Kerst in de Orchideeëntuinen

10.30 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar, voorzien van airco en toilet. U heeft de tijd om in te stappen en uiteraard kunnen eventuele rollators en opvouwbare rolstoelen mee in de bagageruimte. Aansluitend vertrekt u rechtstreeks richting de Noordoostpolder.

12:00 uur
U wordt bij de Orchideeënkwekerij ontvangen met een lekkere lunch: kroket, diverse soorten brood, vleeswaren, kaas, zoetbeleg, boter en 2 kopjes koffie of thee. Eventueel is een warme lunch of bijvoorbeeld een pannenkoeklunch ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden!

Na de lunch hebben uw gasten vrije tijd en kan men genieten van de tropen in Nederland die natuurlijk in deze tijd van het jaar helemaal in kerstsfeer zijn!
Maar liefst 10 km aan lichtjes, lantaarns en sfeervolle fonteinen zorgen voor een magische kerstbeleving! Ook is er een leuke kerstmarkt met meer dan 40 kramen! Checkt u wel even met ons de data voor dit jaar?

U kijkt uw ogen uit en beleeft de betoverende wereld van de orchidee én de vlinders. In de vallei ziet u duizenden vlinders die vrij rondfladderen langs de steile rotswanden. Veel kleurrijke, bloeiende planten die de vlinders van nectar voorzien, talloze beekjes waar de vlinders hun vocht vandaan kunnen halen, kortom een zeer bijzondere en vernieuwende tuin. Verder zijn de paden rolstoeltoegankelijk en zijn er bovendien gratis rolstoelen te leen; ook is er een aangepast toilet aanwezig.

De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in deze tuinen. De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2.000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met de tuinen. Nieuw in deze tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen en natuurlijk de vrolijke Lori’s; kleine papegaaitjes die los rondvliegen zo op je arm komen zitten! Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeënkwekerij gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden!

De zwevende bloementuin verblijd je het hele jaar door met een heel fijn zomergevoel! Meer dan 2000 fuchsia’s, begonia’s, geraniums en vlijtig liesjes zweven in de tuin als een wolk boven je hoofd! Spiegelwanden lijken de tuinen oneindig te maken en sfeervolle prieeltjes nodige uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon goed in je op te nemen.

Buitenbeleving ‘Het Makirijk’.
Het Makirijk is een gloednieuwe buitenbeleving waar je als bezoeker vlak langs en tussen allerlei nieuwe diersoorten kan lopen. In het Makirijk wordt er op twee grote apeneilanden geheerst door vijftien ringstaartmaki’s en twee bruine maki’s, maar er leven ook andere diersoorten zoals exotische flamingo’s en grappige eendjes die gevoerd mogen worden. De overdekte looproute zorgt ervoor dat jij het Makirijk elk jaargetijde kan bezoeken en biedt tevens een warm onderdak aan vijf nieuwsgierige alpaca’s.

15:45 uur
In het restaurant staan 2 kopjes koffie of thee met gesorteerd cakegebak voor u klaar.

16:30 uur
Het is weer tijd om in te stappen; bij vertrek krijgt iedereen nog een mooie orchideebloem in cadeauverpakking mee naar huis!

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

TIP:
Indien gewenst kunt u de dag afsluiten met een goed verzorgd diner of bijvoorbeeld een lekker stamppotmenu, dat bestaat uit 3 soorten stamppot, 3 vleesgarnituren, jus, mosterd en tafelzuren en grootmoeders rumpudding na. Kosten ca. € 12,00 per persoon. U bent dan wel ca. 2 uur later thuis. Extra bushuur kost per uur ca. € 55,00.

Voor ca. € 15,00 per persoon zijn de volgende menu’s ook mogelijk:
* groentesoep in terrine
* rollade met jachtsaus, warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites, aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* bavarois

 OF
* gebonden tomatensoep in terrine
* schnitzel met warme groentekrans, gebakken aardappelen, pommes frites,
aardappelkroketten, rabarber en gemengde sla
* ijs met vruchten en slagroom na

Prijsindicatie:

45 – 54 personen € 48,50 per persoon
55 – 62 personen € 47,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* lunch inclusief kroket en drankjes als beschreven
* entree Orchideeënkwekerij, Vlindertuinen, Zwevende Tuinen, Makirijk & Kerstmarkt
* 2 kopjes koffie/thee met gesorteerd cakegebak
* 1 Orchideebloem per persoon
* verzorging van de chauffeur