Kerstrondvaart op de Linge

Deze tocht is te reserveren tussen ca. 6 en 23 december vanaf 35 personen.

10:00 uur
Vertrek uit de regio. Nadat iedereen is ingestapt brengt onze deskundige dagtochtchauffeur u richting de Betuwe en waar mogelijk zal hij binnendoor rijden!

11:45 uur
De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Er zijn 2 boten beschikbaar dus mocht u met een groot gezelschap (boven de 100 personen zijn) dan is dat geen probleem en varen er 2 boten! Bent u met een klein gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ook; prijs op aanvraag.

12:00 uur
Gooi de trossen maar los! U maakt een prachtige 3 uur durende tocht over de Linge op een prachtig riviercruiseschip met een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. Met een beetje geluk ziet u zelfs de reeën langs het water staan!

De Schepen:
De rederij beschikt over 2 moderne salonschepen; MPS Kroon van Leerdam en MPS Parel van de Linge. Op bede schepen zijn de beneden salons rolstoeltoegankelijk. Op MPS Parel van de Linge (de rechterboot op de foto) is in de beneden salon plaats voor ca. 100 – 110 gasten en op het achterdek op diezelfde etage, kan men eventueel een sigaretje roken. Deze boot beschikt ook over een groot bovendek (buiten) dat bereikbaar is met de trap. Op de etage van de salon bevindt zich ook 1 aangepast toilet en de overige toiletten bevinden zich beneden (via een trap bereikbaar)

Op MPS Kroon van Leerdam (links op de foto) bevinden zich de toiletten allemaal op de etage waar zich de salon bevindt. Men bereikt de salon met een rolstoellift of via een trap met 3 treden. Deze salon biedt plaats aan ca. 65 gasten en overige gasten kunnen dan in de bovensalon plaatsnemen die alleen bereikbaar is via een trap (ca. 14 treden). De bovendekken van beide boten zijn alleen bereikbaar via een buitentrap. Vanzelfsprekend zijn de boten tijdens deze tijd van het jaar sfeervol gedecoreerd!

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend koud- en warm kerstbuffet voor u klaar dat op speciale wijze wordt gepresenteerd; vooraf wordt aan tafel stokbrood met kruidenboter en een kopje groentesoep uitgeserveerd en daarna kan men genieten van een heerlijk buffet met o.a. diverse salades zoals zalmsalade, huzarensalade,  een rauwkostbuffet,diverse soorten vlees, pasta, diverse sauzen, rijst, frites en appelmoes. Het dessert bestaat uit een lekker ijsje! Drankjes zijn voor eigen rekening en kosten op deze locatie ca. €3,00 per consumptie Hollandse bar.

15:00 uur
Nadat u weer aan de vaste wal bent is het tijd om de glasblazerij nader te verkennen; deze ligt op ca. 5 minuten lopen vanaf de boot. Uiteraard kunt u na de rondvaart ook weer naar huis gaan; in dat geval krijgt u een korting van ca. € 6,00 per persoon.

In de Glasblazerij Leerdam kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat! Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is dan weer te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen.
Indien gewenst kunt u nog iets op eigen gelegenheid of samen, gebruiken in het sfeervolle bijhorende restaurant.

16:15 uur
Vertrek huiswaarts. Uiteraard is het mogelijk om deze dag met een diner af te sluiten of de mensen nog even vrije tijd te geven; prijzen en suggesties op aanvraag.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 63,00 per persoon
45 – 62 personen € 59,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe Touringcar met airco en toilet
* rondvaart Linge 3 uur
* uitgebreid koud- en warm kerstbuffet als beschreven
* bezoek aan de Glasblazerij inclusief leuke demonstratie
* verzorging van de chauffeur