Genieten in de mooie Achterhoek

09:15 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Achterhoek.

10:30 uur
U wordt ontvangen in de sfeervolle Museumboerderij met een kopje koffie of thee en een ‘Plaggen Hendrik Koek’ (toeslag gebak ca. € 1,75 p.p.). Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een leuke rondleiding door dit unieke museum!

Het museum is gevestigd in een prachtige Achterhoekse museumboerderij met leuke oude stijlkamers, bedsteden, ouderwetse linnenkasten, muziek uit een oude grammofoon, ouderwetse gereedschappen, kruidentuin met gezellige zitjes! Er is teveel om op te noemen en alles is rolstoeltoegankelijk. De maximale groepsgrootte voor een bezoek aan dit museum is ca. 80 personen.

Op de deel is een gezellige groepsruimte met bar, hier kan een film gedraaid worden, koffie of lunch gebruikt worden en gezellige harmonicamuziek worden gespeeld. Voor groepen zijn er altijd één of meerdere live demonstraties van oude ambachten en handwerken zoals: spinnen, weven, stoelen matten, houtsnijden, klompen maken of zelfs het beroemde Grolsche wanten en mutsen breien! Ook kunnen wij hier zorgen voor een leuke folkloreshow of een humoristische likeurproeverij; vraag ons naar de mogelijkheden!

12:45 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: een kopje soep, 2 belegde broodjes en 2 kopjes koffie of thee. Wilt u een uitgebreider lunch dan kan dat uiteraard; suggesties op aanvraag.

14:00 uur
Uw chauffeur staat klaar om u mee te nemen voor een mooie rondrit door de prachtige Achterhoek, waarbij ook een bezoek aan het mooie Bronkhorst is inbegrepen. Onderweg krijgt u uitleg van een deskundige gids die u zal begeleiden tijdens de rit.

Bronkhorst
Het is allemaal sfeervol, gezellig en romantisch en Bronkhorst! Genoeg te zien en even de benen te strekken! Er zijn tien leuke winkeltjes en ateliers, de oude slotkapel uit 1300 is vrijwel altijd open en natuurlijk het Dickens Museum! ‘Het pittoreske stadje Bronkhorst met haar ca. 150 inwoners, werd onder supervisie van monumentenzorg in de 60er jaren geheel gerestaureerd en weer teruggebracht in haar oorspronkelijke Middeleeuwse staat’.

Wilt u het bezoek aan Bronkhorst nog uitbreiden, dan is er nog de Dickens stadswandeling met verkleed Dickens figuur, hoe leuk is dat? Kosten ca. € 5,00 per persoon inclusief bezoek aan het Dickens Museum; Het Dickensmuseum is een minimuseum met een prachtige collectie Dickens beelden van zijn talloze werken, bewegende Dickens poppen en authentieke stukken uit het leven van Charles Dickens zelf zoals zijn originele wandelstok, bureau, first editions enz. Topstukken zijn de “Pickwick club aan de dinertafel” en “SCROOGE op Kerstavond”; levensgroot en allemaal uit Engeland!

Opmerking:
Er is aan de rand van het stadje een bus parkeerplaats waar de chauffeur u uit laat stappen; u wandelt dan zo het stadje in!

16:00 uur
Nadat de gids is uitgestapt brengt onze chauffeur u weer naar huis. Wilt u eindigen met een diner dan kan dat uiteraard ook.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 45,00 per persoon
45 – 62 personen € 42,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* koffie of thee met Plaggen Hendrik Koek
* entree en rondleiding Museum Smedekinck
* lunch met soep en drankjes als beschreven
* leuke rondrit met gids en bezoek aan Bronkhorst
* verzorging van de chauffeur