Het Aviodrome & Elburg

12:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van bar, airco en toilet staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen.  Aansluitend vertrekt u richting Lelystad.

13:15 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het Aviodrome, waar u wordt ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en appelgebak. Na de koffie staan tegen 13.45 uur, de deskundige gidsen al klaar om u mee te nemen (maximaal 20 gasten per gids) voor een reis langs de hoogtepunten van 100 boeiende luchtvaartjaren………….! Zonder rondleiding krijgt u een korting van ca. € 4,00 p.p.

In Aviodrome kom je ogen en oren tekort en men beleeft hier de wereld van de luchtvaart op een leuke manier. Er wordt vaak gevlogen, motoren gestart, er is een audiovisuele route met geluiden, filmbeelden, interactieve zaken, een restauratie- werkplaats, een grootbeeld filmtheater, een simulator en een hal van 6000 m² met vliegtuigen.
Ook is er een prachtig buitenterrein met nostalgische vliegtuigen en diverse historische luchtvaartgebouwen zoals het perfect nagebouwde vooroorlogse Schiphol gebouw uit 1928. Ervaar de Nederlandse luchtvaart van toen en nu! Bewonder meer dan 100 unieke oude en nieuwe vliegtoestellen van dichtbij. Stap aan boord van een echte Boeing 747 Jumbo Jet of bekijk de spectaculaire 4D-film. De burgerluchtvaart bestaat al meer dan 100 jaar. Om dat te vieren is het binnen museum van Aviodrome volledig vernieuwd! De nieuwe, interactieve expositie toont iconische toestellen en vertelt het avontuurlijke verhaal van pioniers uit de luchtvaart.

Na de rondleiding die ca. 1,5 uur duurt, heeft u nog even de tijd om zelf rond te kijken of iets (voor eigen rekening) te gebruiken in het restaurant.

15:45 uur
Vertrek richting Elburg.

16:30 uur
In Elburg aangekomen kunt u uw gasten even vrije tijd geven om te genieten van de prachtige monumenten, gezellige haven, leuke terrasjes en mooie winkels!

Liever samen iets doen of uw gasten laten kiezen; ook dat kan:

*JOODS MUSEUM SJOEL een prachtig museum dat in 2010 een Mont Blanc Award ontving voor beste kleine museum! Inmiddels is het museum wederom uitgebreid geeft het een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Kosten entree ca. € 7,00 p.p./ Duur ca. 1-1,5 uur (entree Museumjaarkaart is gratis) Eventueel is een 1 uur durende Joodse wandeling met gids ook mogelijk na uw bezoek aan het museum; kosten wandeling ca. € 4,50 p.p.

 * HISTORISCHE VISAFSLAG
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee!
In 1985 werd de oude visafslag teruggekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok.
Duur ca. 30-40 minuten/Kosten ca. € 3,50 per persoon incl. het mijnen van een paar visjes/maximaal ca. 40 personen per keer

* HISTORISCHE BOTTERWERF
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het decor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op een boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind en storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee. Kosten ca. € 3,50 p.p./ met uitleg ca. € 4,50 p.p.

* FOTOPOLY
Dit is een interactief spel voor jong en oud dat buiten gespeeld wordt binnen de stadsgrachten van Elburg. Het spel is uiterst geschikt voor groepen en in kleinere teams gaat men, gewapend met een fotoboek, op ontdekkingstocht door Elburg. Het uiteindelijke doel is zoveel mogelijk punten te behalen. Het team met de meeste punten wint en krijgt naast eeuwige roem nog een leuk prijsje! Duur ca. 1,5-2 uur. Kosten ca. € 3,50 p.p.

*HAVEN- of STADSWANDELING MET GIDS
Ga mee voor een prachtige wandeling door het havengebied of door de oude stad! Een deskundige gids vertelt u alles over de visserijgeschiedenis en andere wetenswaardigheden van Elburg. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 7,50 p.p. De wandeling is uit te breiden met een bezoek aan de Botterwerf en/of visafslag.

*RONDLEIDING BIERBROUWERIJ
In de oude vesting van Elburg ligt de nieuwe Stadsbrouwerij waar bieren van Eembier worden gebrouwen. Een tour door de brouwerij duurt ca. 1uur incl. het proeven van 3 speciaal bieren; per tour kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Kosten rondleiding incl. proeverij 3 speciaal bieren ca. € 14,50 p.p./ niet dagelijks geopend!

* BOTTER VAREN
Stap aan boord en hijs de zeilen! Een tocht met één van de historische botters vanuit de haven van Elburg is een onvergetelijke ervaring. De  verhalen van de schipper en opstapper bezorgen u een onvergetelijke tocht! En durft u het aan, dan zal de schipper u aan het roer zetten, zodat u zelf kunt ervaren hoe het was om IJsselmeervisser te zijn. Duur vanaf  1,5 uur/Kosten ca. € 195,00 per botter/maximaal 12 gasten

* ZANDVERHALEN
Elburgs nieuwste attractie van wereldformaat! Geniet van 1 van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, botters en beeldhouwwerken, komen de verhalen van onze cultuur tot leven! Duur ca. 2 uur/Entree ca. € 16,50 per persoon/minimaal 20 personen.

18:00 uur
Op een sfeervolle locatie in hartje Elburg staat een heerlijk 3 gangen diner in buffetvorm voor u klaar: kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, runderstoofpotje, cajun schotel, gebakken kibbeling, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een mini sorbet met vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom. Drankjes Hollandse bar kosten op deze locatie ca. € 3,50 per stuk wanneer de drankjes op 1 rekening gaan. Bestelt men de drankjes los dan betaal je de normale prijs. Drankjes Hollandse Bar all-in gedurende 2 uur kost ca. € 15,00 p.p. U zit met uw gezelschap in een eigen, aparte ruimte! Uiteraard is een andere locatie of maaltijd mogelijk!

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

PRIJSINDICATIE:
45– 62 personen € 84,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand voorstel mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

DEZE PRIJS IS INCLUSIEF:
*
vervoer per luxe touringcar met airco, bar en toilet
* 2 kopjes koffie of thee & appelgebak
* entree Aviodrome incl. rondleiding 1,5 uur (zonder rondleiding ca. € 4,00 korting p.p.)
* vrije tijd Elburg (of u kiest een onderdeel uit de diverse mogelijkheden)
* 3 gangen buffet als beschreven (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur