Kerst in Duitsland & Openluchtmuseum

08:00 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco, bar en toilet richting Duitsland en onderweg is er voor iedereen een kopje koffie of thee (of een flesje sap) met een heerlijke gevulde koek van de bakker.

10:00 uur
Er zijn diverse mogelijkheden voor een bezoek aan de kerstmarkt in Duitsland!

Zo kunt u kiezen voor een bezoek aan de Kerstmarkt in het mooie historische stadje Xanten die plaatsvindt van ca. 23 november t/m 23 december en dagelijks open is van 12.00 – 20.00 uur met ca. 35 sfeervolle kramen en een leuk (niet heel groot) centrum om te winkelen of aan de Kerstmarkt in CentrO Oberhausen; open van ca. 20 november t/m 23 december.
Deze markt is geopend vanaf 10.00 uur en op de promenade van CentrO is een sfeervol kerstdorp gebouwd. De ruim 150 blokhutten zijn uitbundig versierd in vrolijke kerststijlen. U kunt hier terecht voor de meest uiteenlopende producten: van oude ambachten tot kitscherige snuisterijen en van exclusieve delicatessen tot unieke geschenken. Erg leuk ook zijn de verschillende kunst-handwerkers die hun werk tonen en bijzondere voorwerpen verkopen. Slenter door dit toverachtige kerstdorp en geniet van de prachtige verlichting, sfeervolle muziek en de heerlijke geur van dennenbomen. Dit is nu wat men bedoelt met op-en-top kerstshoppen! Toeslag voor Centro (dit is verder rijden dus extra kilometers) is ca. € 5,= p.p.
Ook kerst-winkelen in het gezellige stadje Kleve, net over de grens, is erg gezellig! Het heeft een kleine kerstmarkt van ca. 30 november t/m 9 december maar deze is pas vanaf 15.00 uur open. Echter, voor een paar uur winkelen en gezellig lunchen is Kleve uitermate geschikt en zeer sfeervol!

14:30 uur
U bent aangekomen bij het Openluchtmuseum; Winter in Nederland!

Alleen al de gedachte doet ons verlangen naar ijsbloemen op de ramen en de gezelligheid rond de haard na een barre schaatstocht. Maar ach, die winters van vroeger… waar zijn ze gebleven? In het Openluchtmuseum natuurlijk! Zes weken lang – vanaf begin december – verandert het hart van het museumpark in een levendige wintervoorstelling. Het is al vroeg donker, maar op de ijsbaan klinkt muziek en in de warm verlichte huizen geniet u met volle teugen van de gezellige wintersfeer die we nog kennen uit de verhalen van opa en oma. Het entree plein is omgetoverd tot een uitgestrekte ijsvlakte. U bindt de ijzers onder, die u gratis kunt lenen, en schaatst een mooie pirouette op de nostalgische ijsbaan compleet met ‘koek en sopie’!

Indien gewenst kunnen de rondleiders u meenemen voor een winterse tocht door het museum die ca. 1,5 uur duurt. U komt onderweg van alles te weten over het leven in de winters van vroeger, dat romantisch maar ook bikkelhard kon zijn. Kosten voor een rondleiding zijn ca. € 65,00 per gids/20 personen.

Maar er is nog veel meer te doen! In de stal uit Kadoelen luistert u naar een spannend winterverhaal. Maar vraag het eens na bij de kolenboer of de meid! Misschien steekt de vork toch anders in de steel… De boerin uit het Betuwse Varik is druk met het middageten maar ze heeft altijd tijd voor een praatje. De geur die opstijgt van het kolenfornuis brengt uw herinneringen tot leven en misschien kunt u even helpen met piepers jassen? Er is in de winter weliswaar een beperkte openstelling van de huisjes maar u kunt genoeg zien om de middag door te brengen! Verder rijden er in het museum historische trams; Een kaartje voor deze tram is bij de prijs inbegrepen; men kan dan onderweg steeds in- en uitstappen!

17:00 uur
Het park sluit en u loopt weer terug naar de bus parkeerplaats; aansluitend vertrekt u huiswaarts.

TIP: Uiteraard kunt u de dag ook afsluiten met een heerlijk winters buffet: 3 soorten stamppot met uitgebakken spekjes, worst, jus en diverse zuren, ambachtelijk kaneelijs met kletskop. Kiest u hiervoor dan bent u ca. 2 uur later thuis. Kosten voor het diner ca. € 19,50 p.p. / extra bushuur 2 uur ca. € 125,00 totaal.

19:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen € 49,50 per persoon

Deze prijs is inclusief:
· vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
. kopje koffie of thee met gevulde koek aan boord van de bus
. shoppen in Duitsland
· entree Openluchtmuseum inclusief gebruik van de tram
· verzorging van de chauffeur

Foto 5 © Management CentrO