Genieten in Zeeland!

08:30 uur
Vertrek per luxe touringcar richting Zeeland.

10:00 uur
Bij het Watersnoodmuseum aangekomen wordt u hartelijk ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en een Zeeuwse Bolus. Tijdens de koffie krijgt u een uitlegpresentatie over De Ramp, de caissons en het museum. Deze inleiding wordt afgesloten met polygoonbeelden uit 1953.

Daarna kunt u de rest van het indrukwekkende museum op eigen gelegenheid en eigen tempo bezoeken, waarbij u eventueel gebruik kunt maken van een gratis audiotour.
Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroom-gat. Als je het museum binnenloopt, stap je in de geschiedenis van het water van ’53 tot nu. Het Watersnoodmuseum neemt je mee in de belevenissen van gewone mensen met een bijzonder verhaal over water. Over de Ramp van ’53, over de wederopbouw en over de overstromingen die nog altijd, over heel de wereld, plaatsvinden. Dat doet men met ontroerende verhalen, indringende foto’s en authentieke filmbeelden.
Het Museum vertelt niet alleen over de Watersnoodramp maar ook wat de toekomst met water aan mogelijkheden biedt. U ziet o.a. beelden uit het Polygoonjournaal van toen en u kunt zien wat er precies gebeurde en hoe dat werd ervaren door de bewoners.

Uiteraard is er ook aandacht voor de Deltawerken en er zijn wisselexposities te bewonderen. Aan het eind van het museum vindt u nog een museumwinkel.

Bijzonderheden:
Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelen. In het museum zijn twee rolstoeltoiletten en over de dijk, buiten de caissons, loopt een pad dat toegankelijk is met rolstoelen. Er is ook een koffiehoek aanwezig waar men eventueel op eigen gelegenheid nog iets kan gebruiken.

Mensen met een Museumjaarkaart krijgen op vertoon van de kaart in het museum een korting van ca. € 10,- p.p.. Deze verrekenen wij achteraf op de eindnota. 
Wilt u een rondleiding door het museum dan kan dat ook, mits voldoende gidsen beschikbaar: hiervoor betaalt u ca. € 75,00 per gids/maximaal 20 personen

12:30 uur
In Goes staat een luxe en uitgebreid lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:

 • Twee soorten soep (tomatensoep en 1 wisselende soep) met bijpassend garnituur
 • Diverse broodsoorten en luxe belegde broodjes
 • Hartig en zoet beleg
 • Diverse koude vlees- en visgerechten
 • Saladebuffet
 • Warm buffet met acht verschillende warme items (roerei, kipsaté, frites, aardappelgerecht, rijst, bitterballen en twee wisselende gerechten)
 • Live cooking gedeelte waar u à la minute verse, dagelijks wisselende gerechten kunt laten bereiden
 • Pastagerecht uit de wok
 • Vers fruitsalade
 • Yoghurt/kwark, Granola, Handfruit
 • Schepijs & Diverse zoetigheden ter afsluiting
 • Koffie en thee variëteiten, water, vruchtensappen en smoothies
Ter info: Dit buffet is helaas niet altijd beschikbaar (in verband met personeelsproblemen) maar wij kijken graag naar de mogelijkheden!

14:30 uur
In Middelburg aangekomen hebben uw gasten vrije tijd maar uiteraard kunnen wij ook zorgen voor een mooie ca. 50 minuten durende rondvaart door historisch Middelburg.

Wanneer u het heden en rijke verleden van Middelburg op een unieke wilt ervaren is een vaartocht de perfecte manier! Middelburg was de tweede VOC stad van Nederland en is tegenwoordig de vijfde monumentenstad van Nederland en telt het ruim 1200 monumenten! Tijdens de tocht heeft u een schitterend uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van de stad. U vaart o.a. langs de Lange Jan – het boegbeeld van Middelburg die met zijn 90.5 meter hoog boven de stad uit torent -, het VOC gebouw, de Oostkerk en de Kloveniersdoelen. De verhalen van de schipper en hetgeen dat u te zien krijgt geeft een blijvend beeld van deze mooie stad. De tocht duurt ca. 50 minuten EN U VAART IN OPEN BOOTJES. Kosten ca. € 10,00 per persoon
De boten bieden ruimte aan 50 personen. De rondvaart is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Liever een tocht op een overdekte boot, bijvoorbeeld in ca. 2 uur van Middelburg naar het Veerse Meer en Veere? Ook dat is mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.
Uiteraard is een diner of een buffet op de terugweg ook mogelijk; dat kan vanaf ca. € 20,00 p.p. en u bent dan ca. 2 uur later thuis.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen € 66,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
*
vervoer per luxe touringcar, voorzien van airco en toilet
* 2 kopjes koffie of thee met Zeeuwse Bolus
* entree, uitleg en film Watersnoodmuseum
* luxe koud- & warm lunchbuffet met drankjes als beschreven
* vrije tijd Middelburg
* verzorging van de chauffeur