Genieten in historisch Gouda

09:15 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Gouda.

10:45 uur
Aan de rand van Gouda wordt u in het sfeervolle Ambachtencentrum ontvangen met een kopje koffie of thee en een stroopwafelgebakje!
Na de koffie heeft u ruim de tijd om rond te kijken. Hier vindt u alle Goudse Ambachten onder één dak in een prachtige presentatie: ontdek alles over de Bierbrouwer, Pijpenmaker, Kaarsenmaker, Kaasmaker, Stroopwafelbakker en over het vervaardigen van Delfts Blauw! Inclusief demonstraties bij de stroopwafelbakker, de pijpenmaker en de Delfts Blauw schilder! Het ambachtencentrum biedt een mooi opgezette presentatie met prachtige decors, moderne videoschermen, oude materialen en originele attributen!

12:45 uur
U bent inmiddels in het centrum van Gouda aangekomen waar de lunch voor u klaar staat: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee.

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden:

* Stadswandeling met gids van 1,5 uur
Gouda is één van de weinige steden met een vrijstaand laatgotisch stadhuis. Midden op de Markt staat dit mooie historische gebouw. En wat dacht u van de langste kerk van Nederland: de Sint-Janskerk, met haar 72 uniek gebrandschilderde ramen? Of de Goudse Waag en Museum Gouda? Genoeg te zien en te horen dus tijdens de 1,5 uur durende wandeling met gids! Kosten ca. € 75,00 per gids/max. 20 personen per gids

* Rondleiding “Goudse Glazen” van de Sint Jan;
De Sint-Janskerk in Gouda is met 123 meter de langste kerk in Nederland. De kerk is vooral beroemd om haar gebrandschilderde ramen: ‘de Goudse Glazen’,uit onder andere de 16e eeuw. Ze bevatten afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis. De oorspronkelijke werktekeningen op ware grootte (cartons) zijn van vrijwel alle glazen bewaard gebleven. Aan de hand van deze cartons konden ruim vier eeuwen lang de glazen worden hersteld. De cartons worden momenteel in museum Gouda gerestaureerd. Een ervaren gids zal u hier rondleiden gedurende 1 uur. Kosten ca. € 5,00 entree per persoon/ Gids € 30,00 maximaal 30 personen

* Op pad met de Verhalenverteller
Ga met de verhalenverteller mee op ontdekkingsreis in de diepe donkere stadshistorie; dwalend door straten en stegen laat de verteller u genieten van de mooiste stadsverhalen….  Deze wandeling is een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één. De vertellers brengen een aanstekelijke mix van vrolijke, spannende en soms bloedstollende sagen en legenden. De oude binnenstad is het decor waarin een wereld van liefde, list, bedrog en heldenmoed voor u open gaat. Beleef de stadsgeschiedenis door de ogen van schippers en turfdragers, kooplui en sluiswachters. Ga mee en geniet van een heerlijk vertelavontuur voor jong en oud! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 16,00 p.p.

En vrije tijd is natuurlijk ook altijd leuk! Eventueel kunt u na de lunch ook richting Delft en daar een bezoek aan de Oude- & Nieuwe Kerk brengen, een rondvaart maken, meedoen aan een leuke foto-puzzeltocht etc.; aan u de keus!

16:00 uur
Vertrek huiswaarts. Indien gewenst zorgen wij graag voor een 3 gangen diner of heerlijk buffet op de terugweg; vraag naar de mogelijkheden!

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 62 personen € 54,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met stroopwafelgebak
* entree en 3 demonstraties in het Ambachtencentrum
* lunch met kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd Gouda
* verzorging van de chauffeur