genieten in Mooi Twente

09:00 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco & toilet, via een leuke route naar het Twentse land!

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de aardbeienkwekerij waar u met koffie of thee en een beschuit met verse aardbeien en slagroom wordt ontvangen. Hier wordt tevens een videopresentatie over het bedrijf getoond. (ter informatie; er zijn voldoende toiletten en een aangepast toilet aanwezig).

Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien! Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op dit bedrijf! Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes en koffie drink je uit een beker met aardbeien erop! Zelfs op de toiletten heeft de lucht-verfrisser de geur van……aardbeien! De aardbeien worden op een bijzondere manier geteeld, namelijk niet op de grond, maar in de lucht! De aardbeienplanten staan op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi schoon blijven. Het ziet er ook prachtig uit, al die aardbeien en je mag er gewoon tussendoor lopen. Na de koffie en de presentatie kunt u vrij rondkijken op het bedrijf en een bezoek aan het aardbeienwinkeltje brengen.

Weer terug in de ontvangstruimte (of als het mooi weer is op het gezellige terras) wordt een heerlijke lunch geserveerd, bestaande uit mandjes met belegde bolletjes op tafel, koffie of thee, eigengemaakte aspergesoep en als toetje een bordje boere-nijs met verse aardbeien, aardbeiensaus en slagroom.

Heeft u liever een warme lunch dan kunnen wij in de buurt zorgen voor een lekkere lunch op een gezellige locatie: groentesoep en tomatensoep (in terrines geserveerd) schnitzel met diverse sauzen, groente- en aardappelgarnituur puddingen en ijs met kersensaus. Kiest u voor de warme lunch dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,= p.p.

13:00 uur
Voor het middagprogramma hebben wij diverse opties:

* U brengt een bezoek aan de Paardenmelkerij op ca. 10 km afstand van de aardbeienschuur! Het terrein rondom het bedrijf is netjes, volledig verhard en ook binnen is rekening gehouden met het bezoek van rolstoelen en rollators. Er worden hier presentaties gegeven over de heilzame werking van paardenmelk. Hierbij mag natuurlijk de melk en likeur die van de paardenmelk gemaakt is, geproefd worden! Inbegrepen bij de prijs is entree met rondleiding en presentatie, twee kopjes koffie of thee met krentenwegge, paardenmelk en likeur proeven! Kosten ca. € 8,50 p.p. / duur ca. 1,5 uur

* Op ca. 30 minuten rijden van de aardbeienschuur ligt een prachtige Twentse boerderij met boerenerf zoals dat er tot 1950 ongeveer heeft uitgezien. U bezoekt de Expositie & Museum-boerderij ‘De Wendezoele’ op het prachtige Landgoed bij Kasteel Twickel. Zo’n 80 vrijwilligers zorgen ervoor dat de boerderij wordt onderhouden en volop in bedrijf is, compleet met vee, landbouw en oude ambachten zoals spinnen, weven, ambachtelijk brood bakken en zandtapijt strooien. Bij uw bezoek is inbegrepen: entree, ontvangst met een kopje koffie met cake, uitleg, demonstraties oude ambachten, een videofilm en een bezichtiging van de museumboerderij, al haar exposities, gebouwen, erf en tuinen! Duur ca. 2 uur / Kosten ca. € 7,= p.p.

* Een bezoek aan Openluchtmuseum Los Hoes in Ootmarsum op ca. een kwartier rijden vanaf de aardbeienschuur, behoort ook tot de mogelijkheden! Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. In latere tijden de hoofdwoning van de rijksgraven van Heiden Hompesch tot Ootmarsum, drosten van Twente. Kortom grond van “heeren”. Op deze “heerengrond” bevinden zich een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd. Gebouwen die levend worden gehouden door ze te gebruiken bij demonstraties en evenementen. Met recht “Het land van Heeren en Boeren”! Entree  ca. € 6,= p.p. / Rondleiding door een verteller ca. € 35,= per gids Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree. Verder is er een restaurant aanwezig waar men desgewenst iets kan gebruiken op eigen gelegenheid.

* En wat te denken van een bezoek aan de ambachtelijke Glasblazerij met zijn humoristische glasblazer?
Dit kan haast niet mooier, een sympathieke glasblazer met een grappig Engels accent en veel humor in het pittoreske centrum van Ootmarsum; Hotmarks Glasblazerij! Glasblazer Mark geeft zeer cabareteske demonstraties en heeft daarvoor een prima ruimte met podium en 65 zitplaatsen van waaruit iedereen het goed kan zien en horen.  Ervaar hoe vloeibaar glas wordt omgevormd tot vaas of schaal. Mark heeft al 23 jaar ervaring met glasblazen en doet dat met een big smile, zijn interactie met het publiek is hartverwarmend. Zijn vriendin Sanny heeft een in hetzelfde pand ook de leuke kado & sieradenwinkel: de Duizendpoot. De demonstratie duurt ca. 1 uur en kost ca. € 5,00 per persoon. De ervaring leert dat men het leuk vindt om nog even rond te kijken en 1,5 uur is dan wel aan te raden. Eventueel is het ook mogelijk uw gasten nog een kopje koffie of thee met cake (ca. € 3,50 p.p.) of met appelgebak (ca. € 4,50 p.p.) aan te bieden in het vlakbij gelegen Hotel.

16:00 uur
Vertrek huiswaarts; dit kan ook eerder of later zijn; afhankelijk van uw middagprogramma..

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 41,50 per persoon
45 – 60 personen € 39,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* koffie of thee met beschuit en aardbeien
* entree en uitleg aardbeienkwekerij
* aardbeien lunch met drankjes en ijs als beschreven
* middagprogramma (excl. entreegelden als beschreven)
* verzorging van de chauffeur