Kerst in de Grotten van Valkenburg

Wij raden u aan, indien mogelijk, deze tocht op een doordeweekse dag te maken omdat het in de weekenden best erg druk kan zijn!

10:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Valkenburg. Eventueel kunnen wij zorgen voor koffie met wat lekkers onderweg (vanaf € 4,00 p.p.) of wij kunnen voor u onderweg of bij aankomst 2 kopjes koffie of thee met wat lekkers reserveren; dit kost ca. € 8,50 per persoon.

12:45 uur
Verwachte aankomst in Valkenburg waar onze chauffeur u zo dicht mogelijk bij de Grotten laat uitstappen en waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft!

Van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 is het Geulstadje Valkenburg weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld! Geniet gezellig en ontspannen van de vele lichtjes, de muziek en al het lekkers, boven- én ondergronds!

*KERSTMARKT GEMEENTEGROT VALKENBURG
Europa’s grootste ondergrondse kerstmarkt! Open van 17 NOVEMBER T/M 30 DECEMBER 2023 VAN 11.00 – 19.00 uur (op zaterdag & zondag van 10-19 uur).
In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber!

Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: geniet van de rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands met cadeaus voor jezelf of voor onder de boom. De Kerstmarkt kent ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten en een geheel nieuw decor. In elk hoekje en in elke gang vind je wel iets verrassends. Natuurlijk kun je jezelf ook trakteren op de welbekende dranken, gerechten, hapjes en delicatessen die thuishoren op een kerstmarkt! De Kerstmarkt Gemeentegrot is ook toegankelijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De gangpaden voor het publiek zijn minimaal 2,5 meter breed en de paden zijn vlak. Een bezoek aan de kerstmarkt duurt ca. 1- 1,5 uur

*KERSTMARKT FLUWEELENGROT VALKENBURG
De meest sfeervolle kerstmarkt van Europa! Open van 17 NOVEMBER T/M 30 DECEMBER 2023 VAN 11.00 – 19.00 uur (op zaterdag & zondag van 10-19 uur).
Onder de kasteelruïne van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen door de gele mergelsteen. De kerstmarkt die elk jaar zijn kraampjes door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nóg betoverender. De meer dan 50 sfeervol aangeklede kraampjes met verrassende kerstspullen laten ook ruimte voor zicht op de historische houtskooltekeningen en andere grotkunst op de uitgehakte mergelmuren. Geuren van typische kerstmarktlekkernijen verspreiden zich over het uitnodigende, ondergrondse horecaplein: wees welkom!
De Fluweelengrot is rolstoel-toegankelijk.
 Een bezoek aan de kerstmarkt duurt ca. 1- 1,5 uur

Belangrijk: tickets voor de kerstmarkt in de Fluweelengrot en/of de Gemeentegrort moeten van tevoren op een vast tijdstip worden gereserveerd. Reeds geboekte tickets voor de kerstmarkten in de grotten en Winterwonderland kunnen helaas niet meer worden gerestitueerd en moeten gelijk bij boeking worden betaald! Wij moeten bij het reserveren dus precies weten hoe laat u welke grot wilt bezoeken en met hoeveel gasten u bent.

Naast de bekende ondergrondse kerstmarkten in de grotten, is er ook bovengronds veel te doen!
Denk aan een Christmas Shadow Lights Route, Santa’s Village, amuseroutes en kribkeswandelingen. Hier aan toegevoegd is het spraakmakende straattheater! Gedurende Kerststad Valkenburg vind je onder onderstaande link in het najaar de lijst met verschillende optredens. Er is straattheater vanaf woensdag t/m zondag.
https://www.kerststadvalkenburg.nl/agenda/detail/muziek-en-straattheater-in-kerststad-valkenburg/95249/
Kerststad Valkenburg zorgt voor een gezonde dosis kerstmagie!

*SANTA’S VILLAGE 17 november t/m 31 december 2023
Bezoek het dorp van de kerstman!

In hartje Valkenburg, op het Theodoor Dorrenplein, vind je Santa’s Village. Een gezellige kerstdorp vol met originele houten chalets. Op de sfeervolle kerstmarkt vind je de leukste kerstaccessoires en kerstcadeautjes en proef je heerlijke kerstmarkt lekkernijen!  Geniet in Santa’s Village van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes en churros. Voor de grotere trek kan je in Santa’s Grill terecht voor een originele Duitse Bratwurst direct van de grill….heerlijk! Bezoek ook Santa’s Bar, waar je even tot rust kan komen onder het genot van een warme chocomel of originele Glühwein. Entree is gratis en de markt is op vrijdag open van ca. 12-21 uur (vraag ons naar de exacte tijden). Uiteraard is er ook de tijd om te shoppen of te lunchen/dineren in 1 van de gezellige restaurants.

Een andere leuke tip: Kerst in Winter Wonderland!
Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot en ervaar het kerstverhaal. De reis gaat verder per Kabelbaan naar de Wilhelminatoren, de grootste verlichte kerstboom van Limburg! Hier vind je een kleine kerstmarkt. Geniet van een glühwein, chocomel of een lekkerhapje. In de weekenden en kerstvakantie kun je bij goed weer ook nog gezellig rodelen!
Op zaterdagen open van ca. 10.30 – 18.00 uur Ook hiervoor moeten tickets van tevoren worden geboekt voor een bepaald tijdstip; kosten ca. € 8,50 per persoon,

Omdat het rond een uur of 4 begint te schemeren, is het leuk om ook rond dit tijdstip nog in Valkenburg te zijn en heeft u dus ook voldoende tijd een hapje te eten voordat we weer naar huis gaan.

18:30 uur
Vertrek huiswaarts en dat kan uiteraard ook eerder of later; ook een diner/buffet in Valkenburg of onderweg behoort tot de mogelijkheden; wij werken het graag voor u uit.

21:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
60 – 90 personen € 38,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op het programma mogelijk; prijzen op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* entree Kerstmarkt in Fluweelengrot OF Kerstmarkt Gemeentegrot
* vrije tijd Valkenburg (excl. entree van de diverse kerstmarkten)
* verzorging van de chauffeur

Foto’s © Stichting Valkenburg Events