleen Disneyland te bezoeken. U kunt dan met uw ticket dat u van de chauffeur krijgt, kiezen voor entree in 1 van beide parken. Wilt u 2 parken bezoeken dan heeft u een hopperticket nodig waarvoor u ca. € 24,= p.p. toeslag betaalt bovenop de standaard prijs. U gebruikt de maaltijden in het park op eigen gelegenheid.

Indien gewenst kunnen wij zorgen voor een maaltijdcoupon die kan worden ingewisseld op diverse locaties in het park en in Disneyvillage! (zelfbediening). Deze coupon is goed voor 1 hoofdgerecht, 1 bijgerecht, 1 dessert en 1 frisdrank en kost ca. € 17,= p.p.

10:30 uur
Mocht een deel van uw gezelschap niet naar Disneyland willen maar Parijs liever verkennen dan kunt u ook kiezen voor een optioneel programma waarbij de chauffeur dan nadat hij de mensen heeft afgezet bij Disneyland terug komt naar het hotel en daar de mensen afhaalt voor een leuke en interessante ca. 4 uur durende stadstour onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids. Uiteraard zullen er onderweg stops voor foto’s worden gemaakt.

Na de stadstour zet de chauffeur u af in het centrum waar u de rest van de dag vrij bent. Het spreekt voor zich dat wij ook één en ander voor u kunnen regelen zoals een museumbezoek, een fietstocht door Parijs, een bezoek aan Versailles, de Eiffeltoren, een wandeling door het riool etc.
De kosten voor een Nederlandstalige gids voor 4 uur bedragen ca. € 400,=  Entree voor Disneyland Paris® bedraagt ca. € 65,= p.p. afhankelijk van de datum.
U gebruikt uw diner op eigen gelegenheid; desgewenst kunnen wij ook een diner voor u reserveren vanaf ca. € 30,= per persoon.

21:00 uur
Nadat de mensen die Disneyland bezochten weer zijn opgehaald pikt de chauffeur de rest van de groep in het centrum op en maakt u nog een mooie lichtjestour door Parijs waarbij de lichtshow op de Eiffeltoren (ieder heel uur) natuurlijk niet wordt vergeten!

22:30 uur
Verwachte aankomst hotel; Einde dag 2

DAG 3,

09:00 uur
Na het ontbijtbuffet is het tijd om uit te checken en kan de bagage in de touringcar worden geplaatst. Er zijn deze ochtend diverse manieren om het programma in te vullen, bijvoorbeeld:
Fietstour Parijs 3 uur of een mooie Stadstour Parijs per bus van ruim 3,5 uur of een bezoek aan de Eiffeltoren of vrije tijd!

*PARIJS PER FIETS
Onder begeleiding van Nederlandstalige gidsen bezoekt u de stad en op deze manier komt u op plekken waar normaal gesproken geen toerist komt. U fietst door nauwe straatjes, langs parkjes en natuurlijk de schitterende historische gebouwen van Parijs. Indien gewenst kan er onderweg een stop worden gemaakt, voor eigen rekening, om even iets te drinken (ter plaatse te overleggen met de gidsen). U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de ‘Hart van Parijs’ tour;
Deze route is een fietstocht door de tijd. We rijden door de smalle straatjes van Le Marais en komen dan uit bij Beaubourg, met zijn kleurrijke entourage. Vervolgens peddelen we door tot aan het Palais Royal, een oase van rust, voordat we terecht komen bij het luisterrijke Louvre. Tenslotte steken we de eilanden over en ronden de tocht af via het Village Saint Paul
De tocht duurt ca. 3 uur en de kosten bedragen ca. € 37,00 per persoon, inclusief Nederlandstalige gidsen (ca. 1 gids per 25 gasten) + fietshuur + metrokaartje om naar het vertrekpunt en terug te reizen.

*STADSTOUR PARIJS MET EIGEN BUS
Dé ideale manier om de stad beter te leren kennen! Gedurende ruim 3 uur leert u de stad kennen onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids die u meeneemt langs alle bezienswaardigheden! Uiteraard worden er onderweg ook (foto)stops gemaakt en de rit eindigt in het centrum! De bus vertrekt vanaf uw hotel waar uw gids zich zal melden. Kosten voor de Nederlandstalige gids bedragen eenmalig ca. € 400,00.

* LA TOUR EIFFEL
Breng een bezoek aan de meest bezochte bezienswaardigheid ter wereld; de Eiffeltoren! De Eiffeltoren is natuurlijk hét symbool van Parijs en gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 6 miljoen bezoekers. Al vanaf de eerste etage is er een mooi uitzicht over Parijs. De Eiffeltoren is nog steeds (uitgezonderd televisietorens) de hoogste van Europa. Er zijn 3 etages, die alle drie bezocht kunnen worden. De eerste etage bevindt zich op 57 meter hoogte, de tweede etage op 115 meter en de derde etage op 276 meter.

Je kunt de Eiffeltoren op met de lift of je kunt de trap nemen (tot de 2e etage). Ondanks dat wij de kaarten van tevoren voor u reserveren kunnen er toch wachttijden ontstaan dus daarom is het aan te raden zo vroeg mogelijk te zijn. Wij kunnen de kaarten pas 3 maanden voor bezoekdatum reserveren en weten dan dus ook pas of mogelijkheden zijn.
Entree Eiffeltoren top + 1 metrokaartje naar de stad kost ca. € 28,50 per persoon/ Duur van uw bezoek is ca. 1,5– 2,5 uur, afhankelijk van drukte. Als je lopend naar boven gaat is een kaartje voordeliger; t/m 2e etage ca. € 11,00 per persoon maar deze tickets kunnen niet worden gereserveerd!

14:00 uur
Vertrek richting Nederland. Dit kan ook eerder of later; afhankelijk van de invulling van het ochtendprogramma. Onderweg wordt er in verband met de rijtijdenwet nog een stop van ca. 45 minuten gemaakt. Indien gewenst kan er onderweg ook nog een ‘afscheidsdiner” (soep – schnitzel met seizoengroenten en frietjes – chocolademousse incl. 1 consumptie: glas wijn, pils of frisdrank) gebruikt worden; kosten vanaf ca. € 22,50 per persoon.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 325,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen  of variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Deze prijs is inclusief:

. vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
. 2 overnachtingen op basis van 2 persoons kamers met faciliteiten IBIS hotel
. 2 x ontbijtbuffet
. bezoek aan Montmartre 1e dag
. rondvaart 1e dag
. 5 gangen diner incl. drankjes & live muziek als beschreven
. vervoer naar Disneyland Parijs 2e dag of een stadstour Parijs met gids
(excl. entree Disneyland / gidskosten)
. korte lichttour 2e dag
. bezoek aan Parijs 3e dag (excl. eventuele entreegelden zoals beschreven)
. tolgelden en buitenlandse belastingen
. verzorging van de chauffeur
Eventuele parkeergelden ( dit varieert van ca. € 100,=  tot € 225,= per dag) zijn niet inbegrepen en zullen achteraf aan u worden doorbelast.

Foto Mini Mouse ©bunzelissa.jpg