Friesland Waterland

09:00 uur
Vertrek uit de regio; onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Friesland. Indien van toepassing, kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen gewoon mee in de bagageruimte!

10:15 uur
U bent inmiddels aangekomen in de buurt van Koudum, waar de boot al op u ligt te wachten voor een mooie tocht over de Friese Meren en langs een deel van de Elfstedentocht. De tocht duurt ca. 1,5 uur. Aan boord staat de koffie of thee en Friese Oranjekoek of gesorteerd gebak al voor u klaar! De boot is ook goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

12:30 uur
U bent inmiddels in het mooie Hindeloopen aangekomen waar een eenvoudige maar lekkere lunch klaarstaat: kop soep, suikerbrood, roggebrood met Friese kaas, boerenbrood met worst, kroket en 1 consumptie inbegrepen. Eventueel is een pannenkoekmaaltijd (Kop soep, pannenkoek met warme kersen, slagroom, amandel en chocoladesaus/toeslag ca.
€ 1,50 p.p.) of koffietafel met kroket (toeslag ca € 3,00 p.p.) ook mogelijk.

13:30 uur
Na de lunch bezoekt u het Eerste Friese Schaatsmuseum; een leuk museum dat een bezoekje meer dan waard is!

In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwenoude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont. In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

14:30 uur
Na het museumbezoek heeft u de tijd om even de benen te strekken en rond te kijken in het prachtige dorp, de haven, in de leuke winkeltjes of bij de rommelboerderij waar u teruggaat in de tijd en alles te koop is!

Voordat u weer vertrekt staat er desgewenst nog een kopje koffie of thee met suikerbrood voor u klaar; kosten ca. € 5,00 p.p.

16:00 uur
Vertrek huiswaarts.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.
Uiteraard kunt u de dag nog afsluiten met een lekker diner; u bent dan wel ca. 2 uur later thuis. Kosten voor een 3 gangen diner inclusief 2 uur extra bushuur vanaf ca. € 24,00 p.p.

Prijsindicatie:
35 – 44  personen € 67,50 per persoon
45 – 62  personen € 65,00 per persoon
andere aantallen en variaties op bovenstaand programma zijn mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
. rondvaart 1,5 uur
. 1 kopje koffie of thee met gebak
. lunch met drankje als beschreven
· entree Schaatsmuseum
. vrije tijd Hindeloopen
· verzorging van de chauffeur