Genieten in Veelzijdig Rotterdam

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Rotterdam.

10:45 uur
U bent inmiddels aangekomen bij de Erasmusbrug waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een prachtige rondvaart. We moeten ca. een kwartiertje voor vertrek aanwezig zijn. De chauffeur kan u pal voor de aanlegsteiger uit laten stappen!

11:00 uur
Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld! U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg!
Aan boord staat een kopje koffie met appelgebak voor u klaar; toeslag voor een 2e kopje is ca. € 3,00 per kopje.

12:30 uur
Er staat een lekker lunchbuffet voor u klaar bij een gezellig ‘drijvend restaurant’: kopje soep, kroketje, assortiment harde en zachte broodjes, krentenbol, diverse soorten vleeswaren, kaas en zoetbeleg en koffie, thee of melk naar wens. U kunt de lunch desgewenst uitbreiden met fruit a ca. € 1,50 p.p., huzarensalade a ca. € 2,00 p.p., gerookte zalm a ca. € 3,00 p.p. of beenham met saus a ca. € 3,00 p.p. Let op: deze locatie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn omdat u via een trap naar het restaurant moet (er is geen lift aanwezig). aanwezig is om bij het restaurant te komen.

14:00 uur
Tijd voor het middagprogramma. Wij bieden u de volgende mogelijkheden aan:

* EUROMAST
Bij de Euromast aangekomen bent u met de supersnelle lift in een paar seconden op 100 meter hoogte. Hier kunt u al volop van het uitzicht genieten, maar er is meer! U kunt namelijk nog verder gaan met de Euroscoop! In de Euroscoop ondergaat u de sensatie van een raketstart waarna de cabine al draaiend doorgaat naar 185 meter hoogte. Vanaf dat punt heeft u een schitterend uitzicht over de stad en zijn havens. Duur ca. 1 uur/Kosten ca. € 11,00 p.p. /Toeslag Euroscoop ca. € 3,50 p.p.

*DELFSHAVEN TOUR
Met deze stadswandeling ontdekt u historisch Delfshaven, een verrassend en uniek stukje in het overwegend moderne Rotterdam. Ooit door Delft gesticht om toegang te krijgen tot de Maas, kent Delfshaven een geschiedenis die ruim 600 jaar teruggaat. Over deze pittoreske wijk valt dan ook van alles te vertellen.

In de Stadswandeling Delfshaven komt veel kleurrijke historie voorbij. Denk dan aan de Pelgrimvaders, oude molens, historische figuren, het VOC-verleden en de destilleerderijen die Delfshaven in de loop van de tijd gekleurd hebben. Van de legendarische zeeheld Piet Hein tot de internationaal vermaarde kunstschilder Kees van Dongen. En van de beroemde Pelgrimvaderskerk tot de stadsbrouwerij De Pelgrim waar eventueel nog genoten kan worden van een ambachtelijk stoombiertje. In 2020 was het 400 jaar geleden dat de Pelgrimvaders uit Delfshaven naar Amerika vertrokken en zich uiteindelijk aan de oostkust van Amerika in Massachusetts vestigden. Dit belangrijke moment in de Amerikaanse geschiedenis werd in 2020 wereldwijd herdacht. Omdat de Pelgrimvaders worden beschouwd als de ‘founding fathers’ van de VS staat Delfshaven bovengemiddeld in de belangstelling bij Amerikanen.
Duur 1,5 uur/Kosten CA. € 155,00 per gids/maximaal 15 personen per gids

*ESCAPE GAME ROTTERDAM > leuk om met het hele gezelschap te doen!
Op 5 september 1927 werd Nederland opgeschrikt door de vondst van een stoffelijk overschot op de Holland-Amerikalijn in Rotterdam. Wie doet nou zoiets en waarom? De politie tastte volledig in het duister, maar al snel werd duidelijk dat het slachtoffer Hein de Korte was. Was het dan toch een afrekening in de onderwereld? Niet lang daarna kwam Gerrit in beeld, beroemd en berucht in de onderwereld. Hij zou de vermeende moordenaar zijn. Maar was dat wel zo? Door zijn Robin Hood-achtige karakter waren beide uitkomsten logisch. Dat Gerrit op de vlucht was, was in ieder geval een feit.

Tijdens deze Escape Game gaan jullie samen met Gerrit op zoek naar de geheime uitgang van de stad. In de onderwereld was de geheime uitgang het gesprek van de dag, maar de exacte locatie was voor Gerrit een mysterie. Lukt het jullie om binnen twee uur uit de stad te ontsnappen? De citygame begint op het Willemsplein bij de Erasmusbrug, succes!
Duur ca. 2 uur/Kosten ca. € 30,00 per team van 2-4 spelers.
Let op: door de hoogbouw kan het zijn dat de navigatie van een IPhone niet goed werkt > men adviseert deze game via een Android toestel te spelen.

*KUNST & STREET-ART WANDELING
Op het gebied van kunst in de openbare ruimte en street-art, timmert Rotterdam de laatste jaren flink aan de weg. In deze rondleiding zie je een grote collectie van sculpturen en straatschilderingen van internationale kunstenaars. In deze tour van twee uur wandel je langs zo’n 40 kunstwerken.

De route voert dwars door het Rotterdamse centrum langs tal van aansprekende kunstwerken van o.m. Picasso, Willem de Kooning, Lastpak & Friends (winnaar Dutch Street Art Award), de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout en de internationaal vermaarde Iraanse broers ICY & SOT. Van het pas geplaatste standbeeld Moments Contained tot het spraakmakende Santa Claus en de toeristenmagneet Depot Boijmans Van Beuningen. Deze tour is ook een aanrader voor mensen die Rotterdam al goed kennen en zich graag laten verrassen.
Duur 2 uur/Kosten ca. € 195,00 per gids/maximaal 15 personen per gids

*RIB VAREN
Spring aan boord van de RIB om met een topsnelheid over de Maas te knallen. Hou je vast voor de rit van je leven! Tijdens de RIB-vaart zie je de highlights langs de o zo mooie skyline en maak je kennis met de havens. De industriële kant van Rotterdam zie je goed wanneer je met hoge snelheid richting Schiedam vaart. Van Parkhaven tot Koningshaven en van Erasmusbrug tot de Botlek
Duur 15 minuten/Kosten ca. € 27,50 per persoon/minimaal 4 en maximaal 8 personen per keer
Duur 30 minuten/Kosten ca. € 37,50 per persoon/minimaal 4 en maximaal 8 personen per keer

*SEGWAY TOUR
Beweeg je door Rotterdam op een Segway. Met dit unieke vervoersmiddel bedwing je de Rotterdamse Erasmusbrug met gemak en maak je kilometers zonder moeite. Vind je balans en word één met je omgeving. Onthaast en geniet van de prachtige stad aan de Maas met zijn iconische gebouwen en gewaagde architectuur. De route wordt afgestemd op jouw wensen. De gids zal je de mooiste plekken van de stad laten zien. Duur ca. 75 minuten/Kosten ca. € 45,00 per persoon/minimaal 9 en maximaal 37 personen/Inclusief deskundige instructie vooraf.

*RONDLEIDING MARKTHAL
Met jaarlijks acht miljoen bezoekers is de eerste overdekte markt van Nederland de grootste trekpleister van Rotterdam! In een rondleiding van een uur bezoekt u met een goed ingevoerde gids het beste van de Markthal.
De dakterrassen van de markt paviljoentjes, de tijdtrap, de opgravingen, het indrukwekkende kunstwerk ‘Hoorn des Overvloeds’ van Arno Coenen en natuurlijk de marktvloer. In deze rondleiding kunt u ook veel interessante en verrassende achtergrondinformatie verwachten over de Markthal en omgeving. Denk aan het ontwerp en de constructie, maar ook de historische plek van de Markthal waar Rotterdam ontstaan is!
Deze rondleiding door een deskundige gids duurt ca. 1 uur en kost ca. € 135,00 per gids voor maximaal 15 personen. Men kan daarna desgewenst zelf nog even rondkijken!

*REMASTERED ROTTERDAM
Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters!
De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuw e wereld gecreëerd. Een wereld waarin je wordt meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin je wordt ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin je kunt dansen op de beat van Mondriaans “Victory Boogie Woogie”. In deze unieke 60 minuten durende Experience kun je ook wandelen door een waterval, je eigen UFO laten vliegen op een gigantisch LED-scherm, interacteren met scholen vissen en varen door de wolken. U volgt een vaste route langs vier ruimtes die elk een eigen beleving bieden om te eindigen in de laatste ruimte waar op een vaste tijd de Remastered show van ca 30 minuten start. Na afloop van de show verlaat u de beleving via de Earth Alley en komt u terug in de Welkomst Ruimte.

Let op: niet geschikt voor mensen die last van epilepsie hebben of slecht tergen harde geluiden en afgesloten ruimtes met veel mensen kunnen. Ook sta je langere tijd op 1 plek!                        Duur ca. 1 uur/Entree ca. € 24,50 per persoon

* BEZOEK AAN VAN NELLE FABRIEK
Deze unieke ‘fabriek’ uit het 1931 is het monument van het Nederlands modernisme. Wereldberoemd vanwege het progressieve ontwerp waardoor lucht, licht en ruimte een nieuwe betekenis kregen in de architectuur. In 2014 voltooide UNESCO de internationale erkenning van dit bijzondere gebouw door toekenning van de werelderfgoed-status. Met een ervaren Van Nelle-gids loopt u door en rondom de fabriek en begrijpt u waarom dit baanbrekende ontwerp van internationale betekenis is.  In een uur komt de architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces en de transformatie van een fabriek naar een nieuwe toekomst aan bod. Kosten ca. € 250, = per gids/ duur ca. 1 uur/ maximaal 20 personen per gids.

*ROTTERDAM PER FIETS (MET GIDS):
Fietsen in Rotterdam is eigenlijk een must want zo kom je op plaatsen waar je normaal niet zo gauw komt! Moderne architectuur, gedenkwaardige plekken uit de Tweede Wereldoorlog en culturele h oogstandjes die binnen en buiten de landsgrenzen faam genieten: tijdens het fietsen in Rotterdam zie je het allemaal!
Onze ervaren gidsen nemen je mee langs alle typische bezienswaardigheden en laten je het Manhattan aan de Maas op een ontspannen manier beleven.
Duur ca. 2,5 uur/Kosten ca. € 34,50 per persoon incl. gids en fiets

*DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark  Rotterdam.
Bezoekers zien hier het resultaat van 174 jaar verzamelen! Meer dan 154.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn ook alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien!
Entree Museum ca. € 20,00 per persoon/Mensen met een geldige Museumjaarkaart of VriendenloterijVipkaart betalen, op vertoon van de kaart, slechts € 1,00 per persoon. Wij verrekenen dit achteraf op de eindnota met u.

* BEZOEK EN DEMONSTRATIE CHOCOLADE ATELIER NET BUITEN ROTTERDAM
Geweldig leuke bestemming voor alle leeftijden! Tijdens een ruim 1 uur durende presentatie krijgt u een kijkje achter de schermen van de chocolatier! Inclusief 2 kopjes koffie en chocolaatjes en een bezoek aan het leuke winkeltje. Kosten ca. € 11,50  p.p. duur ca. 90 minuten.

* RONDLEIDING KUIP
Vanaf 15 personen is het mogelijk een twee uur durende privérondleiding te reserveren. Er zullen geen andere bezoekers bij de groep aansluiten. Tijdens deze rondleiding brengt u een bezoek aan verschillende hoogtepunten van De Kuip zoals de spelerstunnel en het ereterras. Een bezoek aan het Feyenoord Museum is hierbij uiteraard inbegrepen. Na afloop van de rondleiding wordt de (opgedane) Feyenoord kennis getest d.m.v. de rode/gele kaarten quiz, met een leuke verrassing voor de winnaar!
Kosten ca. € 14,00 per persoon inclusief quiz en een verrassing voor de winnaar van de quiz! (Alleen mogelijk indien er geen wedstrijden gespeeld worden)

*  RONDLEIDING SS ROTTERDAM
Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”! Ervaar het exclusieve cruisegevoel en de magie van vroeger met het vrije gevoel van nu. Tijdens uw rondwandeling liggen meer dan 50 jaar illustere scheepsgeschiedenis en een magistraal schip vol vaderlandse cultuurhistorie aan uw voeten!

Het stoomschip Rotterdam is het vijfde schip met die naam, dat door de Holland Amerika Lijn in de vaart werd gebracht. Zij is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en geldt als visitekaartje van Nederlands vakmanschap op scheepsbouwgebied. Bezoek met deze rondleiding de boeg en de brug, neem een kijkje in het stuurhuis en spiek in de achterliggende ruimten. De hooggelegen sportdekken en de achtersteven bieden u een fantastisch uitzicht. Kijk rond in de kaartenkamer, de radiokamer en de kapiteinshut. De authentieke zalen zijn, indien beschikbaar, adembenemend! Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. Duur ca. 75 minuten/kosten entree + audiotour ca. € 14,00 p.p.

Natuurlijk kunt u uw gasten ook vrije tijd geven (of eerst een rondleiding Markthal en daarna vrije tijd; op zaterdag is er ook een gezellige en grote markt en u zit ook gelijk midden in het centrum!) of u kunt een bezoek aan bijvoorbeeld Blijdorp, Museum de Kunsthal, Het Maritiem Museum, Delfshaven etc. brengen. Wilt u meer weten? Wij werken het graag voor u uit!

16:15 uur 
Vertrek huiswaarts. Uiteraard kunnen wij onderweg een heerlijk diner of een (live cooking) buffet voor u verzorgen; voor een buffet betaalt u ca. € 43,50 per persoon en dan komen er nog 2 extra uur bushuur bij, wat totaal ca. € 130,00 is.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 72,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar
* havenrondvaart Spido 75 minuten
* 1 kopje koffie of thee met appelgebak
* lekkere lunch met soep & kroket en drankjes als beschreven
* vrije tijd in Rotterdam (excl. entreegelden/afhankelijk van wat men wil doen)
* verzorging van de chauffeur