Hoorn, Wadlopen & Zeehonden

08:45 uur
Vertrek uit per luxe touringcar, voorzien van airco & toilet. Onze chauffeur brengt u richting Hoorn.

10:00 uur
In Hoorn wordt u op een gezellige locatie verwacht voor 2 kopjes koffie of thee met gebak.

10:30 uur
Deskundige gidsen nemen u mee voor een leuke 1,5 uur durende stadswandeling door historisch Hoorn.

U ruikt hier bijna nog de nootmuskaat uit de Gouden Eeuw; u hoort de scheepsjongens weer aanmonsteren, de zeilen worden gehesen en het dek wordt gezwabberd. Al wandelend met een van onze gidsen waant u zich in de koopmansstad Hoorn uit de Gouden Eeuw. Ons bekwame gidsenteam neemt u graag op sleeptouw langs bijzondere plekken en vertelt hier honderduit over. Er gaan maximaal 20 personen per gids mee.

12:00 uur
De wandeling eindigt bij de bus-parkeerplaats waar de chauffeur al op u staat te wachten om u mee te nemen richting Den Helder.

12:30 uur
Op een gezellige locatie staat een lekkere én snelle lunch voor u klaar want vanwege het tij moeten we om 13.30 uur vertrekken* voor het wadlopen! De lunch bestaat uit een lekker kopje soep, 2 belegde broodjes en een krentenbol en koffie, thee, melk en jus d’orange.

Aansluitend vertrekt u richting het punt waar de boot al op u ligt te wachten om u mee te nemen voor een leuke ca. 1 uur durende tocht naar het punt waar u wordt afgezet om te voet verder te gaan! Onderweg is er ook nog tijd om zeehonden te spotten!

14:30 uur
U wordt door de boot afgezet op het Wad waarvandaan u in ca. 1,5 uur terug loopt naar de vaste wal. Dit is een tocht die uitermate geschikt is voor beginners en dus voor iedereen. Normaal duurt een wadlooptocht al gauw 3,5 uur……!

16:15 uur
U bent weer terug aan vaste wal (als het goed is…) en u kunt zich even afspoelen / omkleden in de ‘wasstraat’, indien nodig. Daarna heeft u nog even tijd om bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. (1 consumptie (fris) en hapje inbegrepen!)

17:00 uur
Op een gezellige locatie besluit u deze sportieve dag met een lekker diner dat er als volgt uit kan zien:
* heldere groentesoep
* varkensschnitzel met Stroganoff saus
* ijs met vruchten en slagroom
Uiteraard is het ook mogelijk het diner (of een buffet of een lekker BBQ) wat verder huiswaarts te gebruiken of te kiezen voor een buffet of bbq; prijzen en suggesties op aanvraag.

19:00 uur
Vertrek huiswaarts.

20:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

45 – 62 personen € 95,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

· vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
· 2 kopjes koffie of thee met huisgemaakt appelgebak
· stadswandeling Hoorn o.l.v. deskundige gidsen
· lunch als beschreven
· boottocht over het Wad incl. zeehonden spotten
· wadlopen ca. 1,5 uur
· napraten onder genot hapje en drankje als beschreven
· drie gangen diner (excl. drankjes)
· verzorging van de chauffeur

* de tijden van het wadlopen hangen samen met het tij dus informeer vooraf naar de exacte tijden zodra u een datum weet.
Afhankelijk van de tijd van vertrek voor het wadlopen kunt u het wadlopen ook combineren met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum of bijvoorbeeld een sterrenspeurtocht in Volendam!