Genieten in Hanzestad Zutphen

09:00 uur
Onze chauffeur staat klaar met een luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting Zutphen.

10:30 uur
In Zutphen aangekomen gebruikt u in het hart van de stad 2 kopjes koffie of thee met appelgebak.

11:00 uur
Na de koffie melden de gidsen zich bij het restaurant om u mee te nemen voor een leuke ca. 1,5 uur durende wandeling door de stad.
Wil je een andere kant van Zutphen leren kennen en de verborgen parels zien? Ga dan mee met een stadswandeling onder leiding van een gids. De gids vertelt je de verhalen bij de gebouwen, leuke feitjes en neemt je mee in de geschiedenis van de Hanzestad Zutphen. Er gaan maximaal 20 personen met 1 gids mee.

12:30 uur
Op een gezellige locatie aan de IJssel staat een lekkere lunch voor u klaar die er als volgt uit kan zien: kroket, diverse soorten brood, bolletjes, diverse vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee.

13:45 uur
Na de lunch wandelt u naar de Bierbrouwerij of naar het vertrekpunt van de rondvaartboot (ca. 5 – 10 minuten lopen; eventueel kan de chauffeur u brengen).

14:00 uur
Uw gezelschap wordt gesplitst, er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan de uitleg met proeverij bij de Bierbrouwer. Bent u met minder personen dan hoeven wij de groep uiteraard niet te splitsen!

De rondleiding bij de bierbrouwerij start in de authentieke gewelvenkelder van de stadsbrouwerij met een stukje bierhistorie. Men legt hierbij een relatie met de rijke bierhistorie van Zutphen, want de stad Zutphen telde in de middeleeuwen zo’n 40 bierbrouwerijen. Ook vertelt men u hoe vroeger bier werd gebrouwen en hoe dit tegenwoordig gebeurt. Dan krijgt u de gelegenheid om vijf verschillende speciaal bieren te proeven. De brouwer legt u uit hoe de bieren zijn gemaakt en welke ingrediënten er in de bieren zijn verwerkt. Tenslotte volgt de rondleiding langs de brouwinstallatie en wordt het brouwproces toegelicht.

Omdat er maar 40 mensen deel kunnen nemen aan de bierproeverij met uitleg kunnen de andere gasten zelf rondkijken in het sfeervolle centrum van de mooie Hanzestad maar desgewenst is een leuke Rondvaart met een Fluisterboot (open bootjes!) ook mogelijk. Men beschikt over 2 boten voor 20 personen elk;

De mooiste plekjes aan de Berkel en de grachten van Zutphen moet u met uw eigen ogen zien!  De Fluisterbootjes voeren u in ruim een uur langs historische monumenten en verrassende plekken, terwijl de Fluisteraar (schipper) op zijn eigen unieke manier van alles over de Hanzestad Zutphen vertelt. De enthousiaste vrijwilligers van de Fluisterboot treden op als schippers en varen kundig om de barrières heen die de Berkel en de grachten rijk zijn. De vaartocht begint en eindigt middenin het centrum van Zutphen.
Kosten rondvaart 1 uur ca. € 7,00 per persoon, afhankelijk van het aantal.

15:30 uur
De mensen die naar de Bierbrouwer geweest zijn hebben vrije tijd of gaan varen en de mensen die vrije tijd hebben gehad (of zijn wezen varen) brengen een bezoek aan de bierbrouwer.

TIP:
Zutphen is ook leuk te combineren met een bezoek aan een wijngaard met een leuke wijn- of likeurproeverij in de buurt. Ook een combinatie met Doesburg of Bronkhorst is mogelijk en een leuke demonstratie bij de chocolatier of zelf aan de slag tijdens de chocoladeworkshop, behoort ook tot de mogelijkheden! Wij maken graag een voorstel op maat voor u!

Liever een wat meer actief programma? Ook dat kan, bijvoorbeeld in combinatie met een rondje Pitch & Putt in de omgeving van Zutphen, een Escaperoom arrangement, een leuke steptocht etc.

17:00 uur
Vertrek naar uw dinerlocatie.

17:30 uur
Op een gezellige locatie staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* groentesoep
* varkenshaasje met een pepersaus, diverse soorten groente, aardappelgarnituur en
salade
* ijsdessert
Uiteraard is een ander diner, een ander (live cooking/bbq-)buffet of een andere locatie ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Wilt u geen diner dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 16,50 p.p.

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 86,00 per persoon
45 – 62 personen € 84,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* 2 kopjes koffies of thee met appelgebak
* stadswandeling 1,5 uur met deskundige gidsen
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* bezoek aan de bierbrouwer incl. proeverij als beschreven
* vrije tijd Zutphen
* drie gangen diner Varkenshaas als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur