Kerst in de Orchideeën- & Vlindertuinen

Te bezoeken vanaf ca. 8 t/m 31 december!

10.30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. U heeft de tijd om in te stappen en uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte. Aansluitend vertrekt u rechtstreeks richting de Noordoostpolder.

12:00 uur
U wordt bij Pantropica (voorheen de Orchideeënhoeve) ontvangen met een heerlijk luxe kerstlunch: diverse broodsoorten, suikerbrood, kerststol, verschillende soorten kaas, luxe vleeswaren, kerstsalade gegarneerd met vlees en vis, warme gehaktballetjes in overheerlijke saus en 2 keer koffie, thee, melk of karnemelk. Eventueel is een warme lunch of eenvoudiger lunch (Soep, 2 sandwiches en 1 koffie, thee, melk of karnemelk/korting ca. € 7,50 p.p.) ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

Na de lunch hebben uw gasten vrije tijd en kan men genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar helemaal in kerstsfeer zijn! Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke winterfair met zo’n 30 kramen! Checkt u wel even met ons de data voor dit jaar?
Struin langs de leuke kraampjes op zoek naar originele cadeaus en proef de gezellige, knusse en warme kerstsfeer. Na je tas gevuld te hebben met mooie sieraden, lokale lekkernijen en handgemaakte producten kun je jouw route door het park vervolgen of even lekker bijkomen in de Zwevende Bloementuin met een warme chocomel of een heerlijke snack! (voor eigen rekening).

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders. In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

De zwevende bloementuin verblijd je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen.

In Pankong River, het gloednieuwe waterwerelddeel van de Orchideeën Hoeve, kom je ogen tekort. Volg het pad en daal af naar het gigantische aquarium waar twee panoramaramen je een bijzondere inkijk geven in de imposante leefwereld van maar liefst 3.000 tropische vissen. Laat je betoveren door de prachtige kleurpatronen van de reuzen goerami, sta oog in oog met de reusachtige pauwoogzoetwaterrog en neem het wildpad om de zilveren arowana van bovenaf te bewonderen. Maar pas op! Voor je het weet zwemt de zoetwaterhaai voorbij, op zoek naar een lekker hapje…

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is een gloednieuwe buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

15:45 uur
In het restaurant staan 2 kopjes koffie of thee met Apfelstrudel voor u klaar.

16:30 uur
Het is weer tijd om in te stappen; bij vertrek krijgt iedereen nog een aardigheidje mee naar huis!

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Indien gewenst kunt u de dag afsluiten met een goed verzorgd diner of bijvoorbeeld een lekker stamppotmenu, dat bestaat uit 3 soorten stamppot, 3 vleesgarnituren, jus, mosterd en tafelzuren en grootmoeders rumpudding na. Kosten ca. € 20,00 per persoon. U bent dan wel ca. 2 uur later thuis. Extra bushuur kost per uur ca. € 65,00.

Voor ca. € 17,50 per persoon zijn de volgende menu’s ook mogelijk:
* groentesoep in terrine
* rollade met jachtsaus, warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* bavarois
 OF
* gebonden tomatensoep in terrine
* schnitzel met warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* ijs met vruchten en slagroom na

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 69,50 per persoon
55 – 62 personen € 68,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* luxe kerstlunch met 2 drankjes als beschreven
* entree Pantropica met Orchideeënkwekerij, Vlindertuinen, Zwevende Tuinen, Makirijk & Kerstfair
* 2 kopjes koffie/thee met Apfelstrudel
* Jungleboxje met chocolaatjes
* verzorging van de chauffeur

Foto’s: Pantropica