Genieten in Mooi Twente

09:00 uur
Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco & toilet, via een leuke route naar het Twentse land!

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de aardbeienkwekerij waar u met koffie of thee en een wafel met verse aardbeien en slagroom wordt ontvangen. Hier wordt tevens een videopresentatie over het bedrijf getoond. (ter informatie; er zijn voldoende toiletten en een aangepast toilet aanwezig).

Aardbeien, aardbeien en nog eens aardbeien! Alles staat in het teken van deze lekkere, rode vrucht op dit bedrijf! Op de (rode) stoelen liggen aardbeienkussentjes, voor de ramen hangen aardbeiengordijntjes en koffie drink je uit een beker met aardbeien erop! Zelfs op de toiletten heeft de lucht-verfrisser de geur van……aardbeien! De aardbeien worden op een bijzondere manier geteeld, namelijk niet op de grond, maar in de lucht! De aardbeienplanten staan op stellingen, zodat het plukken makkelijker gaat en de aardbeien mooi schoon blijven. Het ziet er ook prachtig uit, al die aardbeien en je mag er gewoon tussendoor lopen. Na de koffie en de presentatie kunt u een bezoek aan het aardbeienwinkeltje brengen.

Weer terug in de ontvangstruimte (of als het mooi weer is op het gezellige terras) wordt een heerlijke lunch geserveerd, bestaande uit ambachtelijk bereide goedgevulde tomatensoep, 2 zachte bolletjes met ham/kaas en omelet en 1 krentenbol en koffie, thee en melk staat in kannen op tafel.

Heeft u liever een warme lunch dan kunnen wij in de buurt zorgen voor een lekkere lunch op een gezellige locatie! Kiest u voor de warme lunch dan betaalt u een toeslag van ca. € 7,= p.p.

13:00 uur
Voor het middagprogramma hebben wij diverse opties:

* U brengt een bezoek aan de Paardenmelkerij op ca. 10 km afstand van de aardbeienschuur! Het terrein rondom het bedrijf is netjes, volledig verhard en ook binnen is rekening gehouden met het bezoek van rolstoelen en rollators. Er worden hier presentaties gegeven over de heilzame werking van paardenmelk. Hierbij mag natuurlijk de melk en likeur die van de paardenmelk gemaakt is, geproefd worden! Inbegrepen bij de prijs is entree met rondleiding en presentatie, twee kopjes koffie of thee met krentenwegge, paardenmelk en likeur proeven! Kosten ca. € 9,50 p.p. / duur ca. 1,5 uur

* Op ca. 30 minuten rijden van de aardbeienschuur ligt een prachtige Twentse boerderij met boerenerf zoals dat er tot 1950 ongeveer heeft uitgezien. U bezoekt de Expositie & Museum-boerderij ‘De Wendezoele’ op het prachtige Landgoed bij Kasteel Twickel. Zo’n 80 vrijwilligers zorgen ervoor dat de boerderij wordt onderhouden en volop in bedrijf is, compleet met vee, landbouw en oude ambachten zoals spinnen, weven, ambachtelijk brood bakken en zandtapijt strooien. Bij uw bezoek zijn een leuke rondleiding, een film en diverse demonstraties van oude ambachten inbegrepen! Dit kunt u eventueel uitbreiden met een kopje koffie met cake. Duur ca. 1,5 uur / Kosten ca. € 9,= p.p.

* Een bezoek aan Openluchtmuseum Los Hoes in Ootmarsum op ca. een kwartier rijden vanaf de aardbeienschuur, behoort ook tot de mogelijkheden! Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. In latere tijden de hoofdwoning van de rijksgraven van Heiden Hompesch tot Ootmarsum, drosten van Twente. Kortom grond van “heeren”. Op deze “heerengrond” bevinden zich een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd. Gebouwen die levend worden gehouden door ze te gebruiken bij demonstraties en evenementen. Met recht “Het land van Heeren en Boeren”! Entree ca. € 6,= p.p. /Mensen met een Museumjaarkaart hebben op vertoon van de kaart gratis entree. Een rondleiding door een verteller kost ca. € 45,= per gids. Verder is er een restaurant aanwezig waar men desgewenst iets kan gebruiken op eigen gelegenheid.

* Bezoek aan het museum van Bolletje!
U wordt hier hartelijk ontvangen met een kopje koffie of thee en een lekkere roombol (een beschuitbol met banketbakkersroom). Daarna krijgt u een rondleiding door het Bakkermuseum van Bolletje en kunt u zien hoe er vroeger werd gewerkt en hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten en er met lange staven de broden uithaalden!  U kunt alle hulpmiddelen bekijken die de bakkers gebruikten om de heerlijkste broden, koekjes, beschuit en taarten te bakken!

Een deel van het museum bevindt zich op de bovenverdieping die per trap bereikbaar is. Voor de mensen die slecht ter been zijn, zal de gids beneden een praatje houden over Bolletje en haar historie. Het museum biedt ruimte voor maximaal 30 personen dus bent u met meer mensen dan wordt uw groep gesplitst. De groep die beneden blijft, krijgt uiteraard nog een lekker kopje koffie of thee en kan ook beneden rondkijken want het winkeltje biedt naast Bolletje producten ook veel leuke Twentse streekproducten en -pakketten. Genoeg te zien dus!
Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 11,00 p.p. inclusief kopje koffie of thee, Bolletje beschuitbol met banketbakkersroom en een bezoek aan het Bolletje museum

 16:00 uur
Vertrek huiswaarts; dit kan ook eerder of later zijn; afhankelijk van uw middagprogramma..

17:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 49,50 per persoon
45 – 60 personen € 48,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* kopje koffie /thee met wafel, aardbeien & slagroom
* entree en uitleg aardbeienkwekerij
* lunch als beschreven
* middagprogramma (excl. entreegelden als beschreven)
* verzorging van de chauffeur