Leerdam; de Linge & de Glasblazerij

10:00 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting de Betuwe. Indien de tijd het toelaat rijden we deels binnendoor.

11:45 uur
De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Er zijn 2 boten beschikbaar dus mocht u met een groot gezelschap (boven de 100 personen zijn) dan is dat geen probleem en varen er 2 boten! Bent u met een klein gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u met uw eigen gezelschap bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ook; prijs op aanvraag.

De Schepen:
De rederij beschikt over 2 moderne salonschepen; MPS Kroon van Leerdam & MPS Parel van de Linge. Op beide schepen zijn de beneden salons rolstoeltoegankelijk.
Op MPS Parel van de Linge is in de beneden salon plaats voor ca. 100 – 110 gasten en op het achterdek op diezelfde etage, kan men eventueel een sigaretje roken. Deze boot beschikt ook over een groot bovendek (buiten) dat bereikbaar is met de trap. Op de etage van de salon bevindt zich ook 1 aangepast toilet en de overige toiletten bevinden zich beneden (via een trap bereikbaar).
Op MPS Kroon van Leerdam bevinden zich de toiletten allemaal op de etage waar zich de salon bevindt. Men bereikt de salon met een rolstoellift of via een trap met 3 treden. Deze salon biedt plaats aan ca. 65 gasten en overige gasten kunnen dan in de bovensalon plaatsnemen die alleen bereikbaar is via een trap (ca. 14 treden). De bovendekken van beide boten zijn alleen bereikbaar via een buitentrap.

12:00 uur
Gooi de trossen maar los! U maakt een prachtige 2 uur durende tocht over de Linge op een prachtig riviercruiseschip met een panoramisch uitzicht op o.a. de spannende passage van het Hollandse Waterlinie sluisje bij Asperen, dwars door de ontluikende Betuwe. Het schip is onlangs volledig nieuw ingericht met minder zitplaatsen, maar met nog meer comfort en uiteraard voorzien van alle moderne gemakken zoals live explicatie, klimaatbeheersing, invaliden toilet, overdekte verwarmde rookruimte enz.

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er een uitstekend lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: kroket, diverse soorten wit en bruinbrood, diverse luxe harde broodjes, zachte witte en bruine bolletjes, 5 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, zoetwaren en 2 kopjes koffie, thee of melk. Wilt u liever dat de lunch aan tafel wordt geserveerd dan komt er € 1,00 p.p. bij.

TIP: 
U kunt ook kiezen voor een 3 uur durende vaartocht inclusief een lekker koud- en warm buffet! Hiervoor betaalt u een toeslag van ca. € 5,00 per persoon en dit ziet er dan als volgt uit: stokbrood en kruidendip, verschillende vleesgerechten met diverse sauzen, salade- en rauwkost buffet, appelmoes, rijst en frites. U kunt dit buffet desgewenst afsluiten met een ijsje vanaf ca. € 3,50 p.p. Drankjes zijn niet inbegrepen en kosten op de boot ca. € 2,75 per consumptie.

14:00 uur
Nadat u weer aan de vaste wal bent is het tijd om Leerdam en de glasblazerij nader te verkennen.  De glasblazerij ligt op ca. 5/10 minuten wandelen / 100 meter afstand van de aanlegsteiger van de boot.

In de Glasblazerij Leerdam kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat! Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen. Eventueel kunt u hier de dag afsluiten met koffie of thee en appelgebak a ca. € 5,25 per persoon. Men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken in het restaurant of u kunt uw gasten nog even vrije tijd geven in het mooie Leerdam.
Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen daarom een korting van ca. € 5,50 p.p.

15:30 uur
De chauffeur staat klaar om u weer richting huis te brengen. U kunt deze dag ook met een diner afsluiten; kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 15,00 p.p. en extra bushuur (want u bent dan ca. 2 uur later thuis) bedraagt ca. € 60,00 per uur/per bus.

17:15 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:

35 – 44 personen € 56,00 per persoon
45 – 54 personen € 54,00 per persoon
55 – 62 personen € 52,00 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:

* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* rondvaart Linge 2 uur
* lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
* entree en demonstratie Glasblazerij Leerdam
* verzorging van de chauffeur