Hertog Jan & Kasteeltuinen Arcen

08:30 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, video & toilet, naar Limburg.

10:30 uur
In Arcen aangekomen brengt u een bezoek aan de sfeervolle en bekende kasteeltuinen van Arcen. Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u urenlang genieten van de verrassende kleuren en geuren in de talrijke tuinen.

Voordat u de tuinen in gaat staat er onbeperkt koffie en thee met een stuk heerlijke Limburgse vlaai voor u klaar!

Kasteeltuinen Arcen is een fraai aangelegd park met klassiek en modern vormgegeven tuinen. Het park is 32 hectare groot en de entree wordt gevormd door het in de 17e eeuw gebouwde prachtige kasteel van Arcen. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die u terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft u de geschiedenis van Kasteel Arcen. Op de Van Gelder etage vinden regelmatig exposities plaats. De prachtige zalen en sfeervolle gewelven in de kasteelkelders zijn een unieke setting voor ontvangsten, lunches en buffetten.

Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Slenter door het romantische Rosarium. Ga op reis door Europa en Azië in De Vallei, leer de (sub)tropische plantenwereld kennen in de Casa Verde en kom tot rust in het schaduwrijke Lommerrijk. Elke tuin in Kasteeltuinen Arcen biedt een nieuwe, groene ervaring.

Maak een inspirerende wandeling en waan je in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel en ontdek de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen.
Uiteraard kan iedereen op eigen gelegenheid tussen de bedrijven door nog iets gebruiken in één van de horecagelegenheden.

ACTIVITEITEN IN KASTEELTUINEN ARCEN
Gedurende het seizoen vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats zoals kunstexposities, bloemenshows en optredens van muziekgezelschappen. Laat u verrassen door de verhalen van een van de gidsen (een rondleiding met gids door kasteel of tuin, kost ca. € 85,oo per gids) of neem deel aan de audio-tour (kosten ca. € 1,00 p.p.) De gids neemt het gezelschap mee voor een rondleiding door het park of Kasteel Arcen.

13:15 uur
Er staat een eenvoudige maar lekkere lunch voor u klaar: kopje soep van de dag, broodje kaas, broodje vleesbeleg, krentenbol, roomboter, koffie, thee en jus ‘d Orange (toeslag extra broodje vleeskroket ca. € 2,50 p.p.). Uiteraard is een meer uitgebreide lunch ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden.

14:15 uur
U brengt een bezoek aan de bekende bierbrouwerij HERTOG JAN. Hier krijgt u een interessante rondleiding langs het hele brouwproces en natuurlijk mag het uiteindelijke resultaat, een Hertog Jan biertje, niet ontbreken!

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij word je een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Je bent van harte welkom. Een brouwerijbezoek duurt twee uur. Dit is inclusief de rondleiding van een uur, het bezoek aan de Brouwerijwinkel en de afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Hopelijk kun je de brouwers bezig zien met het brouwen of andere werkzaamheden, garanderen kunnen we dit helaas niet.

Dit arrangement is eventueel ook te combineren met een bezoek aan de Graanbranderij, waar likeur en jenever wordt gestookt, een spectaculaire E chopper tocht (eventueel in combinatie met een heerlijke BBQ) een leuke rondvaart over de Maas etc.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts.

17:30 uur
Op een gezellige locatie staat een heerlijk diner voor u klaar:
* huisgemaakte groentesoep 
* zoete kippen-dij of een reuzen schnitzel met gekookte aardappelen, jus, frites, groenten en verse witlof met Bechamelsaus, rauwkost, komkommersalade en appel-compote
* sorbet
Uiteraard is een ander diner of buffet ook mogelijk en gebruikt u geen diner dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 16,00 p.p.

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 60 personen € 87,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met vlaai
* entree kasteeltuinen Arcen
* lunch als beschreven
* rondleiding Hertog Jan als beschreven ca. 2 uur
* drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto’s © Kasteeltuinen Arcen & © Hertog Jan Brouwerij