Historisch Delft & Actie in Scheveningen

08:30 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Delft. Onderweg zorgen wij voor koffie en thee en een heerlijke verse gevulde koek van de bakker! Toeslag voor een 2e koffie of thee is ca. € 1,75 p.p.

10:30 uur
Verwachte aankomst in Delft waar u allereerst op bezoek gaat bij de Koninklijke Porceleyne Fles! Hier nemen deskundige gidsen uw gezelschap mee voor een bezoek aan de enige overgebleven Delftse Aardewerkfabriek uit de 17e eeuw! Dit is ook een leuke bestemming voor Nederlandse gezelschappen! Dit wordt vaak vergeten omdat we misschien denken dat Delfts Blauw vooral wat is voor buitenlandse toeristen….    maar dat is absoluut een grote denkfout! De schilders laten je zien hoe men het aardewerk beschildert en in de fabriek zie je hoe alles wordt gebakken en afgewerkt. Sinds 2012 is er ook een geweldige experience, met beeld, geluid en animatie. In de rondleiding kom je langs bijv. de kamer van Vermeer, de Koninklijke schatkamer over onze Oranjes en het bouwkeramiek in het gebouw zelf.

11:45 uur
Na uw bezoek aan de Porceleyne Fles staat de chauffeur klaar om u naar uw lunch locatie aan de rand van het centrum te brengen. Wilt u liever iets anders doen in de ochtend dan zou de Porceleyne Fles vervallen (ca. € 12,00 p.p. korting) en zijn er de volgende mogelijkheden:

* FOTOPUZZELTOCHT
In groepjes wandelt u in anderhalf uur langs de mooiste bezienswaardigheden van Delft. U krijgt een route en een boekje mee, hierin vindt u ludieke vragen en mooie foto’s van de prachtige historische binnenstad waar u doorheen loopt. Aan de hand van de foto’s kunt u de fotopuzzeltocht oplossen. Aan het einde van de tocht krijgt iedere deelnemer een Delftsblauw- aandenken. Aanbevolen groepsgrootte 4 tot 6 personen. Bij regenachtig weer zijn paraplu’s beschikbaar. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 7,00 p.p.

* STEP-PUZZELTOCHT
Tijdens deze hilarische en leerzame puzzeltocht op de step ontdekt u in anderhalf uur de vele gezichten van Delft. De knalgele kickbikes zijn een ideaal vervoermiddel om de autoluwe binnenstad van Delft te ontdekken. U krijgt een boekje mee met een route en leuke en verrassende vragen over de bezienswaardigheden die u tegenkomt tijdens de tocht. Bij inlevering van de juiste oplossing krijg u als prijs een Delftsblauw- geschenkje. De steps zijn ook los te huur.  Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 14,95 p.p.

* STADSWANDELING DELFT MET DESKUNDIGE GIDSEN
Maak al wandelend kennis met historisch Delft: oude panden, prachtige gevels, boomrijke grachten, pittoreske bruggetjes en een indrukwekkend marktplein. Ga mee terug naar de tijd van Vermeer en Willem van Oranje maar beleef ook levendig en gezellig Delft: zwerf mee door de kleine straatjes, langs winkeltjes en vrolijke terrassen. De enthousiaste en ervaren stadsgidsen kunnen u begeleiden bij uw ontdekkingstocht door Delft. Een stadswandeling kan ideaal gecombineerd worden met een bezoek aan de Nieuwe en/of Oude Kerk of museum Het Prinsenhof. Duur wandeling ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 8,50 per persoon afhankelijk van het aantal deelnemers. Er mogen maximaal 25 personen per gids mee.

RONDVAART duur 45 minuten/ca. € 10,00 p.p.

* BEZOEK EN RONDLEIDING OUDE EN NIEUWE KERK DELFT
Een bezoek aan onze prachtige kerken zult u niet snel vergeten. Honderden jaren geschiedenis komen aan u voorbij. U kunt de kerk bezichtigen en daarbij de brochure gebruiken; dan betaalt u alleen de entree of u kunt een rondleiding reserveren. Entreekaartje voor beide kerken ca. € 8,00 p.p. (incl. Toren € 10,00 p.p.) Kosten rondleiding per gids per kerk ca. € 75,00 per uur /max. 20 personen per gids.
Delft en het Nederlandse Koninklijk Huis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds Willem van Oranje worden bijna alle leden daarvan bijgezet in de koninklijke grafkelders in de Nieuwe Kerk. In 2002 en 2004 nog, vonden drie leden van de Koninklijke Familie hier hun laatste rustplaats. Gerekend vanaf Willem van Oranje kent Nederland één van de oudste koninklijke families ter wereld. De Nederlandse monarchie werd echter pas officieel van kracht in 1813, met de inhuldiging van koning Willem I. Het was slechts toevallig dat Willem van Oranje in Delft werd begraven. Zijn voorouders lagen immers in de Grote Kerk van Breda, maar die stad was ten tijde van zijn overlijden in handen van de Spanjaarden. Zodoende werd de ‘Vader des Vaderlands’ in de Nieuwe Kerk begraven. Zijn bijzonder fraaie grafmonument geeft de kerk nog steeds koninklijke allure.

* ESCAPE THE CITY
Lukt het jullie om te ontsnappen uit Delft met dit uitdagende interactieve spel? Met een kaart waarbij de stad opgedeeld is in vakken, is het aan jullie de opdracht om de aan de hand van foto’s en de kaart de puzzel op te lossen. Hebben jullie een locatie gevonden, dan stuur je een groepsselfie naar de instructeur, is het juist, dan kan je door, is het fout, dan moeten jullie de andere kant op. Duur ca. 1,5 uur/Kosten per 6 personen ca. € 75,00

* VAARPUZZELTOCHT
In prachtige fluisterbootjes bevaar je de Delftse wateren. Aan de hand van ludieke vragen en verrassende oplossingen puzzel je kriskras d oor de vele grachtjes en onder de ontelbare bruggen door die de historische binnenstad telt. De grachtenpuzzeltocht kan worden uitgebreid met een picknick- of borrelmand aan boord of verrassende workshops en activiteiten op sfeervolle locaties langs de route. Duur ca. 1,5 uur/Kosten ca. € 14,95 p.p.

12:30 uur
Er staat een goed verzorgd lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: soep, kroket, diverse soorten brood, diverse soorten vleeswaren en kaas, 2 kopjes koffie, thee of melk.

13:30 uur
Vertrek richting Scheveningen voor het middagprogramma. U kunt natuurlijk ook in Delft blijven en een onderdeel kiezen uit de voorgaande items. Ook kunt u deze dag combineren met Corpus in Leiden (reis door de mens) of bijvoorbeeld Den Haag; Madurodam (ca. € 16,50 p.p. entree), Omniversum (ca. € 11,50 p.p.) Rondleiding Binnenhof en/of Ridderzaal en/of Tweede Kamer (vanaf ca. € 6,50 p.p. > let op aangepast programma tijdens verbouwing die duurt tot 2026). Wij maken graag een passend voorstel!

14:15 uur
Op het strand aangekomen is het tijd voor ACTIE!

* GPS DROPPING SCHEVENINGEN
Ben jij avontuurlijk ingesteld? Was je vroeger weg van spoorzoekertje spelen? Dan is een gps tocht helemaal wat voor jou! De nieuwste vorm van wandelen met avontuur is een gps –tocht en is geschikt voor iedereen. Na de uitleg over het gebruik van de gps-apparatuur is het tijd om te vertrekken. Bij de start ontvangt ieder team de coördinaten aan de hand van een mapje en kan de tocht beginnen. In dat mapje staan niet alleen de coördinaten, maar ook de vragen die bij de tocht behoren. Teambuilding, communicatie en een beetje creativiteit behoren tot de benodigde vaardigheden om de tocht tot een succes te volbrengen.

Scheveningen behoort tot de grootste badplaatsen van Noord-West Europa en beschikt sinds 1904 over een haven. Maak tijdens deze gps-tocht een tour langs de verschillende bezienswaardigheden van deze haven. Je komt bijvoorbeeld langs de oude vissersboten, diverse gezellige terrasjes en de visafslag. Deze tocht zal volledig in het teken staan van Scheveningen. De gps-tocht bestaat uit verschillende teambuilding opdrachten en kennisvragen die onderweg beantwoordt kunnen worden. Onderweg zullen de instructeurs u opvangen voor 3 teambuilding opdrachten. Als finale spel zullen we eindigen met de Boeren Beachgolf; in de tocht hebben we een groot parcours van 5 holes op het strand of in een duinpan, waar je met je groep in zo min mogelijk slagen het boeren golfparcours aflegt. Welk team bereikt als snelste de eindbestemming en heeft de meeste punten gescoord na het beantwoorden van de vragen? Uiteraard is er voor de winnaars een beloning!! Duur ca. 1,5 uur inclusief consumptie vanaf ca. € 23,50 p.p.

* VLIEGEREN/POWERKITEN
De ultieme uitdaging voor sportieve mensen die houden van strand en wind. Lekker een dagje uitwaaien op het strand van Scheveningen met Nasawing vliegers/ powerkites en matrassen in alle soorten en maten. In deze 1,5 uur leert iedereen te vliegeren/ powerkiten. Er zijn genoeg vliegers voor iedereen! U leert de speciale vliegers/ powerkites op een veilige manier te besturen en natuurlijk een heleboel leuke trucjes! Liever Vliegeren/ powerkiten op techniek? Test hoe goed uw techniek is met bepaalde spelvormen! Duur ca. 1,5 uur inclusief consumptie vanaf ca. € 25,00 p.p. Het powerkiten is wel heel erg afhankelijk van het weer!

* ZESKAMP
Uw gezelschap neemt deel aan een competitief en sportief programma waarbij u teruggaat in de tijd van het wel bekende Sterrenslag!  Uw gezelschap wordt verdeeld in kleine groepjes welke allen de 6 onderdelen tegen elkaar afwerken. Een team kan alleen winnen als zij onderling goed samenwerken, er volledig voor gaan én de juiste tactiek hebben. Het team dat de meeste punten in de wacht sleept gaat aan het eind met de Master Cup Beker naar huis! De activiteiten duren ca. 2 uur. Een leuk uitje voor groepen omdat er voor ieder wat wils is! Niets moet en alles mag. Dit is leuk voor jong en oud en je hoeft hier niet heel sportief J voor te zijn! Tussen de bedrijven door zal er even gepauzeerd worden en is er voor iedereen een consumptie inbegrepen.

Wij hebben de volgende onderdelen voor u klaar staan: –  Hindernisbaan – skippyrace – Megajenga –Waterrace – Bumperz – Katapult bouwen (andere onderdelen zijn ook mogelijk!)
Uiteraard wordt het geheel ter plaatse begeleidt en is een beker én eeuwige roem voor het winnende team inbegrepen! Duur ca. 1,5 uur inclusief consumptie vanaf ca. € 25,00 p.p.

* ROYAL TOUR
(voor de mensen die niet mee willen of kunnen doen aan de activiteiten)
Een 1,5 uur durende stadstour met gids waarbij u alles te weten komt over Koninklijk Den Haag! U passeert o.a. de Koninklijke Stallen, het Werkpaleis, woonhuis Prinses Beatrix etc. Uiteraard krijgt u uitleg van een deskundige gids. Kosten ca. € 250,00 voor de gids/ + ca. € 40,00 voor de extra kilometers. Eventueel zouden deze mensen ook vrij kunnen zijn om lekker uit te waaien aan het strand of te shoppen in de overdekte Palace Promenade.

Er zijn uiteraard ook nog genoeg andere dingen om te doen in Den Haag, zoals het bekende spel; Wie is de Rat, een bezoek aan de Koninklijke Wachtkamer op het Station, bezoek aan het Vredespaleis, Panorama Mesdag, diverse Musea etc.

17:15 uur
Dit kan ook eerder/later even afhankelijk van het middagprogramma. Vertrek naar uw dinerlocatie in Gouda.

18:00 uur
In Gouda aangekomen staat een uitstekend live cooking buffet voor u klaar. Dit restaurant heeft één van de grootste wereldkeukens van Nederland, presenteert een onbeperkt All-in-Dinner, genieten voor een vast bedrag inclusief frisdrank, bier, wijn, koffie & thee en luxe desserts! U kunt de smaken uit bijna alle culturen proeven in slechts één avond, met gerechten uit China, Japan, Italië, Frankrijk, Nederland en Zuid-Amerika. Het restaurant beschikt ook over aparte ruimtes waar u met uw gezelschap kunt zitten.

Uiteraard is het ook mogelijk om wat dichter bij huis te eten en te gaan voor een heerlijk BBQ buffet, bijvoorbeeld: Ruim assortiment aan luxe vleessoorten (onbeperkt) om zelf af te bakken, zoals biefstuk, runderlapjes, spareribs, shaslick sticks, varkenslapjes, worsten, speklapjes, kipfilet en satéstokjes – Vegetarisch grill assortiment (indien wenselijk) – Huzarensalade – Vissalade – Salade van de dag – Rauwkostsalade – Assortiment XXL broden – Diverse smeersels: kruidenboter, tapenade en aioli – Knoflooksaus – Barbecuesaus – Cocktailsaus – Satésaus – Stroganoffsaus – Vleeskruiden – Frites & gebakken aardappelen – Mayonaise. U sluit af met een lekkere sorbet: bol vanille ijs, aardbeiensaus en slagroom! (uiteraard is een dessertbuffet ook mogelijk). Kiest u voor dit BBQ buffet i.p.v. het Live cooking arrangement dan krijgt u een korting van ca. € 9,00 p.p. maar dan zijn drankjes exclusief; deze kunt u wel afkopen voor ca. € 9,50 p.p. (Hollandse Bar) gedurende 2 uur! Ook een drie gangen diner behoort tot de mogelijkheden (korting ca. € 10,00 p.p. en dan zijn er ook geen drankjes inbegrepen).

22:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 105,00 per persoon
55 – 64 personen € 103,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 1 kopje koffie of thee met grote gevulde koek
* entree en rondleiding Porceleyne Fles
* lunchbuffet met soep, kroket en drankjes als beschreven
* middagprogramma (excl. entreegelden als beschreven)
* live cooking buffet inclusief drankjes als beschreven gedurende 2,5 uur
* verzorging van de chauffeur