Fruitcorso Tiel

Het Fruitcorso Tiel vindt ieder jaar plaats in het 3e weekend van september!

10:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco & toilet en uw gasten hebben de tijd om aan boord van de bus te gaan.
Eventuele opvouwbare rolstoelen en rollators, kunnen mee in de bagageruimte en indien gewenst kunnen wij een touringcar met lift inzetten.
Aansluitend vertrekt u richting Tiel en als de tijd het toelaat, zal uw chauffeur deels binnendoor rijden.

12:00 uur
U bent inmiddels aangekomen op een mooie & sfeervolle locatie aan de rand van Tiel waar een uitstekend lunchbuffet voor u klaar zal staan: diverse warme en koude gerechten. Een assortiment van luxe broodsoorten, soep, diverse salades en een ruime keuze aan vleeswaren en kaassoorten. Tijdens het lunchbuffet kunt u vrij gebruik maken van koffie, thee, melk en sappen. 

13:45 uur
Uw chauffeur staat weer klaar en brengt u in ca. 5-10 minuten naar het centrum van Tiel waar u zo dicht mogelijk bij de festiviteiten kunt uitstappen.
Hier heeft u de rest van de middag de tijd om alles op uw gemak te bekijken.

FRUITCORSO TIEL; fruit zoals u het nog nooit heeft gezien!

Al jaren is het groot feest in Tiel op de derde zaterdag van september. In de stad van Flipje vindt dan het Fruitcorso plaats. Een uniek evenement waarbij groente, fruit en zaden worden gebruikt om prachtige praalwagens te bouwen die meerijden in de optocht. Appels, peren, paprika’s, druiven…. van alles wordt verwerkt tot een spectaculair geheel. Veel bewoners uit het Rivierenland en het Land van Maas en Waal zijn maanden bezig om de mooiste creaties te bedenken.

Het is een uniek evenement waarin verschillende corsoverenigingen uit Tiel en de omliggende dorpen hun enorme praal- en jeugdwagens aan het publiek tonen. Metershoge wagens, tot wel veertien meter lang, met de meest fantastische voorstellingen trekken in een feestelijke stoet door het centrum van de stad. In de avonduren is er ook nog een (wat korter) ‘Corso by Night’. Muziekkorpsen en ander entertainment omlijsten het geheel. Het Fruitcorso is de afsluiting van de Corsoweek. Die begint met het ontsteken van de verlichting bij de meer dan twintig mozaïeken langs de stadsgracht, waar veel verenigingen en scholen strijden om de eer van het mooiste ontwerp.

Programma zaterdag 21 september 2024 > te allen tijde onder voorbehoud

Corso@thePark! – Kalverbos
12.00 – 17.00 uur Corso@thePark Talent: Open podium voor lokale artiesten, verenigingen en bands
12.00 – 18.00 uur Streekproductenmarkt
12.00 – 23.00 uur Foodtruckplein
16.00 uur Prijsuitreiking – Jury- en publieksprijzen corsowagens
17.00 – 01.00 uur Corso@thePark Festival: met PartyfrieX, DJ Flow en Feest DJ Matthew
10.00 – 21.00 uur Tentoonstelling corso­kunstwerken – Veemarkt + Burg. Hasselmanplein
15.00 uur Duckrace – Stadsgracht thv Burg. Hasselmanplein.
Gedurende de hele dag: Entertainment met o.a. Blaaskapel Eigenheimers en Blaaskapel Smesh

Fruitcorso (by Night)
13.10 – 13.20 uur Welkom door Jochem van Gelder en Martijn van Eck – Hoofdtribune 13.20 – 13.30 uur Toespraken door Laurens Verspuij (Voorzitter Stichting 4-Stromenland) en Hans Beenakker (Burgemeester Tiel) – Hoofdtribune ‘Taluud
13.30 uur Start van het Fruitcorso
15.30 uur Start van de tweede ronde en bekendmaking ranglijst
17.00 uur Einde middagcorso

Het parcours van het middagcorso en het ‘Fruitcorso by Night’ wijken van elkaar af. Zo rijdt de stoet zaterdagavond één ronde, terwijl het middagcorso twee keer (in verschillende richtingen) aan u voorbij trekt. Met een entreeticket kunt u, op iedere gewenste locatie langs het parcours plaats nemen, met uitzondering van Het Taluud, waar de tribune staat. Wij gaan bij de onderstaande prijs per persoon, uit van normale entreekaarten voor de zaterdag; wilt u een tribuneplaats hebben waarvandaan u alles aan u voorbij kunt zien komen, dan betaalt u een toeslag van € 16,00  per persoon. Alle tribuneplaatsen zijn kuipstoelen en niet overdekt.

Klik hier voor de plattegrond: https://fruitcorso.nl/images/Downloads/Fruitcorso%20ParcoursPlattegrond%202023%20V27082023_def%20LR.pdf
Op de afbeelding is de corsoroute in het paars aangegeven.

Tijdens de tentoonstelling van de corsocreaties oftewel ‘Proef en ontmoet de Betuwe’, heeft u alle tijd om de wagens en mozaïeken op uw gemak te aanschouwen. Zoom in op elk detail of spreek één van de bouwers. Wandel langs de fruitmozaïeken, proef alle lekkernijen op de streekproductenmarkt of ga een hapje eten bij de foodtrucks! Een unieke manier om de Betuwe te leren kennen!

17:30 uur
Uw chauffeur staat weer klaar voor vertrek naar huis; uiteraard is het mogelijk om op de terugweg nog een diner te gebruiken; u bent dan ca. 2 uur later thuis. Voor 2 uur extra bushuur moet u rekenen op ca. € 140,00 en voor een 3 gangen diner (soep – schnitzel – dessert) betaalt u ca. € 24,50 per persoon. Uiteraard kunt u ook eerder of later vertrekken; wij passen het graag voor u aan.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 58,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar, voorzien van airco & toilet
* heerlijk lunchbuffet met warme en koude gerechten en drankjes als beschreven
* entree Fruitcorso Tiel/dagticket
* vrije tijd Tiel
* verzorging van de chauffeur

 

Foto’s: Fruitcorso Tiel
Banner/Foto bovenaan + foto’s 1,2,4,5, 7 & 8 Jan Bouwhuis
Foto 3 Dolf van Dulmen