Ga mee naar de Kerstmarkt in Essen

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van bar en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Onderweg is er eventueel voor iedereen een kopje koffie of thee en een grote en verse gevulde koek van de bakker! (kosten ca. € 4,00 p.p.)

11:15 uur
We zijn inmiddels aangekomen in Essen waar de chauffeur u zo dicht mogelijk bij het centrum laat uitstappen. U heeft hier de rest van de dag de tijd om te shoppen in de vele warenhuizen en leuke boetiekjes en te genieten van de gezellige sfeer op de diverse kerstmarkten!

De kerstmarkt Essen staat ver over de stadsgrenzen bekend om zijn gevarieerde kraampjes, het culinaire aanbod en zijn romantische flair. Rond de Willy-Brandt-Platz aan het Centraal Station, via de Rathenaustraße parallel aan de winkelmijl Kettwiger Straße tot aan de Kennedyplatz reikt de markt met zijn in kerstsfeer versierde kraampjes. De kerstmarkt Essen transformeert de Essense city in een historisch dorp vol vakwerkhuizen. Meer dan 250 stands bieden elk jaar de meest uiteenlopende culinaire geneugten, hippe parafernalia en traditionele kerstgeschenken aan: ideeën voor cadeaus en handwerk uit de hele wereld, exotische kruiden en kostelijke zoetigheden worden afgewisseld door stands met glühwein en kerstgebak.

De Essense lichtweken verlichten elk jaar kort vóór de opening van de kerstmarkt de binnenstad van Essen. Op de Kennedyplatz transformeert een fonkelend lichtgordijn de markt bovendien in een romantische glitterwereld. Ook voor kriebels in de buik en heerlijke uitzichten over de Essense city is op de kerstmarkt in Essen gezorgd: het reuzenrad ‘Bellevue’ op de Burgplatz is met zijn hoogte van 56 meter het hoogste mobiele reuzenrad ter wereld en nodigt uit tot een gemoedelijke rit op winderige hoogte en met adembenemende uitzichten – richting noorden kijken jullie uit tot aan de schachttoren van de mijn Zollverein, het handelsmerk van Essen.

Een tijdreis naar de Middeleeuwen op de kerstmarkt Essen
Rond de kerk op de markt van Essen vindt een echt spektakel plaats. Daar toont de kerstmarkt Essen namelijk zijn middeleeuwse gezicht en verleidt met honingwijn, geflambeerde koeken en middeleeuwse lekkernijen tot een rendez-vous aan de vuurgloed. Brandbaar reukwerk en handgemaakte zeep, edelstenen, huiden en kandelaars wisselen hier van eigenaar en men zit gezellig bij hete honingwijn bijeen aan de vuurgloed. Naast de binnenstad nodigen ook de stadswijken Steele, Kettwig en Werden jullie uit voor de kerstmarkt, en daarbij komen nog winter- en Sint-Nicolaas markten in Rüttenscheid en bij het kasteel Hugenpoet.

16:30 uur
De chauffeur staat weer klaar op de afgesproken plek om u naar huis te brengen.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45 – 54 personen € 31,00 per persoon
55 – 62 personen € 29,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of voordeliger variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
. vrije tijd Essen
. verzorging van de chauffeur

Denkt u aan een geldig reisdocument!

TIP:
Eventueel kun je Essen ook combineren met bijvoorbeeld Dortmund of Oberhausen/CentrO. Ook een combinatie met een bezoek aan het winterse Openluchtmuseum is erg leuk. Wilt u meer weten dan werken wij het graag voor u uit!

Foto’s 2,3,5 & 6 Essen Marketing © Peter Wieler EMG