Het Groene Hart & Avifauna

10:00 uur   
Vertrek uit de regio per luxe touringcar voorzien van airco en toilet. Onze chauffeur brengt u richting Zuid Holland.

11:30 uur
Verwachte aankomst in Alphen aan den Rijn waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een leuke 75 minuten durende rondvaart door het Groene Hart!
Tijdens de vaart kunt u genieten van het Hollandse Polderlandschap en de gezellige drukte van de vele watersporters.

11:45 uur
Vertrek van de boot (dit is een vaste tijd; alternatief is een tocht om 14 uur) waar u aan boord wordt ontvangen met een lekker kopje koffie of thee en gebak.
De toeslag voor een 2e koffie of thee is ca. € 2,75 p.p.

13:00 uur
Terug aan vaste wal wandelt u naar het sfeervolle restaurant waar de lunch voor u klaar staat: kroket, diverse soorten brood, bolletjes, diverse vleeswaren en kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee.

14:15 uur
Na de lunch heeft u volop de tijd om te genieten in Avifauna en alles wat dit mooie park te bieden heeft; er is altijd wel iets te beleven!

Zo voer je zelf de Australische honing- papegaaien en kijk je bij het voeren van de pinguïns en pelikanen. Verschillende vogels kun je tussen het groen van de Filipijnse jungle ontdekken en de sierlijke flamingo’s bekijk je van heel dichtbij in het Cubaanse brakwater-moeras. Ook de spectaculaire vogeldemonstratie (om 15 uur) mag je niet missen! Je ziet de vogels hier van dichtbij vliegen, eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Maar Avifauna biedt zoveel meer!

Zo zijn er niet alleen vogels maar is er ook een Oosterse tuin met rode panda’s. Of een halfapen verblijf waar je zelf tussen de groep ringstaartmaki’s en rode vari’s kunt wandelen! Op het eiland Nuboso zie je dwergaapjes en bijzondere vogels in een mini Zuid- Amerikaans nevelwoud. Dit jaar zijn er niet alleen voederpraatjes bij de halfapen ook vertelt een verzorger iedere dag tijdens het voeren de leukste informatie over de dwerg apen.  

Rolstoelen
Vogelpark Avifauna is goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers en er zijn invalidentoiletten in elk restaurant. Ook zijn er ‘slecht ter been’ stoelen te leen met een muntje van € 1,00. Het is helaas niet mogelijk om deze stoelen te reserveren. Besef wel dat Vogelpark Avifauna een park is met veel natuur, wat betekent dat niet alle paden even recht zijn.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner onderweg, bijvoorbeeld:
* Warm gesneden fricandeau, gekookte en gebakken aardappels, 3 soorten verse seizoens-groenten met jus, gemengde salade en appelmoes
* Pudding van het huis en luxe ijstaarten
In dat geval betaalt u een toeslag voor het diner van ca. € 20,00 p.p. + extra bushuur.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 87,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* rondvaart 75 minuten inclusief 1 koffie of thee met gebak
* koffietafel met kroket en drankjes als beschreven
* entree Avifauna inclusief Vogeldemonstratie
* verzorging van de chauffeur