De Kaasmaker & Utrecht

10:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet staat voor in de regio en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u via een leuke route richting Utrechtse Heuvelrug.

11:00 uur
U wordt ontvangen in de koffiekamer van de zeer sfeervolle en monumentale Kaasboerderij. Onder het genot van twee maal een kopje koffie met gesorteerd gebak ziet u een korte film over het maken van kaas en boter. Tijdens deze film krijgt u twee soorten kaas te proeven.

Daarna kunt u een bezoek brengen aan het kleine maar leuke Kaas- en Botermuseum. Het museum geeft een beeld van boerderijgevels, een dorpsplein met straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht. Wilt u nog iets extra’s doen dan is de Speurtocht naar Spreekwoorden een leuke aanrader!  Tevens kunt u de Kaasmakerij bezichtigen waar vroeger de kaas werd gemaakt. In de leuke Landwinkel treft u tal van Hollandse lekkernijen en souvenirs aan.

13:00 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse broodsoorten met gevarieerd hartig beleg en 2 kopjes koffie, thee, melk of karnemelk. (toeslag soep ca. € 3,00 p.p.) Eventueel is een warme 3 gangen lunch ook mogelijk!

14:00 uur
U vertrekt naar de historische binnenstad van Utrecht. Hier aangekomen stapt u in een rondvaartboot. Deze neemt u mee voor een schitterende tocht door de oude grachten en singels van Utrecht. Vanaf het water is het hart van Utrecht nog mooier! Laat u verrassen door de even fraaie als oude bruggen, de zeldzame werfmuurbegroeiing, de sprekende beeldhouwwerkjes
en de statige Domtoren. Deze rondvaart duurt 1 uur maar is niet geschikt voor mensen in een rolstoel omdat u een paar treden af moet om in de boot te komen!

15:30 uur
Na de rondvaart heeft u nog even vrij in het gezellige centrum van de stad om bijvoorbeeld te winkelen of een terrasje te pikken. Uiteraard kunnen wij ook nog iets voor u regelen, bijvoorbeeld een mooie stadswandeling met een verhalenverteller, een bezoek aan de brouwerij of Kasteel de Haar in Haarzuilens. Een kijkje nemen bij het Spoorwegmuseum of 1 van de andere musea is een mogelijkheid; vraag ons naar de mogelijkheden!

16:45 uur
Vertrek huiswaarts. Ook is het mogelijk de dag af te sluiten met een lekker diner in bijvoorbeeld Haarzuilens. Kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 19,50 p.p. Er komen dan ca. 2 uur extra uren bij bushuur a ca. € 60,00 per uur.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 60 personen  € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* 2 kopjes koffie of thee met gebak
* entree Kaasmuseum en de landwinkel
* goed verzorgde lunch met kroket en drankjes als beschreven
* presentatie kaasmakerij inclusief kleine proeverij
* rondvaart Utrecht van 1 uur
* vrije tijd Utrecht
* verzorging van de chauffeur

Foto 6: © Weistaar
Foto 3: © Bus Idee