Kasteel de Haar

09:00 uur
Onze luxe touringcar, voorzien van airco en toilet, staat voor en uw gasten hebben de tijd om in te stappen. Aansluitend vertrekt u richting Kasteel de Haar.

10:30 uur
Op een mooie locatie in Haarzuilens, vlakbij het kasteel, staat een kopje koffie of thee met luxe gebak voor u klaar. Toeslag voor een 2e kopje koffie is ca. € 2,00 p.p. Uiteraard is een kopje koffie met appelgebak bij het kasteel ook mogelijk maar dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,50 per persoon.

11:00 uur
Onze chauffeur brengt u naar het kasteel waar u ruim de tijd heeft om rond te kijken; in iedere ruimte vindt u duidelijke ‘kaarten’ met informatie in meerdere talen.

Een bezoek aan Kasteel de Haar Utrecht, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland, voert u terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners. Tijdens een bezoek met uw gezelschap krijgt u een idee van de enorme rijkdom waarin de internationale jetset aan het begin van de 20ste eeuw leefde. Verbaas u over de on-Nederlandse weelde van het kasteel met een schat aan kunsten cultuurhistorie.

Het kasteel
De puissant rijke baron Etienne en barones Hélène lieten ter meerdere eer en glorie van de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar eind 19e eeuw het kasteel herbouwen, door meester-architect Cuypers, bekend van ontwerp Rijksmuseum, van on-Nederlandse allure: met wel 200 kamers, een variëteit aan torens en transen en een enorme overkapte binnenplaats kent het in Nederland zijn gelijke niet.

De traditie
Het hele jaar door ziet alles in het kasteel er nog precies zo uit als tijdens de bewoning van de familie in de septembermaand. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het eraan toeging tijdens het verblijf van de baron en barones. Enige verschil is dat u ook een kijkje mag nemen in de personeelsverblijven. U ziet de Oude Keuken waar gezwoegd werd op kunststukjes voor op de desserttafel, maar ook de Balzaal, de Ridderzaal en de Eetzaal.

Kiest u voor de rondleiding van 60 minuten (toeslag ca. € 75,00 per gids/maximaal 20 personen).
Mensen met een MJK hebben gratis entree maar dit geldt pas vanaf de 21e betalende persoon! Het Kasteel hanteert vaste tijden voor de rondleidingen voor groepen:
maandag t/m zaterdag om 09.30 uur en maandag t/m vrijdag ook om 15.30 uur. Bezoekt u het kasteel zonder rondleiding dan is dat met een groep dagelijks mogelijk vanaf 10 of 11 uur t/m 16.15 uur (het kasteel sluit om 17 uur).

Het Park
Om het kasteel ligt een imposant park, dat speciaal ontworpen is om het kasteel te complementeren. Vanuit het kasteel heeft u het mooiste uitzicht op Romeinse stijltuinen en het Engelse landschapspark. Voor de aanleg is zelfs het dorpje Haarzuilens verplaatst! Voor een bezoek aan het park met haar labyrint, hertenkamp, theehuis etc. kun je ook minstens 1 a 1,5 uur uittrekken!

13:15 uur
Terug bij het restaurant staat een lekkere lunch voor u klaar: kroket, diverse soorten brood, krentenbrood, kaas, 3 soorten vleeswaren, zoetbeleg en koffie, thee en melk naar wens.
Eventueel is een warme lunch ook mogelijk: Soep van de dag ׀ Wienerschnitzel met champignonroomsaus-warme groente-gebakken aardappels-friet -gemengde salade ׀ roomijs
Voor de warme lunch betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 p.p.

14:30 uur
Na de lunch vertrekt u richting Utrecht waar uw chauffeur u in het centrum uit laat stappen.

15:00 uur
U maakt een mooie rondvaart door het mooie Utrecht. Vanaf het water zie je Utrecht eens van een geheel andere kant, een stadsrondvaart duurt ongeveer 60 minuten.

Uiteraard kunt u de middag ook anders invullen!
Bijvoorbeeld actief met een bezoek aan een superleuke outdoor locatie, niet ver van het kasteel; hier kun je ook eindigen met een lekker buffet of BBQ.
Maar ook een bezoek aan het Spoorwegmuseum (zelfde prijs als rondvaart/mensen met Museumjaarkaart hebben gratis entree) is een echte aanrader; of een bezoek aan het vernieuwde Beeld & Geluid in Hilversum, lekker shoppen in Utrecht, een leuke scootertocht… het kan allemaal. Vraag ons naar de mogelijkheden!

16:00 uur
Na de rondvaart heeft u nog even vrije tijd in het gezellige Utrecht.

17:00 uur
Vertrek huiswaarts (wilt u onderweg nog een diner of buffet dan kan dat uiteraard ook. U bent dan ca. 1 uur later thuis. Dit is mogelijk vanaf ca. € 20,00 p.p. ); exacte prijzen en suggesties op aanvraag.

18:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
40 – 49 personen € 82,50 per persoon
50 – 60 personen € 79,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met bar, airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met luxe gebak
* entree Kasteel de Haar & het Park
* lekkere lunch met kroket & drankjes als beschreven
* rondvaart Utrecht
* verzorging van de chauffeur