Kerst in de Grotten van Valkenburg

Wij raden u aan, indien mogelijk, deze tocht op een doordeweekse dag te maken omdat het dan een stukje rustiger is in Valkenburg!

09:00 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar; uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Valkenburg. Eventueel kunnen wij zorgen voor koffie met wat lekkers onderweg of wij kunnen voor u onderweg of bij aankomst 2 kopjes koffie of thee met wat lekkers reserveren; dit kost ca. € 7,50 per persoon.

11:30 uur
Verwachte aankomst in Valkenburg waar onze chauffeur u zo dicht mogelijk bij de Grotten laat uitstappen en waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft!

Kerstshoppen Valkenburg

Als eerste is daar de sfeervolle kerstmarkt in het hartje van Valkenburg met voor ieder wat wils en natuurlijk kunt u ook heerlijk struinen door de knusse winkelstraatjes en langs bijzondere boetiekjes! U vindt door heel Valkenburg vele originele chalets vol met leuke kerstspulletjes en cadeautjes, afgewisseld met chalets waar u van heerlijke warme wafels, oliebollen, crêpes en churros kunt genieten. Na een heerlijke winterse wandeling kunt u even heerlijk tot rust komen in Santa’s bar onder het genot van een warme chocomel of originele glühwein! En wanneer je in Valkenburg bet rond de kersttijd mag een bezoek aan de Grotten natuurlijk ook niet ontbreken!

Er zijn 2 verschillende Grotten met een sfeervolle Kerstmarkt!
Entreetickets voor de Fluweelgrotten OF de Gemeentegrotten zijn niet inbegrepen en moeten dit jaar van tevoren via de site geboekt worden. Omdat deze gelijk betaalt moeten worden is het handig om iedereen zelf te laten reserveren omdat je ook een tijdstip moet aangeven.

Kerstmarkt in de Fluweelengrot
Een rondgang door de kerstmarkt Fluweelengrot voert u langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Van ca. 18 november tot en met 30 december 2022 zijn de ondergrondse gangen van de Fluweelengrot in Valkenburg weer van voor tot achter gevuld met kerstmagie. Kerstshoppen is nergens zo uniek en sfeervol: een parelketting van gezellig aangeklede kraampjes neemt je mee door het warm verlichte gangenstelsel. Onderweg komt het je aan niets te kort: handgemaakte kerstdecoratie voor thuis, kerstcadeaus vooronder de boom en alles ademt die fonkelende kerstsfeer. Deze is natuurlijk niet compleet zonder de klassieke versnaperingen van een traditionele kerstmarkt.
Tickets (groepsprijs ca. € 8,00 p.p.) zijn te boeken via deze link:
https://www.tickli.nl/tickets/kerstmarkt-fluweelengrot-2022-1

Kerstmarkt in de Gemeentegrotten:
In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber! Alles is uit de kast getrokken om elk hoekje in kerstsferen te hullen: geniet van de rijkelijk versierde decors, duizenden kleine lichtjes en gezellige stands met cadeaus voor jezelf of voor onder de boom. De Kerstmarkt kent ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten en een geheel nieuw decor. In elk hoekje en in elke gang vind je wel iets verrassends. Natuurlijk kun je jezelf ook trakteren op de welbekende dranken, gerechten, hapjes en delicatessen die thuishoren op een kerstmarkt…
De markten zijn op zaterdag geopend van ca. 10.00 – ca. 19.00 uur
Tickets (groepsprijs ca. € 8,00 p.p.) voor de Gemeentegrot zijn te boeken via deze link:
https://www.tickli.nl/tickets/kerstmarkt-gemeentegrot-2022

Een andere leuke tip: Kerst in Winter Wonderland!
Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagrot en ervaar het kerstverhaal. De reis gaat verder per Kabelbaan naar de Wilhelminatoren, de grootste verlichte kerstboom van Limburg! Hier vind je een kleine kerstmarkt. Geniet van een glühwein, chocomel of een lekkerhapje. In de weekenden en kerstvakantie kun je bij goed weer ook nog gezellig rodelen!
Op zaterdagen open van ca. 10.30 – 18.00 uur Ook hiervoor moeten tickets van tevoren worden geboekt voor een bepaald tijdstip, via de volgende link:
https://www.tickli.nl/tickets/winter-wonderland-valkenburg
Kosten groepsticket ca. € 7,25 p.p.

Belangrijk: reeds geboekte tickets voor de kerstmarkten in de grotten en Winterwonderland kunnen helaas niet meer worden gerestitueerd!
Uiteraard kunnen wij de groepstickets voor u reserveren maar in dat geval moeten wij wel precies weten hoe laat u welke grot wilt bezoeken en met hoeveel gasten. Tevens moeten wij uw betaling hebben ontvangen voordat wij de tickets kunnen reserveren.

17:00 uur
Op een gezellige locatie staat het diner voor u klaar dat er als volgt uit kan zien:
* soep met stokbrood & boter
* varkenshaasspies met een zachte champignon-roomsaus, salade, diverse groenten
en pommes frites
* ijsdessert
Wil je het ‘lekker winters’ houden dan is een leuk winters buffetje ook mogelijk:
erwtensoep – boerenkool & zuurkool met worst, spek & jus – ijsdessert
Kiest u voor het buffet dan betaalt u een toeslag van ca. € 2,00 per persoon.
Uiteraard is een andere locatie, een ander diner of bijvoorbeeld een live cooking buffet gedurende 2 uur (toeslag ca. € 18,00 p.p. incl. drankjes) ook mogelijk!

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 55,00 per persoon
45 – 62 personen € 52,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op het programma mogelijk; prijzen op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco & toilet
* bezoek aan Valkenburg (excl. entree van de diverse kerstmarkten)
* drie gangen diner als beschreven op de terugreis (excl. drankjes)
* verzorging van de chauffeur

Foto’s © Stichting Valkenburg Events