Genieten in en rond Historisch Elburg

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting de Veluwe. 

11:00 uur
Bij de historische Museumboerderij aangekomen wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee met heerlijke krentenwegge (toeslag voor gebak is ca. € 2,50 p.p.) met boter, terwijl u luistert naar een leuke uitleg met diapresentatie. Aansluitend heeft u de tijd om rond te kijken; zeer de moeite waard; u waant zich terug in tijd!

Op de deel vindt u een steeds wisselende expositie en in de heerdt kunt u zien hoe men vroeger leefde; dit deel is authentiek ingericht met o.a. een volledig ingerichte pronkkamer, keuken, zijkamer (waar opa en oma woonden) en een kelder. Verder heb je buiten nog de hooiberg, de wagenschuur en de bijenstal en ook mensen die van klederdrachten houden komen hier aan hun trekken!

13:00 uur
In hartje Elburg staat op een mooie locatie een heerlijk luxe lunchbuffet voor u klaar: soep, kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.

14:15 uur
Na de lunch heeft u volop de tijd om rond te kijken in het gezellige en vooral historische Elburg. Geniet van de prachtige gebouwen, de haven, de gezellige terrasje en leuke winkels!

Uiteraard kunt u ook samen iets ondernemen, bijvoorbeeld:

* Bezoek aan Joods Museum Sjoel Elburg; een prachtig museum dat in 2010 een Mont Blanc Award ontving voor beste kleine museum!
Dit museum geeft een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd.
Het museum is grotendeels op de begane grond, alleen de ‘vrouwengalerij’ in de voormalige Synagoge is via een trap bereikbaar.
Kosten entree ca. € 7,00 p.p./ Duur ca. 1-1,5 uur (entree Museumjaarkaart is gratis)

 * Op bezoek bij de Palingroker; Hij staat bekend in de verre omtrek vanwege de heerlijke paling! Hier krijgt u een leuke uitleg/rondleiding in dit familiebedrijf van ca. 30 – 40 minuten door de eigenaar! Kosten ca. € 5,00 p.p.

 * Bezoek aan de historische visafslag!
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag teruggekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Duur ca. 30-40 minuten/Kosten ca. € 3,50 per persoon incl. het mijnen van een paar visjes!

* Natuurlijk behoort een rondvaart over het Veluwemeer van ca. 50 minuten ook tot de mogelijkheden; Kosten ca. € 8,00 p.p.  1 kopje koffie/thee met gebak kost ca. € 5,50 p.p.
De boot vertrekt op ieder heel uur! Langere tochten zijn ook mogelijk en de boot beschikt over een toilet; u kunt eventueel ook een mooie tocht maken en dan de lunch aan boord gebruiken! Vraag ons naar de mogelijkheden!

* Bezoek aan de Historische Botterwerf
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het decor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. (wel paar kleine trapjes aanwezig). De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op een boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind en storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee. Kosten ca. € 3,50 p.p.

*Zandverhalen; Elburgs nieuwste attractie van wereldformaat!
In Elburg is bij de haven de grootste overdekte zandsculpturen attractie van Europa gebouwd met als thema ‘Bijbelse Zandverhalen’. Vanaf de eerste dag blijkt dit een geweldige belevenis voor jong en oud; overweldigend! Alles is binnen en dus overdekt, rolstoeltoegankelijk en prachtig opgezet! Hier hebben de beste zandkunstenaars maanden aan meegewerkt. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, beeldhouwwerken en botters komen de verhalen van onze cultuur tot leven! Duur ca. 1,5 uur/Entree ca. € 16,50 p.p. 

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 64,00 per persoon
45 – 54 personen € 62,00 per persoon
55 – 62 personen € 60,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
 * vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met krentenwegge
* entree en presentatie Museumboerderij
* uitstekende lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Elburg (excl. de vermelde entreegelden/afhankelijk van wat u gaat doen)
* verzorging van de chauffeur