Het Woudagemaal & Mooi Giethoorn

09:30 uur
Onze chauffeur staat voor in de regio met een luxe touringcar voorzien van toilet & airco. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend vertrekt u richting het noorden.

10:30 uur
In Friesland aangekomen wordt u ontvangen met 2 kopjes koffie of thee en Oranjekoek. Na de koffie nemen deskundige gidsen u mee voor een bezoek aan het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

DE KRACHT VAN STOOM EN WATER
Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen.

STRIJD TEGEN HET WATER
Het gemaal wordt nog steeds ingezet om het waterpeil in de Friese wateren te verlagen. Om de ketels te vullen met water, de zware stookolie voor te verwarmen en de acht pompen een voor een op te starten, is een ploeg van minimaal elf mensen nodig. Na zes uur opstarten en opwarmen draait de bijna 100 jaar oude machine op volle toeren. En dat is een fantastisch gezicht!

Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO. De rondleiding met meerdere deskundige gidsen, duurt ca. 1 uuren daarna heeft u dan nog de tijd om de 3D film te bekijken (van ca. 15 minuten) en de interactieve bezoekersruimte te bezoeken.

12:30 uur
Onze chauffeur brengt u richting Giethoorn.

13:15 uur
Op een gezellige locatie staat de koffietafel voor u klaar: Kroket, diverse soorten brood, bolletjes, diverse soorten vleeswaren en kaas, zoetbeleg en 2 kopjes koffie of thee. (Toeslag soep ca. € 3,50 p.p.)

14:30 uur
Na de lunch maakt u een mooie tocht van 1 uur door het centrum van Giethoorn maar ook door de prachtige natuurgebieden waarover de deskundige gids u veel zal vertellen! Twee uur varen kan ook; toeslag € 6,00 p.p. en 1,5 uur kan ook; toeslag € 3,00 p.p.

Ter informatie:
De rondvaartboten zijn eenvoudige boten waar u via een paar treden instapt. Bij slecht weer is de boot uiteraard overdekt! Er is geen toilet aan boord.

TIP: 
Wilt u wat meer ‘actie’ in Giethoorn of zoekt u een leuk teambuilding-programma dan kunnen wij u bijvoorbeeld een leuke solextocht, een GPS tour, Boogschieten, Punter puzzeltocht, Dropping op het meer, Tandemspeurtocht, DAF rally etc. aanbieden; vraag ons naar de mogelijkheden!

15:30 uur
Terug in Giethoorn heeft u nog even de tijd om rond te kijken in Giethoorn of iets te gebruiken op eigen gelegenheid.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts. (Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een lekker diner; prijzen en suggesties op aanvraag!)

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma. 

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 77,50 per persoon
54 – 62 personen € 75,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen of variaties op bovenstaand programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
. vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
. 2 kopjes koffie of thee met appelgebak
. entree, rondleiding en film Woudagemaal
. koffietafel als beschreven
. rondvaart 1 uur met deskundige gids
. vrije tijd Giethoorn
. verzorging van de chauffeur