Hertog Jan & Kasteeltuinen Arcen

08:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar, voorzien van bar, video & toilet, naar Limburg.

10:00 uur
In Arcen aangekomen brengt u een bezoek aan de sfeervolle en bekende kasteeltuinen van Arcen. Op het eeuwenoude, 32 ha grote landgoed met als middelpunt het monumentale kasteel, kunt u urenlang genieten van de verrassende kleuren en geuren in de talrijke tuinen. Voordat u de tuinen in gaat staat er koffie en thee met een stuk heerlijke Limburgse vlaai voor u klaar!

Kasteeltuinen Arcen is een fraai aangelegd park met klassiek en modern vormgegeven tuinen. Het park is 32 hectare groot en de entree wordt gevormd door het in de 17e eeuw gebouwde prachtige kasteel van Arcen. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die u terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft u de geschiedenis van Kasteel Arcen. Op de Van Gelder etage vinden regelmatig exposities plaats. De prachtige zalen en sfeervolle gewelven in de kasteelkelders zijn een unieke setting voor ontvangsten, lunches en buffetten.

Natuurlijk dagje uit
Ontdek de tuinen en natuurlijke pracht van de seizoenen. Tijdens een wandeling door het 32 ha grote park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen en van de vele vijverpartijen en watervallen. Het barokke Rosarium is met meer dan 8.000 rozenstruiken een ware rozenpracht. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. Of geniet van de kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin en de Japanse tuin.
Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring!
 

Maak een inspirerende wandeling en waan je in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel en ontdek de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen.
Uiteraard kan iedereen op eigen gelegenheid tussen de bedrijven door nog iets gebruiken in één van de horecagelegenheden.

Activiteiten
Gedurende het seizoen vinden er diverse activiteiten en evenementen plaats zoals kunstexposities, bloemenshows en optredens van muziekgezelschappen. Kijk voor de agenda op www.kasteeltuinen.nl. Laat u verrassen door de verhalen van een van de gidsen (een rondleiding met gids door kasteel of tuin, kost ca. € 85,oo per gids) of neem deel aan de audiotour (kosten ca. € 1,50 p.p.) De gids neemt het gezelschap mee voor een rondleiding door het park of Kasteel Arcen. Op diverse plekken in het park zijn er toiletten en invalidentoiletten aanwezig.

13:15 uur
Op een gezellige locatie aan het water staat een lekkere lunch in buffetvorm voor u klaar: Kroketje, Vlaai, Verschillende soorten brood: Bruin, wit, suikerbrood, Kaiserbroodjes en zachte puntjes, Vleeswaren: Rauwe ham, gekookte ham en kipfilet, Verschillende kazen: Oude en jonge kaas, Diverse zoetwaren & Onbeperkt koffie en thee.

14:30 uur
U brengt een bezoek aan de bekende bierbrouwerij HERTOG JAN. Hier krijgt u een interessante rondleiding langs het hele brouwproces en natuurlijk mag het uiteindelijke resultaat, een Hertog Jan biertje, niet ontbreken!

Van authentieke koperen brouwketels tot een sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen. Tijdens een brouwerijbezoek volg je onder begeleiding van een ervaren gids het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. Na afloop breng je een bezoek aan de brouwerijwinkel en in Café de Hertog Jan Proeverij word je een heerlijk glas Hertog Jan Pilsener aangeboden. Je bent van harte welkom. Een brouwerijbezoek duurt ruim 1 uur. Dit is inclusief de rondleiding van een uur, het bezoek aan de Brouwerijwinkel en de afsluiting in Café De Hertog Jan Proeverij. Hopelijk kun je de brouwers bezig zien met het brouwen of andere werkzaamheden, garanderen kunnen we dit helaas niet.

Dit arrangement is eventueel ook te combineren met een bezoek aan de Graanbranderij, waar likeur en jenever wordt gestookt, een spectaculaire E chopper tocht (eventueel in combinatie met een heerlijke BBQ) een leuke rondvaart over de Maas etc. Ook is er bij de brouwerij gelegenheid om af te sluiten met bijvoorbeeld een lekkere borrelplank of heerlijke BBQ!

16:00 uur
Vertrek huiswaarts.

17:30 uur
Op een gezellige locatie staat een heerlijk diner voor u klaar:
* Groentesoep
* Cordon Bleu, gebakken aardappels & frietjes, groenten, salade
* Dame Blanche, ambachtelijk Veluws vanille-roomijs met een chocoladesaus

U kunt ook kiezen voor een eenvoudig maar lekker Bourgondisch Buffet: groentesoep (uitgeserveerd), rundvleessalade, zalmsalade, haring, bourgondisch brood, kruidenboter, rauwkost, balletjes gehakt in een satésaus, nasi, gebakken aardappeltjes, kipkluifjes, frietjes en als toetje: ambachtelijk gemaakt vanille roomijs met fruit en slagroom.
Toeslag voor dit menu in plaats van het menu Cordon Bleu, is ca. € 7,00 per persoon

Een andere leuke optie is genieten van een 2 uur durend all inclusive dinerbuffet; dat is 2 uur genieten van een internationaal buffet met gerechten die al klaar zijn of die speciaal voor u in de wok of op de plaat vers worden bereidt. Dat wordt genieten van een keur aan heerlijke voor-, hoofd- en nagerechten! Gedurende de maaltijd zijn alle aanwezige drankjes als frisdranken, sap, koffie, thee, tapbier, wijnen etc. inbegrepen m.u.v. gedistilleerd. Toeslag voor dit menu in plaats van het menu Cordon Bleu, is ca. € 22,00 per persoon maar dan zijn dus ook alle drankjes inbegrepen!

Uiteraard is een ander diner of buffet ook mogelijk en gebruikt u geen diner dan bent u ca. 2 uur eerder thuis en krijgt u een korting van ca. € 17,50 p.p.

19:30 uur
Vertrek huiswaarts.

20:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 60 personen € 99,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen ook mogelijk; prijzen op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met vlaai
* entree kasteeltuinen Arcen
* lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
* rondleiding Hertog Jan als beschreven ca. 2 uur
* drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

Foto’s © Kasteeltuinen Arcen & © Hertog Jan Brouwerij