Stroopwafels & Gouda

09:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Gouda.

10:15 uur
In Gouda aangekomen laat de chauffeur u zo dicht mogelijk bij de koffie locatie uitstappen en loopt men in ca. 10 minuten naar het restaurant. (We mogen de stad niet in met de bus).

10:30 uur
Bij een gezellige tearoom wordt u hartelijk ontvangen met 1 kopje koffie of thee, een overheerlijk stroopwafelgebakje én een stroopwafellikeurtje! De toeslag voor een 2e kopje koffie of thee is
ca. € 2,75 p.p.

11:00 uur
Na de koffie wordt uw gezelschap opgesplitst; de ene helft heeft even vrije tijd in het gezellige hart van Gouda en kan bijvoorbeeld ook een kijkje nemen bij de Sint Jan of het Stadhuis etc.
De andere helft gaat mee met de bakker voor een leuke en interessante Stroopwafel Workshop!
U neemt een kijkje achter de schermen en krijgt een stukje historie te horen over de stroopwafel. Natuurlijk ervaar je ook hoe het is om je eigen stroopwafel, of siroopwafel zoals ze in Gouda zeggen, te maken! Maximaal ca. 25 personen per workshop; deze duurt ca. 45 minuten.

11:45 uur
Er wordt van programma gewisseld zodat iedereen even een kijkje heeft kunnen nemen in Gouda én de Stroopwafel rondleiding heeft meegemaakt!

12:30 uur
Tijd voor een lekkere lunch! U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
1) Lunchbuffet met kroket, diverse soorten vers gebakken brood, diverse soorten vleeswaren &  kaas, vers fruit en 2 x melk of sinaasappelsap
2)Gouds Momentje: Gouds kaassoepje, Kaastaartje, kaaskroket en een boterham met 2 soorten goudse kaas + 1 x koffie of thee (zelfde prijs als lunch 1).

14:00 uur
Na de lunch zijn er diverse mogelijkheden:

* Stadswandeling met gids van 1,5 uur
Gouda is één van de weinige steden met een vrijstaand laatgotisch stadhuis. Midden op de Markt staat dit mooie historische gebouw. En wat dacht u van de langste kerk van Nederland: de Sint-Janskerk, met haar 72 uniek gebrandschilderde ramen? Of de Goudse Waag en Museum Gouda? Genoeg te zien en te horen dus tijdens de 1,5 uur durende wandeling met gids!
Kosten ca. € 75,00 per gids/max. 20 personen per gids

* Rondleiding “Goudse Glazen” van de Sint Jan;
De Sint-Janskerk in Gouda is met 123 meter de langste kerk in Nederland. De kerk is vooral beroemd om haar gebrandschilderde ramen: ‘de Goudse Glazen’,uit onder andere de 16e eeuw. Ze bevatten afbeeldingen uit de Bijbelse en vaderlandse geschiedenis. De oorspronkelijke werktekeningen op ware grootte (cartons) zijn van vrijwel alle glazen bewaard gebleven. Aan de hand van deze cartons konden ruim vier eeuwen lang de glazen worden hersteld. De cartons worden momenteel in museum Gouda gerestaureerd. Een ervaren gids zal u hier rondleiden gedurende 1 uur. Kosten ca. € 9,00 entree per persoon/ Gids ca. € 45,00 voor maximaal 25 personen

* Op pad met de Verhalenverteller
Ga met de verhalenverteller mee op ontdekkingsreis in de diepe donkere stadshistorie; dwalend door straten en stegen laat de verteller u genieten van de mooiste stadsverhalen….  Deze wandeling is een historische rondleiding en vertelvoorstelling in één. De vertellers brengen een aanstekelijke mix van vrolijke, spannende en soms bloedstollende sagen en legenden. De oude binnenstad is het decor waarin een wereld van liefde, list, bedrog en heldenmoed voor u open gaat. Beleef de stadsgeschiedenis door de ogen van schippers en turfdragers, kooplui en sluiswachters. Ga mee en geniet van een heerlijk vertelavontuur voor jong en oud! Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 20,00 p.p.

* Cheese Experience
In groepjes van 14 personen die om de 5 minuten vertrekken neem je deel aan de Experience!
Gouda staat over de hele wereld bekend om de kaas. Zo ook de quote: ‘’Say Cheese, say Gouda!’’ De Gouda Cheese Experience is verassend leuk en leerzaam voor iedereen, maar er hangt ook een warme gezellige sfeer. Tijdens de tour in het interactieve museum reizen groepen door een goudgeel universum waarbij men alles leert over het ontstaan van kaas met ontdek-wanden, virtueel melken, kazen keren en het eeuwenoude handjeklap. Voor iedereen is er een audio guide waarbij je alles hoort over de geschiedenis van Gouda en natuurlijk het verhaal van de beroemde kaas!

Gastvrouwen en heren maken iedereen persoonlijk wegwijs onderweg, er is een film, een quiz, veel te zien en aan het eind is er voor de liefhebbers typische Hollandse kledij beschikbaar, zodat je zelf nog wat leuke foto’s kunt maken! Een kleine kaasproeverij met ca. 5 soorten kaas is ook inbegrepen! Dit bezoek duurt ca. 45 -60 minuten en kost ca. € 15,50 per persoon.

Vrije tijd is natuurlijk ook altijd leuk en uiteraard zijn er ook diverse citygames te doen in Gouda; vraag ons naar de mogelijkheden!

16:00 uur
Vertrek huiswaarts. Indien gewenst zorgen wij graag voor een 3 gangen diner of heerlijk buffet op de terugweg; vraag naar de mogelijkheden!

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 64,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie of thee met stroopwafelgebakje en likeurtje
* stroopwafelworkshop
* lunch als beschreven
* vrije tijd Gouda
* verzorging van de chauffeur