Duik in de wereld van Ot & Sien!

10:15 uur
Onze luxe touringcar voorzien van airco en toilet staat voor. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting het Noorden. Uiteraard kunnen rolstoelen en rollators mee in de bagageruimte en indien gewenst, zorgen wij graag voor een bus met lift.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het superleuke Ot & Sien Museum waar u hartelijk wordt ontvangen met een lekkere koffietafel: kroket, groentesoep, tomatensoep, wit/bruin brood, suikerbrood, krentenbrood, vleeswaren, kaas, zoet beleg, koffie/thee, melk & karnemelk. Terwijl u geniet van de lunch krijgt u ook een leuke uitleg van ca. 15-20 minuten!

Na de lunch heeft u ruim de tijd om dit unieke museum te bekijken. U vindt hier alles uit de tijd van Ot en Sien, zo’n 100 jaar geleden, met o.a.een oud Hollands schooltje, een dokterspraktijk, een kruidenierswinkel, een opkamer, een kapel, een arbeidershuisje met bedstee, het wasgoed en een echte ouderwetse keuken. Ook vindt u hier de complete collectie schoolplaten van Cornelis Jetses; wie is er niet groot mee geworden? Uiteraard is hier alles rolstoelgeschikt, er is een invaliden- en seniorentoilet aanwezig. 

BESCHRIJVING MUSEUM
In het museum kunt u kennismaken met de Wereld van Ot en Sien. Cornelis Jetses is de tekenaar en vader van Sien. (Everdiena Jetses) Jetses is geboren in 1873 en overleden in 1955. Het museum is opgebouwd uit de tijd dat Jetses heeft geleefd. Zo kunt u het volgende bezichtigen: Een ouderwetse kruidenierswinkel, klaslokaaltje, dokterspraktijk, ziekenhuiskamer, huiskamer, keuken, arbeidershuisje, kapel en nog veel meer. In het museum vindt u de complete collectie schoolplaten getekend door Cornelis Jetses, 22 stuks in totaal. Er zijn door het hele museum vele  afbeeldingen, beeldjes, borduurwerkjes en boekjes over het bekende duo. U zult zich verbazen over de grote collectie!

Naast de grote collectie Ot en Sien is er veel meer te beleven in de museumboerderij. Zo kunt u een kijkje nemen in de dokterspraktijk uit de jaren 50 met veel materialen uit de oude  dokterspraktijk van dokter Arends (oud huisarts Surhuisterveen) en het Bonifatius Ziekenhuis Leeuwarden. Ook uit het oude Surhuisterveen zijn meerdere bezienswaardigheden verzameld zoals oude fietsen uit de Rivel fabriek, kinderwagens van de bekende Riemersma fabriek, foto’s en materialen van de houtfabriek van de familie Schuilinga, een heuse couveuse die voor de tweede wereldoorlog thuis werd gebruikt, en een spaarpottencollectie van meer dan 2500 spaarpotten die in bruikleen is gesteld door de Spavo. In het museum kunt u ook nog een ruime collectie van miniaturen bezichtigen; genoeg te zien dus!

14:45 uur
U gebruikt nog een kopje koffie of thee met appelgebak (of Friese Oranjekoek). Toeslag voor een 2e kopje ca. € 2,25 p.p.

15:15 uur
Vertrek huiswaarts.

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 54,50 per persoon
45 – 62 personen € 52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* entree Museum Ot & Sien
* 1 koffie of thee met appelgebak
* koffietafel met kroket, soep en drankjes als beschreven
* leuke uitleg/presentatie
* verzorging van de chauffeur