Koken met Collega’s

Ter informatie:
Dit is een voorbeeld van een kookworkshop in de buurt van Elburg; uiteraard kunnen wij kookworkshops regelen in het hele land, al dan niet met een dag- en/of avondprogramma maar zo heb je alvast een beeld van hoe iets dergelijks er uit kan zien!

15:30 uur
Nadat iedereen is ingestapt brengt onze chauffeur u per luxe touringcar, voorzien van airco en toilet naar de kooklocatie!

16:30 uur
Verwachte aankomst op een sfeervolle locatie waar u hartelijk wordt ontvangen met een aperitief en wat lekkers. Nadat iedereen is uitgestapt vertrekt de chauffeur en krijgt u uitleg over het programma.

HOE ZIET DEZE AVOND ERUIT?
Allereerst heb je de keuze uit diverse programma’s:
1) Amuse tour                   2) Pasta Fresca
3) Tapas & sushi               4) De Indische keuken
En……een BBQ workshop is ook mogelijk op deze locatie!
Voor elke workshop geldt: een vaste prijs inclusief bier-fris-wijn-koffie-thee en een super dynamisch programma van ruim 3,5 uur met top ingrediënten, inspirerende begeleiding, een gezellige sfeer en ‘last but not least’; lekker eten! Je kunt op elk gewenst tijdstip starten!

De Amuse Tour
Je gaat in kleine groepjes aan de slag met een 8-gangen Amuse diner. Elk groepje maakt voor alle deelnemers een creatieve amuse. Allerlei technieken en culinaire invloeden komen aan bod. Als je amuse klaar is presenteer je dit aan de groep en krijg je meteen jury commentaar. Dus veel dynamiek en humor met een gevarieerd menu én geschikt voor iedereen!

Pasta Fresca
Zelf verse pasta maken staat centraal in deze workshop, een recept dat al eeuwen van moeder op dochter is doorgegeven ligt voor je klaar. Voor de overige recepten wordt je team uitgedaagd om creatief en communicatief samen te werken. Je maakt namelijk op basis van een picknickmand vol aan verrassing ingrediënten zelf een saus, een seizoen salade en een dessert. Een mooie mix van traditie en eigen inspiratie. Het resultaat: je leert verse pasta maken, maar je leert ook meer over wat je zelf en wat je team culinair in huis heeft. Geschikt voor: teams die in zichzelf willen investeren, groepen die een programma willen beleven vol energie en uitdaging.

Tapas & Sushi 
Tapas en sushi zijn momenteel de meest populaire gerechten in Nederland. Helaas wordt dat vaak een ‘kant-en-klaar’ product maar vandaag leer je echte verse smaakbommetjes maken. Je maakt 3 soorten sushi (maki, nigiri, california) met verschillende vullingen en toppings, als voorgerecht. En vervolgens 5 soorten tapas als hoofdgerecht. Bij de koffie serveren we Spaanse noga. Geschikt voor iedereen! En… ben je gek van sushi? Je kunt ook alleen sushi maken met nog meer variëteit!

De Indische keuken (Nasi Rames)
Geïnspireerd door de grondleggers van de echte Nasi Rames, Tante Truus & Paatje van restaurant Oud Indië, maak je de echte nasi goreng met daarbij ajam asem manis, saté babi, acar acar, tahu blado, urap urap, sambal en sambal goreng telor. Heerlijk gekruide gerechten uit de Indische keuken. Je werkt met verse specerijen, die je onder ander in de vijzel verwerkt. Het resultaat is een bord vol geweldig soulfood. Bij de koffie serveren we spekkoek. Geschikt voor: iedereen die van Indisch eten houdt!

Bovenstaande suggesties zijn echte aanraders voor een scherpe prijs! Wil je een uitgebreider programma dan is dat mogelijk en kun je kiezen voor het arrangement Tapas; dit duurt een uur langer en is wat uitgebreider waarbij wij wel gelijk willen opmerken dat voorgaande, voordeliger arrangementen, ook allemaal volwaardige diners zijn!

TAPAS 

Paëlla del terra y mar (met kip & gamba’s)
***
Ensalada Andaluza de tomate, atún y pimientos.
(Andalusische salade)
Banderilla di Miguel
(Spies met manchego kaas, gebakken chorizo en sherry uitje)

Migas amb tomàquet y aceitunas. (Hartig Madrileens brood)
Lomo de cordero en adobo. (Gebakken kruidig lamsvlees)
Tortillitas a la Navarra. (Tortillas met chorizo)
Albongidas al Aragon. (Spaanse gehaktballetjes)
***
Gecarameliseerde appel met ijs en Pedro Ximenez sherry siroop
Deze ongekend gevarieerde eetcultuur is erg leuk om te koken. Snel, vers, smakelijk, verrassend, creatief. En om toch een beetje in Noord-Europese traditie te blijven, is er een 3-gangen diner van gemaakt. De prijs voor dit arrangement is hetzelfde maar consumpties zijn niet inbegrepen. U kunt een drankenarrangement afkopen voor ca. € 17,50 p.p. (koffie, thee, bier, fris en huiswijnen). Duur: ca. 4,5 uur

TIP: voor ca. € 19,50 per stuk zorgt men voor een keukenschort 1e kwaliteit met opdruk!

20:15 uur
Onze chauffeur staat klaar om u weer naar huis te brengen.

21:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 75,00 per persoon
45 – 50 personen € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag. Overigens biedt de locatie plaats aan maximaal 50 gasten.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar op basis van halen en brengen
* ontvangst met aperitief en wat lekkers
* ruim 3,5 uur durend kookprogramma incl. begeleiding, receptuur, ingrediënten en drankjes
* verzorging van de chauffeur

Foto’s (m.u.v. laatste foto) © Michiel Waterman