lunchcruise Ketelmeer & Urk

09:30 uur
Vertrek vanaf uw opstapplaats. Onze chauffeur brengt u per luxe touringcar met airco en toilet richting Urk.

10:45 uur
In Urk aangekomen ligt de boot al op u te wachten om u mee te nemen voor een mooie rondvaart langs prachtige natuurgebieden met vele eilandjes en watervogels.

Het passagiersschip is rolstoeltoegankelijk, heeft een rolstoellift en rolstoeltoilet en een grote capaciteit tot ca. 160 personen.  Er is een ruim buitendek en voor de passagiers zijn er tijdens de rondvaart een aantal verrekijkers beschikbaar. De rederij is een echt familiebedrijf en schipper Riekelt zal u onderweg van alles vertellen over het uitzicht en over Urk, en ervoor zorgen dat u terug kunt kijken op een prachtige dag! Onze chauffeurs kunnen uw gasten vlakbij de boot uit laten stappen. U wordt ontvangen aan boord van de Zuiderzee met 2 kopjes koffie of thee met appelgebak.

11:00 uur
De trossen gaan los voor een rondvaart over het Ketelmeer, u vaart langs een prachtig natuurgebied met vele eilandjes en watervogels!

TIP:
Als u het leuk vindt dan kunnen wij zorgen voor een Urker Klederdrachtpresentatie met uitleg voor en na de lunch! Kosten ca. € 4,00 per persoon.

12:30 uur
Er staat een lekkere lunch voor u klaar: diverse luxe broodjes/sneetjes brood, diverse vleeswaren en kaas, zoetwaren en roomboter, roerbak-ei, gebakken spek en een rundvleeskroket. Tevens is melk en jus d’orange inbegrepen. Eventueel is een heerlijke maaltijd met kibbeling, frietjes en sla ook mogelijk; vraag ons naar de mogelijkheden & prijzen.

14:00 uur
U bent weer terug in de haven waar u van boord gaat en men vrije tijd heeft om de haven en/of het dorp te bekijken en even de benen te strekken in het gezellige Urk!
Let op: het is wel even een stukje lopen vanuit de haven naar het oude dorp (ca. 5 -10 minuten).

Indien gewenst kunt u nog een leuke wandeling door de stegen van Urk maken o.l.v. een gids.
Deze neemt u dan mee door de stegen (de zogenaamde ginkies) van het oude centrum van Urk, wat vroeger het bewoonde deel van het eiland is geweest. Verhalen van vroeger, leuke anekdotes, informatie over bezienswaardigheden zoals het monument, de Ommele Bommele steen, het museum en nog veel meer wordt tijdens deze tocht verteld. Kosten ca. € 7,00 p.p./duur ca. 75 minuten. Ook een bezoek aan het mooie museum met o.a. het prachtige oude vissershuisje is de moeite waard! Entree ca. € 6,00 p.p./Museumjaarkaart houders hebben gratis entree.

15:30 uur
Vertrek huiswaarts.

16:45 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
45 – 62 personen  € 69,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op dit programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco en toilet
* 2 x koffie of thee met appelgebak
* luxe lunch als beschreven
* 3 uur durende rondvaart Ketelmeer
* vrije tijd Urk
* verzorging van de chauffeur