Leerdam; de Linge & de Glasblazerij

10:00 uur
Vertrek uit de regio. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting de Betuwe. Indien de tijd het toelaat rijden we deels binnendoor.

11:45 uur
De boot ligt al klaar om uw gezelschap mee te nemen voor een mooie rondvaart over de prachtige Linge! Bent u met een kleiner gezelschap dan kan het zijn dat er ook andere mensen aan boord zijn maar uiteraard zit u met uw eigen gezelschap bij elkaar en wilt u de boot exclusief voor uw gezelschap afhuren dan kan dat ook; prijs op aanvraag.

12:00 uur

Gooi de trossen maar los! De boot vertrekt!
U maakt een prachtige 2 uur durende tocht over de Linge. De rivier de Linge kronkelt door het midden van de Betuwe langs pittoreske dorpjes, typische boerenhoeves, kerkjes, dijkjes, schitterende natuurgebieden en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een prachtige rivier en mooi in ieder seizoen!

Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht en staat er rond 12.30 uur een uitstekend lunchbuffet voor u klaar dat er als volgt uit kan zien: kroket, diverse soorten bruin en wit brood, zachte bolletjes, harde broodjes, rozijnenbrood, Betuwse fruitconfituren, diverse soorten zoetwaren, 5 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, margarine, bolletje huzarensalade en 2 kopjes koffie of thee.

MPS Kroon van Leerdam is een modern salonschip waarvan de beneden salon rolstoeltoegankelijk is. Op MPS Kroon van Leerdam bevinden zich de toiletten allemaal op de etage waar zich de salon bevindt. Men bereikt de salon met een rolstoellift of via een trap met 3 treden. Deze salon biedt plaats aan ca. 60 gasten en eventuele overige gasten kunnen dan in de bovensalon plaatsnemen die alleen bereikbaar is via een trap (ca. 14 treden). Het bovendek is alleen bereikbaar via een buitentrap.

14:00 uur
Nadat u weer aan de vaste wal bent is het tijd om Leerdam en de glasblazerij nader te verkennen.  De glasblazerij ligt op ca. 5/10 minuten wandelen / 200 meter afstand van de aanlegsteiger van de boot.

In de Glasblazerij Leerdam kunt u zien hoe uit vaardige handen en een welgeplaatste ademstoot, een klein wondertje ontstaat! Professionele glasblazers zijn doorlopend aan het werk en maken de prachtigste en kleurigste glazen voorwerpen. Alles wat er gemaakt wordt is te koop in de bijhorende winkel. Vanaf de tribune heeft u een uitstekend zicht op wat zich een paar meter afstand afspeelt. Er wordt ook door deskundige voorlichters live uitleg gegeven over wat de glasblazers op dat moment doen. Eventueel kunt u hier de dag afsluiten met koffie of thee en appelgebak a ca. € 7,00 per persoon. Men kan uiteraard ook op eigen gelegenheid iets gebruiken in het restaurant of u kunt uw gasten nog even vrije tijd geven in het mooie Leerdam.
Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben gratis entree en krijgen daarom een korting van ca. € 7,00 p.p.

15:45 uur
De chauffeur staat klaar om u weer richting huis te brengen. U kunt deze dag ook met een diner afsluiten; kosten voor een 3 gangen diner vanaf ca. € 20,00 p.p. en extra bushuur (want u bent dan ca. 2 uur later thuis) bedraagt ca. € 60,00 per uur/per bus.

17:30 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 54 personen € 64,50 per persoon
55 – 62 personen € 62,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar met airco en toilet
* rondvaart Linge 2 uur
* lunchbuffet met kroket en drankjes als beschreven
* entree en demonstratie Glasblazerij Leerdam
* verzorging van de chauffeur