Maritiem & Historisch Rotterdam

08:45 uur
Onze chauffeur staat voor met een luxe touringcar voorzien van airco, bar en toilet. Uw gasten hebben de tijd om in te stappen en aansluitend brengt onze chauffeur u richting Rotterdam. Onderweg zorgen wij voor een kop koffie of thee en een lekkere gevulde koek van de bakker!

10:30 uur
U bent inmiddels aangekomen bij het Maritiem Museum waar u de heeft om zelf rond te kijken in dit boeiende museum.

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis in eigentijdse tentoonstellingen voor groot en klein. Luister naar de verhalen van stoere zeemannen, dappere ontdekkingsreizigers, noeste havenarbeiders, chique cruisereizigers, maritieme technici of vastberaden kapiteins. Bewonder topstukken uit de collectie, zoals het oudste scheepsmodel van Europa of de zeekaarten van meestercartograaf Joan Blaeu. Ook de rijke historie van de Holland – Amerika lijn komt hier uiteraard aan bod.
Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op deze plek begon.

Wilt u meer over het museum en de collectie te weten komen dan is een leuke rondleiding met gids zeker en aanrader! De tarieven zijn ca. € 95,00 voor een gids per uur, met maximaal 20 personen. U kunt dan kiezen voor een rondleiding door het museum OF door de museumhaven. Een combinatie van beiden duurt 1,5 uur en in dat geval betaalt u ca. € 125,00 voor de gids.
TIP:
Mensen met een geldige Museumjaarkaart hebben gratis entree. Deze kosten worden achteraf met u verrekend op de eindnota (Korting is dan ca. € 17,50 p.p.)

12:45 uur
Vertrek richting Willemsplein waar de boot al op u ligt te wachten!

13:15 uur
De boot vertrekt en er is voor iedereen een ‘Maritieme Lunchtas’ beschikbaar: wit broodje met jonge kaas, een bruin broodje met eiersalade en kipfilet, jus d’ orange, candybar, fruit, muffin en een Spido aardigheidje. Uiteraard is een lekkere koffietafel op een gezellige locatie ook mogelijk, bijvoorbeeld bij Brasserie Engels in het Groothandelsgebouw of een heerlijk buffet bij het vermaarde hotel New York; prijzen en suggesties op aanvraag.

Midden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste zeehaven ter wereld! U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg! 

14:45 uur
Uw maritieme dagje Rotterdam eindigt met een bezoek en een leuke audio-tour op de SS Rotterdam!

Na uw eerste stappen over de loopplank ontdekt u het: U stapt in een andere en volkomen eigen wereld. De wereld van de levende legende “De Rotterdam”! Deze tour laat zien wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Bekijk ook de korte film in het Experience Centre. Hier maakt u een reis van Rotterdam naar New York in enkele minuten. Maak deze rondleiding over het schip met audiofoon en luister naar de aanwijzingen en scheepsverhalen van de Shiphosts. De duur van de tour is ca. 1 uur maar u heeft nog even de tijd uw bezoek af te sluiten met een hapje (eigen rekening) aan de scheepsbar of op het zonnedek!

Uiteraard kunt u na uw bezoek aan de SS Rotterdam uw gasten nog vrije tijd geven, de Euromast bezoeken, een rondleiding door de Markthal reserveren; afsluiten met een diner of een buffet etc. Wij werken het graag voor u uit!

16:15 uur
Vertrek uit Rotterdam.

18:00 uur
Verwachte thuiskomst; einde van het programma.

Prijsindicatie:
35 – 44 personen € 102,50 per persoon
45 – 62 personen €  99,50 per persoon
Uiteraard zijn andere aantallen en variaties op bovenstaand programma ook mogelijk; prijzen en suggesties op aanvraag.

Deze prijs is inclusief:
* vervoer per luxe touringcar voorzien van airco en toilet
* 1 kopje koffie of thee met verse gevulde koek
* entree Maritiem Museum Rotterdam
* haven-rondvaart Spido van 75 minuten inclusief lunch als beschreven
* entree en ‘uitwaaien- en zwaaien’ tour op de SS Rotterdam
* verzorging van de chauffeur