Joods Museum Sjoel & Bijbelverhalen in Zand

10:30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar met airco & toilet, en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Elburg.Uiteraard is eerder of later vertrekken mogelijk; dan passen wij het programma voor u aan!

11:45 uur
In Elburg aangekomen stapt u uit op de parkeerplaats en loopt u in een paar minuten naar de sfeervolle lunch locatie waar het rond 12 uur tijd is voor een heerlijk luxe lunchbuffet: Groentesoep, Kwekkeboom kroket,  diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchten-roombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.
U kunt het buffet eventueel uitbreiden met een huzaren- & vissalade a ca. € 2,50 p.p.

13:15 uur
Na de lunch brengt u een bezoek aan het Joods Museum Sjoel Elburg; een prachtig museum dat in 2010 een Mont Blanc Award ontving voor beste kleine museum!

Inmiddels is het museum wederom uitgebreid en geeft het een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Hier hoort u verhalen over het (on)gewone dagelijks leven van Joodse families die vanaf 1700 in Elburg woonden. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Het museum is grotendeels op de begane grond, alleen de ‘vrouwengalerij’ in de voormalige Synagoge is via een trap bereikbaar. Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree; deze korting van ca. € 7,00 p.p.  wordt op de eindnota met u verrekend.

In plaats van een bezoek aan Museum Sjoel is een leuke rondvaart ook mogelijk; deze duurt ca. 50 minuten en kiest u hiervoor in plaats van een bezoek aan Sjoel dan betaalt u een toeslag van ca.
€ 2,00 p.p. Ook is het mogelijk een mooie stads- of havenwandeling te maken onder leiding van een deskundige gids; kiest u hiervoor dan krijgt u een korting van ca. € 1,00 p.p. En wat dacht u van een bezoek aan de historische Botterwerf (korting ca. € 3,00 p.p.) of de Visafslag (korting ca. € 3,00 p.p.)

Er kan dus genoeg in Elburg; en dan hebben we de musea nog niet eens allemaal benoemd want er is ook een prachtig Gemeentemuseum en nog een Orgelmuseum in Elburg! Natuurlijk kunt u uw gasten ook vrije tijd geven; in dat geval vervalt uw bezoek aan Museum Sjoel en krijgt u een korting van ca. € 7,00 p.p.

15:15 uur
U brengt een bezoek aan Elburgs nieuwste attractie van wereldformaat; ZANDVERHALEN! In Elburg is bij de haven de grootste overdekte zandsculpturen attractie van Europa gebouwd met als thema ‘Bijbelse Zandverhalen’. Vanaf de eerste dag blijkt dit een geweldige belevenis voor groepen, het is echt overweldigend!
Alles is binnen en overdekt, rolstoeltoegankelijk en tot in de kleinste details gemaakt! Hier hebben de beste zandkunstenaars ter wereld aan meegewerkt. Dit is 1 van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, beeldhouwwerken en botters kom je hier ogen en oren te kort; dit moet je gezien hebben! De bedenker van dit alles is Aad Peters: poppenspeler, theater- en televisieproducent.

Tussen de bedrijven door kunt u hier ook een kopje koffie o.i.d. gebruiken in het bijhorende restaurant; dit is voor eigen rekening maar uiteraard kunnen wij ook iets voor het hele gezelschap regelen. Kosten voor 1 kopje koffie of thee met appelgebak ca. € 5,75 p.p.

17:00 uur
Uw chauffeur staat klaar om u weer naar huis te brengen maar uiteraard is het ook mogelijk om de dag af te sluiten met een heerlijk diner.

Dat kan er als volgt uitzien:
* Hollandse groentesoep
* gesneden varkensrollade, gebakken aardappelen, frites, warme groenten, salade,
* kleine sorbet met bol vanille-ijs, aardbeiensaus en slagroom

Heeft u liever een feestelijk buffet dan kan dat ook! Dit ziet er als volgt uit: kop groentesoep, salade van de dag, appelcompote of stoofperen, rauwkostsalade, varkenshaas met roomsaus, cajun schotel, gebakken kibbeling, kippenboutjes, gehaktballetjes, satéstokjes, frites, gebakken aardappelen, stokbrood en kruidenboter. Het dessert bestaat uit een lekkere mini sorbet met slagroom. Toeslag diner ca. € 23,00 p.p. inclusief 2 uur extra bushuur en u bent dan ook ca. 2 uur later thuis). Toeslag buffet ca. € 25,50 per persoon inclusief 2 uur extra buhuur.

18:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 81,00 per persoon
45 – 62 personen € 79,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* heerlijk lunchbuffet inclusief drankjes als beschreven
* entree en uitleg Museum Sjoel
* entree Zandverhalen; Bijbel in Zand
* verzorging van de chauffeur