Krakelingen & het Veluwemeer

09:30 uur 
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar voorzien van airco en toilet richting de Veluwe.

10:45 uur
In Hattem aangekomen stapt u uit op de grote bus parkeerplaats (er mag geen bus in de stad rijden) en loopt u in een paar minuten naar het Bakkerijmuseum waar u hartelijk wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en ambachtelijk appelgebak! De toeslag voor een 2e koffie of thee bedraagt ca. € 2,75 p.p.

Na de koffie is het tijd voor van de unieke en bijzonder amusante ‘Krakelingen-show’ bij! Het lijkt bijna op een conference!  Daarna kunt u nog rondkijken in het prachtige en zeer uitgebreide museum. Tijdens de geweldig leuke Krakelingenshow laat de bakker u in een demonstratie zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet…. en wat de betekenis is achter allerlei tradities die met brood en gebak te maken hebben. Een buitengewoon leuke belevenis!

In het museum waant u zich in een oude bakkerij van vroeger; er wordt zelfs regelmatig gebakken in de ouderwetse takkenbossen oven! Kortom, een erg leuk museum waar u heerlijk de tijd heeft om rond te neuzen en dat geldt ook voor het bijhorende winkeltje! Mensen met een Museumjaarkaart hebben gratis entree; deze korting van ca. € 8,50 p.p. wordt op de eindnota met u verrekend.

Extra informatie:
De ‘Krakelingenshow’ en de horeca- en ontvangstruimtes zijn rolstoelgeschikt. Het museum zelf is voor ca. 50% toegankelijk voor rolstoelen en rollators vanwege de diverse trapjes in het gebouw maar desondanks nog zeer de moeite waard!

13:00 uur

In hartje Elburg staat op een mooie locatie een heerlijk luxe lunchbuffet voor u klaar: groentesoep, Kwekkeboom kroket, diverse soorten luxebrood en bolletjes, luxe vruchtenroombroodjes, kaasbeleg, diverse vleesbeleg, zoetwaren, roomboter en onbeperkt thee, koffie en (karne)melk.

Uiteraard is een warme 3 gangen lunch ook mogelijk:
* groentesoep
* gesneden rollade of schnitzel of kipfilet, met gebakken aardappelen, frites, warme
   groenten, salade, fruitsalade en mayonaise
* coupe vanille-ijs met aardbeiensaus en slagroom
Kiest u voor de warme lunch dan betaalt u een toeslag van ca. € 4,00 p.p.

Na de lunch heeft volop de tijd om rond te kijken in het gezellige en vooral historische Elburg! Geniet van de prachtige monumenten en musea, de haven, de gezellige terrasje en leuke winkels!

Uiteraard kunt u ook samen iets ondernemen, bijvoorbeeld:

* Bezoek aan Joods Museum Sjoel Elburg
Inmiddels is het museum wederom uitgebreid en geeft het een ontroerende kijk op het leven van de Joden in de Mediene (de provincie). Nergens is dit thema zo mooi uitgewerkt als in dit museum. Sjoel Elburg is geen Holocaust museum, maar het museum besteedt wel degelijk aandacht aan deze zwarte bladzijde van de geschiedenis. Actuele thema’s als verdraagzaamheid en integratie worden boeiend gepresenteerd. Het museum is grotendeels op de begane grond, alleen de ‘vrouwengalerij’ in de voormalige Synagoge is via een trap bereikbaar.
Kosten entree ca. € 7,00 p.p./ Duur ca. 1-1,5 uur (entree Museumjaarkaart is gratis) Eventueel is een mooie wandeling met gids door Joods Elburg ook mogelijk; kosten ca. € 5,50 p.p.

* Bezoek aan de historische visafslag!
Het gebouw in de haven dateert uit 1916 en na het sluiten van de deuren werd het gebouwtje verkocht aan een boer die het gebruikte als schuur voor het vee! In 1985 werd de oude visafslag teruggekocht en na een grondige restauratie fungeert de visafslag als een leuk en interessant visserijmuseum met als pronkstuk de unieke afmijnklok. Duur ca. 30-40 minuten/Kosten ca. € 3,50 per persoon incl. het mijnen van een paar visjes!

Natuurlijk behoort een rondvaart over het Veluwemeer van ca. 50 minuten ook tot de mogelijkheden; Kosten ca. € 8,50 p.p.  1 kopje koffie/thee met gebak aan boord kost ca. € 5,50 p.p.  De boot vertrekt op ieder heel uur!

* Bezoek aan de Historische Botterwerf
In het museale deel van de werf maakt u kennis met de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. Diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. In de grote loodsen worden de botters gerestaureerd en vaarklaar gemaakt. Vanaf de balustrade kan het publiek dit waarnemen. Niet alleen het decor van de oude botters, maar de totale beleving maakt dat oude tijden herleven. Dit is niet alleen te zien, maar zeker ook te ruiken. U wordt via een vaste looproute meegenomen vanuit het verleden naar het heden. (wel paar kleine trapjes aanwezig!) De filmzaal toont oude beelden die tot de verbeelding spreken en de gidsen vertellen op een boeiende wijze de verhalen van vroeger. Hoe de oude vissers bij regen, wind
en storm hun werk moesten doen op de voormalige Zuiderzee. Kosten ca. € 3,50 p.p.

16:30 uur
Vertrek huiswaarts.

17:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 73,50 per persoon
45 – 62 personen € 71,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe Touringcar met airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met een reuzekrakeling
* entree Bakkerijmuseum inclusief humoristische Krakelingenshow
* goed verzorgd lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
* bezoek aan Elburg
* verzorging van de chauffeur